Forum avocaţi > Civil

Pensie alimentara

31-10-2016
Vizitator
buna ziua In cazul in care tatal a depuns pensia alimentara in contul meu la un bancomat dar fara nici un titlu se ia in considerare? mentionez ca ultima pensie a fost luata de executor din cauza ca era doar o depunere in cont Tatal neplatind un credit de pe vremea cand eram casatoriti acum ma executa pe mine banca si ia amarata de pensie alimentara care o trimite Pot sa il dau in judecata pt neplata pensiei? ca de 2 luni eu nu am mai primit nimic Va multumesc
Răspunde
 01-11-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu neaparat cu el ci cu banca aveti probleme. Pensia de întreținere nu poate face obiectul niciunei popriri. Mergeti la executor sa va dea o hartie un acest sens si duceți o la banca. E posibil ca si tatal sa daca special asa stiind ca acel cont e poprit. Rugați l sa trimita banii prin posta

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In ceea ce priveste neplata pensiei de intretinere a minorului, aveti posibilitatea depunerii unei plangeri penale impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Ar trebui sa vorbiti la executorul judecatoresc sa nu retina pensia de intretinere a copilului pentru plata unui credit neachitat.
Aveti si posibilitatea de a formula contestatie la executare impotriva procedurilor de executare silita incepute impotriva dvs. prin care sa cereti sa fie executat si tatal copilului, nu doar dvs. De asemenea, se poate solicita in cadrul contestatiei la executare sa nu va execute silit pensia de intretinere datorata de tata copilului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2016
Vizitator
Banca nu are ce face pt ca era doar depunere fără titlu Alocațiile indemnizația si o altă pensie nu le opresc Am vorbit cu executorul si mi.a spus că și el are conturile blocate Dar el a plecat din tara si nici aia 200 lei nu îi mai depune Depunerea timp de 2 ani a fost făcută la bancomat fără o explicație cum că e pensia alimentara Întrebarea mea e :: dacă el nu a specificat pt ce sunt banii eu pot să îl acuz de neplata pensiei? Menționez că la bancă în extrasul de cont nu apare nici o dată despre el nici nume nici date din buletin
Răspunde
 02-11-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În ce privește răspunderea penală nu aveți nici o șansă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2018
Vizitator
a aparut vreo lege care interzice poprirea pensiei alimentare?
Răspunde
 03-10-2018
Vizitator
Buna ziua, va rog sa ma ajutati. Sunt divortata din anul 2008 si tot de atunci platesc pensie alimentara pentru un minor. Acum copilul are 17 ani numai merge la scoala si lucreaza, are venituri propri si locuieste cu mine chiar daca legea l-a incredintat tatalui. As vrea sa stiu dacain acest caz mai sunt obligata la plata pensiei alimentare pentru minor. Va multumesc!
Răspunde
 04-10-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Hiri Ildiko a scris pe 03-10-2018:
Buna ziua, va rog sa ma ajutati. Sunt divortata din anul 2008 si tot de atunci platesc pensie alimentara pentru un minor. Acum copilul are 17 ani numai merge la scoala si lucreaza, are venituri propri si locuieste cu mine chiar daca legea l-a incredintat tatalui. As vrea sa stiu dacain acest caz mai sunt obligata la plata pensiei alimentare pentru minor. Va multumesc!

Buna ziua,
teoretic pana la implinirea varstei de 18 ani trebuie sa-i platiti pensia de intretinere.
Dar, in cazul dvs. aveti posibilitatea sa solicitati instantei suspendarea platii pensiei de intretinere, pentru ca acesta are un loc de munca si nu mai urmeaza cursurile niciunei scoli.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Hiri Ildiko a scris pe 03-10-2018:

Copilul vă solicită plata pensiei sau dvs vă puneți această problemă așa, strict teoretic ?

Dacă locuiește cu dvs, deci îi asigurați locuință și întreținere în natură, iar în plus nu merge la școală și are și venituri, nu ar mai trebui să-i achitați suma stabilită. Dacă copilul vă solicită plata, mergeți la instanță și solicitați, după caz, încetarea sau reducerea pensiei de întreținere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.