Forum avocaţi > Civil

Parasire domiciliu cu copil nou nascut

28-12-2016
Vizitator
Buna seara,
Sunt intr-o situatia delicata va rog sa ma ajutati.Iubita mea a parasit domiciliul conjugal pe da de 23.12.2016 cu copilul nostru nascut pe data de 20.12.2016.Se afla impreuna cu copilul la mama ei si acum ma priveaza de dreptul de a-mi recunoaste copilul si de al vedea.Ce pot face in situatia asta?
Răspunde
 29-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa va recunoasteti copilul, iar ulterior sa formulati o actiune in instanta pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs sau la mama si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere. In cazul in care doriti ca minorul sa ramana in grija mamei, solicitati stabilirea unui program de vizita.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-12-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Poate este o situatie de moment si va trece peste.
In caz contrar dupa ce recunoasteti copilul, va trebui introdusa actiune in instanta prin care solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilirea domiciliului copilului la mama (data fiind varsta frageda a minorului), ii veti achita o pensie de intretinere si veti solicita si stabilirea unui program de vizitare al minorului.
Insa repet, nu stiu care au fost motivele de a plecat, insa poate este o situatie de moment... incercati sa treceti peste, daca alte probleme nu sunt...

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-12-2016
Vizitator
Va multumesc pentru raspunsuri,ea a plecat in urma unui refuz de al meu de a se muta in locuinta mamei ei (propunerea mamei de a lua copilul si mama termen de 40 zile) nefiind conditii optime de crestere,in domiciliul conjugal am organizat si cumparat peste strictul necesar unei cresteri optime.Tind sa precizez ca mama copilului (concobina mea) ii are in intretinere pe fratele ei,mama ei si acum si copilul dintr-un concediu postnatal si pe viitor de materninatate (daca nu se va intoarce la mine).Sunt sanse ca in urma unui evaluari (asistenta sociala) daca voi fi chemat sa-mi declar copilul,ca eu sa reusesc sa-mi cresc copilul beneficiind de posibilitati materiale foarte bune?
Răspunde
 31-12-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Declararea copilului nu implica in mod automat si obligatia mamei copilului sa ramana cu dvs. sau sa va dea copilul (tinand cont de faptul ca nu exista o casatorie legala).
Asistenta sociala nu va cheama sa va declarati copilul. Aceasta este optiunea dvs. si nu va poate obliga nicio institutie a statului sa vi-l declarati.
Avand in vedere ca nu exista o casatorie legal incheiata, este optiunea mamei daca doreste sau nu sa declare tatal copilului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-12-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Florin a scris pe 30-12-2016:
Va multumesc pentru raspunsuri,ea a plecat in urma unui refuz de al meu de a se muta in locuinta mamei ei (propunerea mamei de a lua copilul si mama termen de 40 zile) nefiind conditii optime de crestere,in domiciliul conjugal am organizat si cumparat peste strictul necesar unei cresteri optime.Tind sa precizez ca mama copilului (concobina mea) ii are in intretinere pe fratele ei,mama ei si acum si copilul dintr-un concediu postnatal si pe viitor de materninatate (daca nu se va intoarce la mine).Sunt sanse ca in urma unui evaluari (asistenta sociala) daca voi fi chemat sa-mi declar copilul,ca eu sa reusesc sa-mi cresc copilul beneficiind de posibilitati materiale foarte bune?

Nu va va chema nimeni sa recunoasteti copilul, va trebui sa mergeti dvs sa il declarati. Daca doriti sa luati copilul va dvs., va trebui sa fomulati in instanta actiune pentru stabilirea domiciliului minorului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-01-2017
Vizitator
Am aflat ca a fost sa declare copilul fara sa-mi spuna.Se mai poate face ceva?
Răspunde
 02-01-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui sa faceti o declaratie notariala de recunoastere a minorului sau o actiune in instanta pentru stabilirea paternitatii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-01-2017
Vizitator
Am divortat in 2005,baiatul meu a ramas la mama.in 2015 in August l-am adus in londra la scoala(baiatul avea 15 ani atunci)dar NU s-a putut acomoda in londra Si in 2016 noiembrie a plecat inapoi la mama acasa.ea acum vrea sa ma dea in judecata pt ca NU I-am platit pensie pt timpul cat a stat la mine.specific ca pe perioada cat copilul a fost la mine NU am cerut mamei nici un ban.se poate ca instanta sa ma oblige la plata pensiei pe anul cat l-am intretinut eu?mersi.sunt denis
Răspunde
 05-01-2017

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Lara a scris pe 02-01-2017:
Am divortat in 2005,baiatul meu a ramas la mama.in 2015 in August l-am adus in londra la scoala(baiatul avea 15 ani atunci)dar NU s-a putut acomoda in londra Si in 2016 noiembrie a plecat inapoi la mama acasa.ea acum vrea sa ma dea in judecata pt ca NU I-am platit pensie pt timpul cat a stat la mine.specific ca pe perioada cat copilul a fost la mine NU am cerut mamei nici un ban.se poate ca instanta sa ma oblige la plata pensiei pe anul cat l-am intretinut eu?mersi.sunt denis
Va trebui ca in cadrul procesului sa formulati iintampinare in care sa explicati faptul ca minorul s-a aflat in grija dumneavoastra in acea perioada

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2017
Vizitator
Buna seara!
Citesc diverse lucruri legate de plecarea unui parinte de acasa.
Este considerat abandon plecarea mamei in urma unei agresiuni fizice sub influenta alcoolului in conditiile in care aceasta impreuna cu fiul de 16 ani au plecat insotiti de un echpaj de politie?
Exista depusa plangere impotriva sotului agresor.
Ulterior fiul nu mai doreste plecarea cu mama pt ca pt un moment ea nu are un loc stabil unde sa stea.
Minorul nu se afla in totala siguranta alaturi de tata deoarece agresiunea s a produs si asupra sa
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.