Forum avocaţi > Civil

Problema antecontract achizitionare teren

04-11-2016
Vizitator
Buna ziua! Am dorit sa achizitionez un teren intravilan, intr-un sat apropiat de mun. Braila.
Am fost sa il vedem si a venit un domn impreuna cu sotia sa, spunand ca e terenul lui, ca a vrut sa faca o afacere dar nu a putut si vrea sa il vanda.
Cand ne-am decis sa il luam domnul ne-a spus ca este agentie, iar in momentul facerii antecontractului acest domn ne-a cerut comision 1.000 lei pentru ca "ne-a reprezentat", asa a spus.
Nu am fost de acord deoarece noua nu ne-a spus de la inceput ca este agentie, apoi a cerut 500 lei si l-am refuzat din nou. Acest domn nu apare in niciun contract, el sau agentia pe care pretinde ca o are.
Am primit de la el un sms care suna cam asa: "pentru aia 500 lei o sa ma cautati de o sa va sara ochii".
Intrebarea mea este urmatoarea:
Ce pot face in aceasta situatie?
Cred ca proprietarul are o legatura stransa cu acest domn si nu au facut contract intre ei pentru a nu plati taxe la stat.
Eu nu pot da de proprietar deoarece nu am decat numele lui, nu am niciun numar de al sau.
Stiu ca daca se razgandeste platesti suma integrala(noi am achitat 50% din suma totala), iar noi daca ne razgandim pierdem suma.
Ce se poate face? Frica mea este sa nu imi pierd banii, nu neaparat sa mai iau acel teren, cu toate ca l-as dori.
Antecontractul a fost facut direct cu proprietarul la notar, iar avansul dat propeietarului este de 3.750 euro.
Termenul limita este 25.11.2016.
Va multumesc mult!
Astept un raspuns din partea dvs.
O zi buna!
Răspunde
 05-11-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,

Asteptati pana se indeplineste termenul. la data de 25.11.2016 oricum trebuie sa mergeti la notar. Vedeti atunci daca proprietarul va veni. Daca nu se pezinta la acea data pt incheierea contractului, puteti sa-l dati in judecata si sa solicitati instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare.

Cat despre "domnul" respectiv...nu aveti, deocamdata, nicio treaba cu el. Nu dati atentie sms-ului/urilor pt ca nu aveti incheiat niciun contract cu dansul. Daca va mai deranjeaza sau considerati ca zadarniceste incheierea contratului puteti sa-i faceti o plangere la politie.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.