Forum avocaţi > Civil

Micșorarea pensiei de întreținere

08-12-2016
Vizitator
Buna ziua! As vrea si eu o lamurire! Sunt divortata si am o fetita de 9 ani. Fostul sot s-a recasatorit si are un copil de 11 luni. In luna februarie a deschis proces pentru micsorarea pensiei. Instanta a hotarat reducerea pensiei de la 25 la 18%. In luna august a facut apel pentru micsorarea pensiei la 16%. Am angajat avocat, am depus la dosar acte prin care sa arat ca necesitatile unui copil de 9 ani sunt mai mari decat cele ale minorului de 9 luni. La inceputul lunii mi s-a dat dreptate, Instanta a acceptat in parte cerintele mele, iar la sfarsitul lunii noiembrie aflu ca am pierdut procesul, instanta hotarand ca cei doi minori de 9 ani si respectiv 11luni, să primească egal. Adică 16.5%. As vrea să știu, este normal ca cei doi minori să fie evaluați la același nivel? Nu se tine cont de diferenta de varsta, de necesitatile fiecăruia? Hotararea este definitiva. Ce pot face mai departe? Va multumesc
Răspunde
 08-12-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Este normal ce a decis instanta. Este vorba de egalitatea dintre minori, nu de varsta.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In mod normal, ambii copii au drepturi egale, insa instanta poate avea in vedere necesitatile fiecarui copil, astfel ca poate dispune stabilirea unui procent mai mare in favoarea unuia dintre ei. In situatia de fata, puteti depune o noua actiune pentru majorarea pensiei de intretinere datorata minorei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2016
Vizitator
Buna ziua! Va mulțumesc dna av Bratulescu! Nu lucrez in domeniu dar am început să mă documentez. Întâmplător am găsit un articol în care spune, citez: Stabilirea cuantumului pensiei de întreținere nu se face conform principiului egalității între copii". Si asta este adevărat. Eu înțeleg că se face conform nevoilor în funcție de vârstă. Adică nu se pot compara necesitatile unui copil de 9 ani cu cele ale unuia de 11 luni. Pe undeva instanța mi-a coborât copilul la nivelul celui de 11 luni. Hotararea este definitivă. Mai pot face ceva? Încă o dată va mulțumesc!
Răspunde
 09-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Introduceti o noua actiune pentru majorarea pensiei de intretinere, insa incercati sa aduceti destule probe instantei pentru a demonstra cheltuielile lunare ale minorei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-12-2016
Vizitator
Buna ziua! Încă o dată vreau sa va mulțumesc pentru informații. Mi-ati fost de mare ajutor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.