Forum avocaţi > Civil

Cum poate un tata sa obtina custodia unei fetite de 2 ani in Olanda?

01-11-2016

Buna ziua, prietenul meu a avut o relatie de aproximativ 10 ani intrerupti cu o fata ,ea a ramas gravida desi el a spus ca nu doreste un copil, ea avant un copil dintr-o alta aventura, dupa nasterea fetitei el nu a avut voie sa o vada desi el dorind sa accepte copilul chear daca intre ei doi nu a mai existat nici o relatie. Ea in speranta sa-l obtina pe tatal fetitei inapoi a acceptat ca acesta sa vada copilul si promitandui sa treaca copilul pe numele lui doar daca acesta accepta sa fie cu ea si in viitorul apropiat sa o ceara de sotie, el binenteles ca a acceptat desi au fost doar vorbe pentru a putea fi copilul pe numele lui,el in tot acest timp a tratat si pe copilul din cealalta aventura a ei la fel ca si pe copilul care il are cu el.Dupa toate aceste incercari de a fi ofamilie fericita a reszultat doar cu despartiri, el altfel incepandusi o viata cu altcineva , de fiecare daca cand el incerca sa isi refaca viata ea ii spunea: "'Daca iti gasesti pe altcineva si ai o noua iubita pe fetita ta nu ai so mai vezi "' el punand capat altfel la toate relatile pe care incerca sa le aibe cu altcineva ,de fiecare data aceasi poveste, intr-un cuvand se folosea de copil pentru al tine langa ea.El acum de 9 luni are o relatie cu mine, ea binenteles a inceput cu aceasi poveste "' Daca a o relatie cu ""A'' nu ai sa mai vezi fetita, noi altfel am tinut aceasta relatie secreta in fata ei,dar nu si de restul lumii,de aproximativ, el astfel in aceste luni a reusit sa puna fetita pe numele lui , ea a recunoscut ca fetita fiind fiica lui.,el in toate aceste luni ne avand relati intime cu ea, mergea vedea fetita ,facea cumparaturile necesare lor sau lua fetita si baiatul din cealalta aventura a ei in weekenduri,pentru ca el a tratat acel copil la fel ca pe a lui,fara diferente, binenteles ca copii pe mine m-au cunoscut am iesit in parc cu ei si luam si nepoti care fiind de aceasi varsta cu baiatul 6-7 ani ,in locuri destinate copiilor,deci wekendurile le petreceam numai cu ei de ziua pana seara aceste 2 zile eravorba doar despre ei, ei sa se simta fericiti..Ea cand a aflat ca eu inca sunt si am o relatie serioasa cu "'sotul'' ei asa cum spune ea desi ei nu sunt si nu au fost casatoriti,ea a inceput cu santaj,pot sa numesc asa,a inceput sa-mi trimite mesaje sa parasesc tara poate astea se intampla in Olanda eu fiind cetatean Romanca,ei doi de cetatenie Olandeza,sa parasesc relatia pentru ca ea inca e cu el si vor face nunta,asa ceva stiind ca e o minciuna, a publicat pe retelele de socializare mesaje ,poze la adresa mea cat si la cea a prietenului meu, a publicat mesaje incat el nu are grija de copii si ca ambi copii sunt ai lui desi testul AND care el la facut la copii la facut fara acordul ei. A publicat pe site-ul magazinului pe care el il detine mesaje in care il pune intr-o lumina proasta fata de clienti pe care magazinul ii are.Eu in speranta sa incerc sa comunic cu ea si sa se ajunga la o intelegere frumoasa sa spun asa a esuat ,eu cand vorbeam cu ea imi spune ca ma respecta si ca nu are nimic cu mine dar barbatul care este acum iubitul meu nu-si va vedea copilul, la pus sa aleaga intre copil si eu,binenteles eu in incercarile mele de ai impaca si ca acea fetita sa aiba o familie si ca eu sa nu traiesc cu gandul ca poate din cauza mea nu merge relatia lor am incercat sa ii impac , el a incercat sa se poate frumos sa faca putin teatru dar nu a mers asa cum am spus mai sus rezulta mereu cu certuri, el nu a renuntat la mine cand am vrut sa-l parasesc pentru a-si putea vedea copilul, acum a ales ca fiind cu mine si sa deschida un proces pentru custodie, ea binenteles sa a sunat a trimis mesaje,emailuri la familia iubitului meucu intentia ca familia lui sa-l faca sa renunte la mine si sa se intoarca la ea, folosind copilul la mijloc, a intrat in contact cu familia mea spunand ca eu am distrus familia si nu-l las pe el sa vada copilul ce-a ce e absurd, eu i-am spus ei ca la el nu renunt si sunt alaturi de el,daca el renunta e ok accept decizia, dar intr-un cuvant ea e o psihopata care se foloseste de copil pentru a obtine un barbat care el si-a facut o viata cu altcineva.Deci ce se poate face in acest caz?Cum poate un tata sa obtina o custodie a unei fetite de 2 ani? El putand dovedi ca este responsabil sa creasca un copil si sa-i ofere un acoperis si o educatie buna.Imi cer scuze daca sunt greseli de ortografie dar e primadata cand eu sunt intr-un astfel de caz si doresc sa stiu ce so poate face,cum se poate dovedi ca acea femeie are probleme si nu poate sa ofere un camin si o educatie sigura acelor copii.,Va multumesc
Răspunde
 01-11-2016
Vizitator
Expuneti cazul intr-un mod foarte complex, insa variantele legale sunt extrem de simple, respectiv doua:

1. Singura posibilitate ca un parinte, respectiv dvs., sa dobandeasca "custodia", adica exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, este in situatia in care celalat parinte pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.
2. Daca nu va aflati in cazul de la punctul 1, custodia va fi comuna.
Răspunde
 01-11-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Interesati va cum e legea in Olanda caci acolo se va judeca cauza. E posibil sa semene sau nu cu ce e un Romania.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2016

Ea spune ca are anumite mesaje ca fiind probe pentru a impiedica tatal sa ia fetita,eu am mesaje in care ea ameninta si video in care ea fumeaza in aceasi camera cu copilul. Imi pute-ti spune ce anumite probe se ia in considerare intr-un proces? Va multumes pentru raspuns
Răspunde
 02-11-2016
Vizitator
Ca fumeaza in aceeasi camera cu copilul nu reprezinta motiv de decadere din drepturile parintesti in nicio legislatie. Poate daca e tigara cu hasis, dar nici atunci. Ca ameninta, poate, dar doar daca il ameninta pe copil si intr-un mod extrem de agresiv.
Răspunde
 02-11-2016

Ok,multumesc.E bine de stiut pentru a nu ne face de ras daca mergem in istanta cu ea
Răspunde
 02-11-2016

Totusi oare este posibilitatea sa cerem anumite teste psihologice prin care se poate dovedi daca este apta pentru crestere?
Răspunde
 02-11-2016

"Iar pana la solutionarea unei cereri de stabilire a custodiei, ambii parinti au drepturi egale fata de acestia, chiar daca doar unul dintre ei se ocupa efectiv de cresterea si educarea lor." Este valabila si in situatia pe care eu am prezentato? Imi poate spune cineva?Va multumesc
Răspunde
 04-11-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da parintii au drepturi egale vis a vis de copilul lor, pana cand o instanta va decide altfel.

Teza probatorie in astfel de spete este aceea de a dovedi prin mijliace legale de proba ca unul dintre parinti pune in pericol grav dezvoltarea copilului sau il neglijeaza.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-11-2016

Va multumesc !!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.