Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Scoaterea unei minore de sub tutela parintilor alcoolici si obtinerea tutelei acesteia

28-11-2016
Vizitator
Buna seara!Sunt cumnata fetitei in cauza si as dorii sa aflu prin ce metode cat mai putin costisitoare financiar am putea obtine eu si sotul(fratele fetitei) tutela acesteia.Situatia este urmatoarea:parintii fetei sunt alcoolici de zeci de ani si traiesc intr_o casa construita la capatul terenului de bunicii minorei,o casa saraca fara utilitati curente.Minora este ultima copila a lor din cei sase copii (unul fiind la orfelinat iar o fetita sugar fiind decedata la cateva luni datorita lipsei de grija_dupa spusele chiar ale socrului meu)ramasa in grija lor.Aceasta este ingrijita precar si data la scoala de ochii lumii are noua ani si arata fizic de 6-7 ani,ea nu isi mai doreste sa locuiasca cu acestia si ar dorii sa stea cu noi insa problema este ca am incercat o intelegere pe cale amiabila cu acestia sa ne-o dea noua in grija si nu vrea socrul ,soacra si-a dat o data acordul verbal insa de teama bataii din partea sotului nu o mai repeta si am sunat de doua ori deja la directia ptr protectia copilului fara rezultat mi sa spus ca sa iau legatura cu primarul comunei.Am luat legatura cu dansul si observ ca oscileaza intre a face cva si a nu face cva concret.Noi avem doi copii minori si sotul este singurul salariat,eu sunt casnica fara venit insa locuim in casa parintilor mei cu acestia in casa(casa care arata bine si este spatioasa si are toate cele necesare),parintii mei sunt salariati si mai au in intretinere pe unica mea sora de 15 ani si ne ajuta financiar cu ce este nevoie avem totul la comun nu ducem lipsa de nimic si suntem capabili sa o intretinem si pe fetita(cumnata mea)fara probleme.Aceasta a fost adusa des la noi de catre vecinii din apropierea casei socrilor deoarece ei erau in stare de ebrietate si o lasau singura acasa fara lumina noapte vecinii auzindo plangand o aduceau la noi,Mentionez ca ceilanti frati ai ei nu prezinta interes in a o creste sau a face ceva.Noi nu ne permitem cheltuieli mari de judecata si nu stiu c am putea face sau cum am putea sa o scoatem de la ei in primul rand k mai apoi dak este posibil sa o aducem la noi in casa ptr ca o iubim din tot sufletul cu totii din aceasta casa!Va multumesc!
Răspunde
 29-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie sa formulati o solicitare scrisa la DGASPC, in care sa expuneti situatia de fapt. Ulterior, cand minorii vor fi luati din ingrijirea parintilor alcoolici si dati temporar unui centru de plasament, ii puteti lua in grija in calitate de ruda sau de asistent maternal. Daca situatia persista si minorii nu vor fi reintegrati in familie, paintii vor fi decazuti din drepturile parintesti si minorii vor deveni adoptabili, iar in aceasta faza dvs. aveti posibilitatea sa adoptati fetita.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.