|
04-12-2016 |
 | Raneti Tudor Andrei Vizitator |
| Pot cere sa fie executat silit parchetul pentru dreptul de a consulta dosarul prin comunicarea de fotocopii pe cheltuiala clientului? Parchetul refuza ilegal sa-mi acorde dreptul indiferent ca fac cerere sau plangere Ma adresez direct executorului, instantei civile sau nu se poate (si de ce conform legii)? Mentionez ca am dreptul conform Cod de procedura penala Art. 78 - Drepturile suspectului Suspectul are drepturile prevazute de lege pentru inculpat, daca legea nu prevede altfel. Cod de procedura penala Art. 83 - Drepturile inculpatului b) dreptul de a consulta dosarul, in conditiile legii; Cod de procedura penala Art. 94 - Consultarea dosarului (1) Avocatul partilor si al subiectilor procesuali principali are dreptul de a solicita consultarea dosarului pe tot parcursul procesului penal. Acest drept nu poate fi exercitat, nici restrans in mod abuziv. (2) Consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informatii din dosar, precum si de a obtine fotocopii pe cheltuiala clientului. (3) In cursul urmaririi penale, procurorul stabileste data si durata consultarii intr-un termen rezonabil. Acest drept poate fi delegat organului de cercetare penala. (8) Dispozitiile prezentului articol se aplica in mod corespunzator cu privire la dreptul partilor si al subiectilor procesuali principali de a consulta dosarul. | |
|
|
|
05-12-2016 |
| Executorii pun in aplicare doar titluri executorii si nu texte de lege. Va tb asadar o hotărâre judecătorească care sa constate atitudine a culpabila/ oblige parchetul sa va permita accesul la ds. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
05-12-2016 |
| Scuzati-ma ca nu va cred, fiindca in lista lucrurilor care le pune in executare e si obligatia de a face, si titlul executoriu se obtine prin cerere facuta de executor catre instanta De aceea am intrebat daca exista vreo lege in contradictoriu cu aceasta | |
|
|
|
05-12-2016 |
| aparent nu se mai poate face adresa direct executorului ci prin instanta http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_42563/De-acum-executarea-silit%C4%83-se-poate-face-doar-cu-incuviin%C5%A3area-instan%C5%A3ei.html tot aparent de fapt te poti adresa executorului care introduce actiunea de executare silita 8. Articolul 666 va avea urmatorul cuprins: "Incuviintarea executarii silite Art. 666 (1) In termen de maximum 3 zile de la inregistrarea cererii, executorul judecatoresc va solicita incuviintarea executarii de catre instanta de executare, careia ii va inainta, in copie certificata de el pentru conformitate cu originalul, cererea creditorului, titlul executoriu, incheierea prevazuta la art. 665 alin. (1) si dovada achitarii taxei judiciare de timbru. In concluzie: 1. pot cere unui executor sa execute parchetul sa-mi comunice toate inscrisurile relevante din dosar conform cererii nesolutoinate adica copii de pe ordonante si toate probele cu exceptia evident a celor depuse de mine, precum si a altor documente relevante cauzei descriind activitatea organelor judiciare din dosar 2. execturul solicita instantei incuviintarea cf. art. 666 din CPC 3. pot cere scutirea de taxa judiciara http://www.drepturicivile.ro/2016/02/08/cum-puteti-beneficia-de-ajutorul-public-judiciar-in-cursul-procesului-civil/ | |
|
|
|
06-12-2016 |
| Executorul solicita instantei „incuviintarea executarii silite” si nu emiterea titlului executoriu! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
06-12-2016 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Buna ziua, Interpretarea pe care o faceti dvs. textelor de lege nu este corecta. Executorul judecatoresc pune in executare doar titluri executorii care constata o creanta certa, lichida si exigibila (aceasta este o obligatie de a face). Procurorul solutioneaza orice cerere in termen de 30 zile. In mod normal, in acest termen ar trebui sa va incuviinteze cererea de studiere si copiere a dosarului. Vi se poate refuza solicitarea daca la acel moment se efectueaza acte de urmarire penala pentru care este necesar dosarul. Daca vi se pare ca procurorul in mod abuziv nu va incuviinteaza cererea, puteti sa faceti plangere la prim-procuror si, mai departe, la instanta de judecata. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
06-12-2016 |
| Apoi daca legea nu e executorie nimic nu e :P Era mai bine inainte cand executorul executa cu de la sine autoritate :P Am mentionat ca "Parchetul refuza ilegal sa-mi acorde dreptul indiferent ca fac cerere sau plangere" Multumesc pentru raspuns. Am gasit exact ce-mi trebuie aici: http://legestart.ro/noi-reglementari-privind-procedura-de-executare-hotararilor-judecatoresti-materia-contenciosului-administrativ/#!prettyPhoto | |
|
|
|
06-12-2016 |
| Respectiv se poate face dosar de incuviintarea executarii silite pentru lucruri care n-au deja titlu executoriu cum ar fi hotararile judecatoresti, asa cum banuiam: http://www.raspunsurijuridice.ro/titlul-executoriu-in-executarea-silita/ | |
|
|
|
08-01-2017 |
| Cititi intreg continutul articolului prevazut de CPP | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |