Forum avocaţi > Civil

Succesiune

30-11-2016
Vizitator
Bună ziua, mă numesc Marius și în urma cu 2 ani mai exact în primăvara 2014 aflu de la o vecina cum ca as avea ceva datorii la primăria de la țară (de pe urma bunicilor) ciudat deoarece nu aveam habar de nimic . În vara anului 2014 ajung la țară la primărie și aflu ca sunt dator fiind moștenitorul direct al mamei mele împreună cu fratele meu ( mama a decedat în 1992 ca la câțiva ani sa decedeze și bunicul, bunica făcând succesiune am intrat automat ca succesori ai mamei mele ) un unchi și sora mamei constatând ca mătușa respectiva a băgat pământul în arenda fără acordul nostru și pur și simplu se folosește de veniturile care ni se cuvin fără a ne înștiința sau a plăti impozitele aferente.As dori sa știu cam ce ar fi de făcut și unde mai exact trebuie făcute demersurile la țară sau în zona unde locuiesc (mă refer la judecătorie)
Răspunde
 01-12-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Aveți posibilitatea unei actiuni in pretentii impotriva matuşii dvoastra la instantei de judecata ( respectiv Judecatoria din circumscripția unde se afla imobilul teren ).

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Judecatoria competenta pentru actiunea in pretentii este cea pe a carei raza teritoriala domiciliaza parata. Aceasta actiune o puteti formula in cazul in care ati dezbatut succesiunea de pe urma mamei, iar dvs sunteti proprietarul terenului, in caz contrar va trebui dezbatuta succesiunea, instanta competenta fiind cea pe a carei raza teritoriala figureaza ultimul domiciliu al defunctei, iar ulterior va puteti indrepta impotriva matusii, actiunea in pretentii avand termen de prescriptie de 3 ani.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-12-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Având în vedere că, cererea are ca obiect un imobil ( pretențiile sunt referitoare la acel teren, fiind capat principal al actiunii al unei actiuni in revendicare, capat accesoriu fiind pretențiile ), sunt aplicabile dispozitiile art 117 din Codul de procedura civila. In acest caz, competenta este instanta in a carei raza teritoriala este situat imobilul.
Mai mult decât atât, prin asemanare se face aplicarea dispozițiilor alin 3 din acelasi articol si in caz de împărțeala judiciara a unui imobil.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.