Forum avocaţi > Civil

Vreau sa parasesc domiciliul impreuna cu fiul meu inainte de divort si partaj

31-10-2013

Buna ziua,
ma numesc Lelia si sant casatorita de 6 ani.Din aceasta casnicie avem un baietel in varsta de 5 ani.
Inca de la inceputul casatoriei sotul meu a fost obsedat de faptul ca eu il insel cu un alt barbat.
Desi in toti acesti ani i-am repetat de nenumarate ori ca nu am gresit cu absolut nimic fata de el,concluzia este ca nu are incredere in mine.
In toti acesti ani am fost acuzata in permanenta, fapt care adus la deteriorarea relatiei noastre putin cate putin.
In prezent santem intr-o permanenta cearta, si am ajuns in faza in care vrem sa divortam .
Tin sa precizez ca face tot posibilul sa ma enerveze si nu tine cont de prezenta copilului.
Vreau ca copilul meu sa stea departe de aceste scene care il pot afecta psihic.
Pentru aceasta as vrea sa parasesc domiciliul dar nu stiu cum sa procedez in asa fel incat sa nu imi pierd drepturile
cuvenite din aceasta casnicie .
In speranta ca ma puteti ajuta cu o sugestie ,
Va multumesc,
Lelia
Răspunde
 06-11-2013
Bucuresti
0747013186
avocat_andreea@yahoo.com
Buna ziua
In situatia prezentata de dvs, nu va pierdeti niciun drept, intrucat in aceasta situatie numai puteti locui sub acelasi acoperis mai ales ca aveti si un copil, care ia parte la toate discutiile.
Dupa ce se va solutiona divortul, apoi se face actiunea de partaj.
Răspunde
 09-11-2013
Vizitator
Buna sunt daniela am fost casatorita 21 de ani .din care 18 am locuit in casa bunicii lui pe care noi am si inmormantato.cand s-a facut succesiunea au semnat doar copii defunctei si trebuia sa mai semneze si nepotii ei deoarece sotul meu era nepot acolo .In cei 18 ani am renovat noi doi complect casa USI,GEAMURI TERMOPANE ,BAIE NOUA NEAVAND DELOC ASA CEVA APA TRASA PRIN CADERE CU , CATIVA LOCUITORI DE PE 2 STRAZI PLUS HIDROFOR DE REZERVA , PARCHET LAMINAT IN FIECARE CAMERA ,GRESIE FAIANTA IN BAIE SI BUCATARIE,PLUS TOATA TENCUIALA REFACUT IN INTERIOR SI EXTERIOR plus anexele renovate . as dori sa stiu ce pot face ptr a face partaj daca nu avem casa pe numele nostru.ce pot face in acest sens care este dreptul meu ?Mentionez sunt divortata de un an si doua luni si vreau sa fac partaj ptr bunurile mobile cat si imobile se poate ce sanse am?vreau sa mai specific ,ca am lucrat cate 2 luni pe an timp de 3 ani in germania o perioada am fost casnica ptr ingrijirea celor 2 copii apoi am ingrijit 2 ani la pat pe bunica sotului si din cei 21 de ani de casnicie am o vechime de 8 ani . va multumesc astept raspuns.
Răspunde
 09-11-2013
Vizitator
Daniela a scris pe 09-11-2013:
Buna sunt daniela am fost casatorita 21 de ani .din care 18 am locuit in casa bunicii lui pe care noi am si inmormantato.cand s-a facut succesiunea au semnat doar copii defunctei si trebuia sa mai semneze si nepotii ei deoarece sotul meu era nepot acolo .In cei 18 ani am renovat noi doi complect casa USI,GEAMURI TERMOPANE ,BAIE NOUA NEAVAND DELOC ASA CEVA APA TRASA PRIN CADERE CU , CATIVA LOCUITORI DE PE 2 STRAZI PLUS HIDROFOR DE REZERVA , PARCHET LAMINAT IN FIECARE CAMERA ,GRESIE FAIANTA IN BAIE SI BUCATARIE,PLUS TOATA TENCUIALA REFACUT IN INTERIOR SI EXTERIOR plus anexele renovate . as dori sa stiu ce pot face ptr a face partaj daca nu avem casa pe numele nostru.ce pot face in acest sens care este dreptul meu ?Mentionez sunt divortata de un an si doua luni si vreau sa fac partaj ptr bunurile mobile cat si imobile se poate ce sanse am?vreau sa mai specific ,ca am lucrat cate 2 luni pe an timp de 3 ani in germania o perioada am fost casnica ptr ingrijirea celor 2 copii apoi am ingrijit 2 ani la pat pe bunica sotului si din cei 21 de ani de casnicie am o vechime de 8 ani . va multumesc astept raspuns.
Răspunde
 10-11-2013
Suceava
0744642483
tudosaav@personal.ro
E bine ca plecarea din locuinta sa se faca dupa un scandal provocat de sot, dupa ce apelezi la 112. Dupa cite mi-ai spus nu e cu toate acasa si s-ar putea sa te trezesti cu plingere pentru abondon de familie.
Răspunde
 10-11-2013
Suceava
0744642483
tudosaav@personal.ro
Divortata iar casa nu e pe numele vostru....Urita situatie.De la partaj ia-ti gindul. Eventual o actiune in pretentii in contra proprietarilor imobilului. Parte din casa e bun propriu al fostului sot, restul al celorlalti mostenitori. TU NU ESTI PROPIETARA!
Răspunde
 25-02-2014
Vizitator
Buna ma numesc edith,am un copil minor din prima casatorie.m-am recasatorit in urma cu trei ani,in urma neintelegeri cu actulul sot si familia lui
lui vreau sa divortez,eu si copilul meu trebuie sa plecam si vom avea nevoie de o locuinta.in cat timp pot sa.mi recuperez partea ce m-i se cuvine din imobil
?
Răspunde
 26-02-2014
Bucuresti

ptr, Edith. Aveti doua cai: tranzactie, cind timpul de asteptare este scurt,
partaj, care dureaza intre 2-4 ani

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.