Forum avocaţi > Civil

Pot schimba numele de familie al fiicei mele?

10-01-2017
Vizitator
Buna ziua! Am o fetita minora in varsta de 7 ani dintr-o relatie de concubinaj terminata cand fetita avea 1 an. Tatal a recunoscut-o la nastere dandu-i numele lui de familie. Precum am avut 2 procese prin am castigat custodia totala a minorei pe cale exclusiva si decaderea din drepturile parintesti ale tatalui, vroiam sa stiu daca pot schimba numele de familie a fetitei, pt a ii putea da numele meu de familie!
Daca se poate cum trebuie sa procedez si de ce anume am nevoie ? Multumesc mult!
Răspunde
 10-01-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Nu este posibil sa schimbati numele fiicei dvs. Aceasta va ramane cu numele de fam al tatalui, asa cum a fost inregistrata in certificatul de nastere.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Georgia a scris pe 10-01-2017:
Buna ziua! Am o fetita minora in varsta de 7 ani dintr-o relatie de concubinaj terminata cand fetita avea 1 an. Tatal a recunoscut-o la nastere dandu-i numele lui de familie. Precum am avut 2 procese prin am castigat custodia totala a minorei pe cale exclusiva si decaderea din drepturile parintesti ale tatalui, vroiam sa stiu daca pot schimba numele de familie a fetitei, pt a ii putea da numele meu de familie!
Daca se poate cum trebuie sa procedez si de ce anume am nevoie ? Multumesc mult!

Buna ziua,

Conform O.G. nr. 41 din 2003 se poate schimba numele pe cale administrativa si atunci cand părinţii au divorţat, iar copiii încredinţaţi spre creştere şi educare unuia dintre părinţi, care a revenit la numele de familie avut anterior căsătoriei, solicită să poarte numele de familie al acestuia.

Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, după caz, de părinţi sau, cu încuviinţarea autorităţii tutelare, de tutore. Dacă părinţii nu se înţeleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotărî autoritatea tutelară.

Când cererea de schimbare a numelui minorului este făcută de către unul dintre părinţi, este necesar acordul celuilalt părinte, dat în formă autentică. Acordul nu este necesar în cazul în care celălalt părinte este pus sub interdicţie ori este declarat judecătoreşte dispărut sau decăzut din drepturile părinteşti.

Astfel, puteti schimba numele minorului doar cu acordul tatalui. In cazul in care nu primiti acceptul fostului sot, ar trebui sa solicitati instantei de judecata sa suplineasca acordul fostului sot la schimbarea numelui minorului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2017
Vizitator
Nu am fost niciodata casatoriti, iar tatal este decazut din drepturile parintesti! Deci din ce ati scris dumneavoastra inteleg ca il pot schimba fara nici o problema. Am inteles bine ? Multumesc mult pt raspuns !
Răspunde
 10-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Georgia a scris pe 10-01-2017:
Nu am fost niciodata casatoriti, iar tatal este decazut din drepturile parintesti! Deci din ce ati scris dumneavoastra inteleg ca il pot schimba fara nici o problema. Am inteles bine ? Multumesc mult pt raspuns !

Faptul ca aveti autoritate parintesca exclusiva nu este acelasi lucru cu faptul ca tatal este decazut din drepturile parintesti. Doar daca scrie negru pe alb intr-o hotarare faptul ca tatal este decazut din drepturi inseamna ca veti putea schimba numele fara acordul lui.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2017
Vizitator
Am scris ca am castigat amandoua procesele. Am custodia totala pe cale exclusiva si decaderea din drepturile parintesti! Stiu ca sunt 2 lucruri diferite, altfel nici nu as fi scris ca am asa ceva! Am sentita de la tribunal in care scrie ca tatal este decazut din drepturile parintesti pt ca a abandonat minora neinteresandu-se de ea niciodata nici pe plan afectiv si.nici economic!
Răspunde
 06-01-2022
Vizitator
Buna ziua, am fost casatorit si am divortat si am avut un baiat ce i-am platit pensie si inca ii platesc si acum la varsta de 19 ani. De cand am divortat nici odata nu a venit pe la mine si acum de 7 ani nu a mai vorbit cu mine. Ma dat in judecata sai platesc pensie peste varsta de 18 ani ca el isi continua facultatea desi este la cu plata. La varsta de 18 ani el s-o schimbat numele , nu imi mai poarta numele meu de DAOGARU. VA ROG , Pe la mine no venit de cand am divortat , de 7 ani nu vrea sa vorbim , numele si lo schimbat , de dat in judecata m-o dat, E CORECT SAI PLATESC PENSIE MAI DEPARTE SI PESTE 18 ANI ???? . MA DOARE CA NU VORBESTE CU MINE SI CA SIO SCHOMBAT NUMELE MEU . VREA DOAR BANI.VA ROG CE MA SFATUITI.
Răspunde
 06-01-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal, minorul devenit major beneficiaza de pensie de intretinere pe toata perioada studiilor, pana la implinirea varstei de 26 de ani.

