Forum avocaţi > Civil

Am un copil de 3 ani si sunt despartita,sunt plecata din tara

04-11-2013
Vizitator
Am avut o relatie de concubinaj timp de 3 ani,locuiam la parintii lui undeva la tara..mai exact pana in luna iulie 2012,din aceasta relatie a rezultat un copil in varsta de 3 anisori acum.In luna iulie 2012 fostul sot a hotarat sa ne mutam la ai mei ca nu ne mai intelegeam cu ai lui.Ne-am strans toate cele si am plecat.Dupa 3 zile el a spus ca se duce pana la o spalatorie auto si dus a fost,am incercat sa il sun dar nu imi raspundea sau avea telefonul inchis...dupa ceva timp am inceput sa mai vb la telefon tot mai speram sa ne impacam dar nimic ,cand am vazut ca nu mai exista sanse de impacare am inaintat un proces sa iau copilul in custodia mea(asta era in luna septembrie) cand el a primit citatia acasa ,a inaintat si el un alt proces si timp de cateva luni ne tot plimbam dintr-un loc intr-altul..intr-un final ambele procese s-au conectat si procesul s-a tinut la judecatoria de unde apartinea acesta.In luna martie eu am plecat din tara lasand copilu in grija bunicii cu o procura prin notar ,stiind de la avocatul meu ca pot face treaba asta.Si intr-un an si 6 luni de cand suntem despartiti el a venit sa isi vada copilul o sin gura data ..Actualul proces a lua sfarsit in luna septembrie 2013 el nu s-a prezentat nici macar o singura data la tribunal.Admite ca întemeiată în parte acţiunea civilă formulată de reclamanta în contradictoriu cu pârâtul şi în consecinţă: Autoritatea părintească faţă de minorul , revine în comun ambilor părinţi, în persoana reclamantei şi a pârâtului. Stabileşte locuinţa minorului la domiciliul mamei reclamante .... Obligă pârâtul să contribuie la cheltuielile necesare creşterii,educării,învăţăturii şi formării profesionale a minorului prin plata unei pensii lunare de întreţinere în favoarea minorului de câte 168 lei, cu începere de la data pronunţării prezentei sentinţe şi până la data împlinirii majoratului minorului. Sentinţa este executorie de drept,conform prevederilor art.448 alin.1 pct.1 şi 4 cod proc.civilă.Dupa toate astea am hotarat sa plec in Italia sa muncesc ceva timp pt a-mi lua o casa si a ma intoarce sa stau cu copilul mi sa spus ca pot pleca daca fac o procura ca las copilu in grija bunicii.Asa am si facut ...Cand fostul a auzit ca am plecat din tara a inaintat un alt proces prin care cere di nou exercitarea autaritatii parintesti si ca eu as fi abandonat copilul...eu lucrez si cu contract de munca ....Acum vreau sa stiu ce riscuri am ????
Răspunde
 05-11-2013
Bucuresti
0747013186
avocat_andreea@yahoo.com
Buna seara,

In aceasta situatie este posibil ca fostul sot sa invoce faptul ca dumneavoastra nu va mai ocupati de copil intrucat sunteti plecata din tara neavand nici o importanta ca lucrati cu contract de munca iar instanta ii poate da copilul lui spre crestere.Ar fi bine ca dumneavoastra sa va prezentati la termen chiar daca aveti avocat ca instanta sa vada ca va intereseaza cazul copilului.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.