Forum avocaţi > Civil

Casatorie cetatean china

08-12-2016
Constanta

Buna ziua,
Situatia este in felul urmator:

- incepand cu 2014 locuiesc in Londra.
- la sfarsitul anului 2015 (prin octombrie) am inceput o relatie cu o fata din China.
- in momentul respectiv, ea reaplicase pentru viza de sedere in UK, cu toate ca a stat acolo 4 ani ilegal. A avut viza de studii ce a expirat in 2012, a incercat sa o prelungeasca, nu a reusit dar a ramas in UK. Aplicatia de viza facuta in 2015 a fost respinsa in aprilie 2016 si a fost nevoita sa plece in China pe 29 mai 2016. Nu a intrat in programul de deportare fortata, a plecat de buna voie.
- am continuat relatia cu ea dupa ce a plecat, si ne-am hotarat sa ne casatorim. As vrea casatoria sa fie oficiata in romania, eu sunt cetatean roman. Din ce am citit pe diverse forumuri, casatoria trebuie aprobata si in China. Nu ma deranjeaza aspectul asta. Dupa eliberarea actului aici putem merge si in China.
Va rog totusi sa imi dati un sfat cu procedura completa ce trebuie sa o urmez pentru a nu intampina impedimente pe parcurs. Eu am ajuns acum intr-un concediu acasa in Romania si pot sta pana pe 20 decembrie. As vrea sa pregatesc totul acum, in speranta ca as putea sa rezolv toata situatia pana in februarie sau martie 2017.

Va multumesc.
Răspunde
 08-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Fiind cetatean roman, aveti posibilitatea sa incheiati casatoria pe teritoriul Romaniei. Daca doriri sa va stabiliti in tara, sotia va primi permis de sedere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2016
Constanta

Buna seara.
Va multumesc pentru raspuns.
Daca se poate sa imi spuneti, ea ca sotie va avea drepturi la nivel european? Pentru ca cel putin o perioada voi dori sa continui sederea mea in Anglia.
De asemenea, formularul de chemare in vederea casatoriei este unul special sau se poate folosi cel tipic pentru chemare turistica?

Va multumesc
Răspunde
 09-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Prin casatorie nu va obtine o alta cetatenie, insa poate aplica pentru obtinerea cetateniei romane dupa 8 ani de casatorie, insa va trebui sa locuiti efectiv in Romania in aceasta perioada. Daca doriti sa locuiti in alt stat european, daca dvs. aveti permis de sedere, va obtine si dansa prin casatorie acest drept, la solicitarea dvs pentru reintregirea familiei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să vă interesați la instituțiile din UK. Probabil că aceste informații le puteți afla și de la Consulatul României la Londra.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.