In ceea ce priveste relatia cu fiul dvs, incercati sa aveti o discutie cu dansul.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2022
Vizitator
Dar cu schimbarea numelui e normal ?. Socotit acum numi mai poarta numele , Mi so luat dreptul recunoasteri mele la nasterea lui dandui numele meu. Chear poti sa-ti bati joc de parinta schimbanduti numele recunoscandute la nastere , crescandute pana la varsta de 9 ani , ne vrand s-al vizitezi niciodata , ne vrand sa vorbesti cu el de 7 ani , sa-ti dai propiul tata in judecata sa vrei doar bani ???. E corect ?. Hai zici pana la 18 ani ca i minor si nu are minte si vorba tuturor TE CAUTA EL CAND V A CRESTE MARE / Cand ? , Devenind major la 18 ani el is bate joc fara sa exziste o lege , un drept parintesc, ? . Sa astept sa mor si el sa vina sa ceara dreptul .. bani , case , etc , ca i copilul meu . Va rog ce pot face legal daca numi mai poarta numele sa nu mai aibe dreptul la nimic din partea mea ?. Va multumesc.
Răspunde
 06-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Schimbarea numelui este legala.
Daca la momentul la care veti deceda fiul dvs. va fi in viata, indiferent de ceea ce ati face dvs ca parinte ca sa-l dezmosteniti, va avea dreptul la rezerva succesorala pe care i-o da legea.
Singura modalitate ca sa nu va mosteneasca este sa vindeti tot, adica sa nu aveti bunuri sau bani pe numele dvs. la moarte.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
DAOGARU a scris pe 06-01-2022:
Dar cu schimbarea numelui e normal ?. Socotit acum numi mai poarta numele , Mi so luat dreptul recunoasteri mele la nasterea lui dandui numele meu. Chear poti sa-ti bati joc de parinta schimbanduti numele recunoscandute la nastere , crescandute pana la varsta de 9 ani , ne vrand s-al vizitezi niciodata , ne vrand sa vorbesti cu el de 7 ani , sa-ti dai propiul tata in judecata sa vrei doar bani ???. E corect ?. Hai zici pana la 18 ani ca i minor si nu are minte si vorba tuturor TE CAUTA EL CAND V A CRESTE MARE / Cand ? , Devenind major la 18 ani el is bate joc fara sa exziste o lege , un drept parintesc, ? . Sa astept sa mor si el sa vina sa ceara dreptul .. bani , case , etc , ca i copilul meu . Va rog ce pot face legal daca numi mai poarta numele sa nu mai aibe dreptul la nimic din partea mea ?. Va multumesc.

Daca doriti ca fiul dvs sa nu va mosteneasca, puteti instraina toate bunurile pe care le detineti, din timpul vietii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2022
Vizitator
Puna ziua. Suntem casatoriti de 14 ani si amandoi avem cate un copil din casatoriile anterioare. Eu sotul detin o proprietate ce am cumparato singur inainte de casatorie. Va rog as vrea sa stiu ce drept si ce cota parte are sotia mea din proprietatea mea dupa decesul meu pentru a nu fi data afara de pe proprietatea mea de copilul meu. VA MULTUMESC
Răspunde
 07-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doar 1/4 din bunurile dvs. proprii. Restul de 3/4 are copilul.
Puteti sa-i vindeti sotiei imobilul.
Insa daca decedeaza sotia inainte, copilul ei va mosteni 3/4, iar dvs. doar 1/4 din imobilul care a fost integral al dvs. inainte de vanzare catre sotie. Si veti ajunge dvs.pe drumuri.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
DAOGARU a scris pe 07-01-2022:
Puna ziua. Suntem casatoriti de 14 ani si amandoi avem cate un copil din casatoriile anterioare. Eu sotul detin o proprietate ce am cumparato singur inainte de casatorie. Va rog as vrea sa stiu ce drept si ce cota parte are sotia mea din proprietatea mea dupa decesul meu pentru a nu fi data afara de pe proprietatea mea de copilul meu. VA MULTUMESC

Sotiei supravietuitoare ii va reveni o cota de 1/4 din masa succesorala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.