|
28-12-2016 |
 | Florin Vizitator |
| Buna seara, Sunt intr-o situatia delicata va rog sa ma ajutati.Iubita mea a parasit domiciliul conjugal pe da de 23.12.2016 cu copilul nostru nascut pe data de 20.12.2016.Se afla impreuna cu copilul la mama ei si acum ma priveaza de dreptul de a-mi recunoaste copilul si de al vedea.Ce pot face in situatia asta? | |
|
|
|
29-12-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va trebui sa va recunoasteti copilul, iar ulterior sa formulati o actiune in instanta pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs sau la mama si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere. In cazul in care doriti ca minorul sa ramana in grija mamei, solicitati stabilirea unui program de vizita. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-12-2016 |
| Buna ziua! Poate este o situatie de moment si va trece peste. In caz contrar dupa ce recunoasteti copilul, va trebui introdusa actiune in instanta prin care solicitati exercitarea autoritatii parintesti in comun, stabilirea domiciliului copilului la mama (data fiind varsta frageda a minorului), ii veti achita o pensie de intretinere si veti solicita si stabilirea unui program de vizitare al minorului. Insa repet, nu stiu care au fost motivele de a plecat, insa poate este o situatie de moment... incercati sa treceti peste, daca alte probleme nu sunt... | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-12-2016 |
 | Florin Vizitator |
| Va multumesc pentru raspunsuri,ea a plecat in urma unui refuz de al meu de a se muta in locuinta mamei ei (propunerea mamei de a lua copilul si mama termen de 40 zile) nefiind conditii optime de crestere,in domiciliul conjugal am organizat si cumparat peste strictul necesar unei cresteri optime.Tind sa precizez ca mama copilului (concobina mea) ii are in intretinere pe fratele ei,mama ei si acum si copilul dintr-un concediu postnatal si pe viitor de materninatate (daca nu se va intoarce la mine).Sunt sanse ca in urma unui evaluari (asistenta sociala) daca voi fi chemat sa-mi declar copilul,ca eu sa reusesc sa-mi cresc copilul beneficiind de posibilitati materiale foarte bune? | |
|
|
|
31-12-2016 |
| Declararea copilului nu implica in mod automat si obligatia mamei copilului sa ramana cu dvs. sau sa va dea copilul (tinand cont de faptul ca nu exista o casatorie legala). Asistenta sociala nu va cheama sa va declarati copilul. Aceasta este optiunea dvs. si nu va poate obliga nicio institutie a statului sa vi-l declarati. Avand in vedere ca nu exista o casatorie legal incheiata, este optiunea mamei daca doreste sau nu sa declare tatal copilului. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
31-12-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Florin a scris pe 30-12-2016: Va multumesc pentru raspunsuri,ea a plecat in urma unui refuz de al meu de a se muta in locuinta mamei ei (propunerea mamei de a lua copilul si mama termen de 40 zile) nefiind conditii optime de crestere,in domiciliul conjugal am organizat si cumparat peste strictul necesar unei cresteri optime.Tind sa precizez ca mama copilului (concobina mea) ii are in intretinere pe fratele ei,mama ei si acum si copilul dintr-un concediu postnatal si pe viitor de materninatate (daca nu se va intoarce la mine).Sunt sanse ca in urma unui evaluari (asistenta sociala) daca voi fi chemat sa-mi declar copilul,ca eu sa reusesc sa-mi cresc copilul beneficiind de posibilitati materiale foarte bune? Nu va va chema nimeni sa recunoasteti copilul, va trebui sa mergeti dvs sa il declarati. Daca doriti sa luati copilul va dvs., va trebui sa fomulati in instanta actiune pentru stabilirea domiciliului minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-01-2017 |
 | Florin Vizitator |
| Am aflat ca a fost sa declare copilul fara sa-mi spuna.Se mai poate face ceva? | |
|
|
|
02-01-2017 |
| Va trebui sa faceti o declaratie notariala de recunoastere a minorului sau o actiune in instanta pentru stabilirea paternitatii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-01-2017 |
 | Lara Vizitator |
| Am divortat in 2005,baiatul meu a ramas la mama.in 2015 in August l-am adus in londra la scoala(baiatul avea 15 ani atunci)dar NU s-a putut acomoda in londra Si in 2016 noiembrie a plecat inapoi la mama acasa.ea acum vrea sa ma dea in judecata pt ca NU I-am platit pensie pt timpul cat a stat la mine.specific ca pe perioada cat copilul a fost la mine NU am cerut mamei nici un ban.se poate ca instanta sa ma oblige la plata pensiei pe anul cat l-am intretinut eu?mersi.sunt denis | |
|
|
|
05-01-2017 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Lara a scris pe 02-01-2017: Am divortat in 2005,baiatul meu a ramas la mama.in 2015 in August l-am adus in londra la scoala(baiatul avea 15 ani atunci)dar NU s-a putut acomoda in londra Si in 2016 noiembrie a plecat inapoi la mama acasa.ea acum vrea sa ma dea in judecata pt ca NU I-am platit pensie pt timpul cat a stat la mine.specific ca pe perioada cat copilul a fost la mine NU am cerut mamei nici un ban.se poate ca instanta sa ma oblige la plata pensiei pe anul cat l-am intretinut eu?mersi.sunt denis Va trebui ca in cadrul procesului sa formulati iintampinare in care sa explicati faptul ca minorul s-a aflat in grija dumneavoastra in acea perioada | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
24-01-2017 |
 | Laura Vizitator |
| Buna seara! Citesc diverse lucruri legate de plecarea unui parinte de acasa. Este considerat abandon plecarea mamei in urma unei agresiuni fizice sub influenta alcoolului in conditiile in care aceasta impreuna cu fiul de 16 ani au plecat insotiti de un echpaj de politie? Exista depusa plangere impotriva sotului agresor. Ulterior fiul nu mai doreste plecarea cu mama pt ca pt un moment ea nu are un loc stabil unde sa stea. Minorul nu se afla in totala siguranta alaturi de tata deoarece agresiunea s a produs si asupra sa | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |