|
11-01-2017 |
 | Cristina Cristinik Vizitator |
| Bună seara. Am și eu mai multe nelămuriri,nu știu care este următorul pas. Mama mea a decedat acum 6 luni, ea a fost căsătorită a doua oară timp de 4 ani, cu un barbat care a furat toate actele casei inclusiv contracte gaze,curent,casa și toate celelalte erau pe numele mamei mele construite înainte de casatorie. Întrebările mele ar fi: 1. Ce drept are el după legea noua la toate bunurile mamei,neavand nimic cumpărat sau construit împreună cu ea? 2. Care este următorul pas pe care ar trebui sa l fac eu,în caz ca el are vreun drept? Va mulțumesc! | |
|
|
|
12-01-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Buna ziua, Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa mergeti la notar si sa deschideti procedura succesorala. Sotul supravietutor are drept la mostenire indiferent daca bunurile defunctei au fost proprii sau comune. Nu este vorba de divort, ci de mostenire. Sotului supravietuitor, atunci cand vine in concurs cu copii defunctului, ii va reveni 1/4 din masa succesorala. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-01-2017 |
| Chiar daca a sustras aceste documente , el nu va avea drepturi in plus sau in minus altele decat cele legale. Avocat Placinta Stefan Andrei U.N.B.R. - Baroul Iasi tel: 0758-154-662 web: www.avasp.ro | |
|
|
|
12-01-2017 |
| Faceți o declarație de acceptare a moștenirii de pe urma defunctului. Această declarație se face la orice notar și se face în termen de 1 an de la decesul defunctului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-01-2017 |
| Am inteles. Acum nu știu ce sa mai cred, am discutat și cu un alt avocat care mi a spus ca el nu are niciun drept acolo atâta timp cât nu a făcut nimic. Care este de fapt legea? Și Cum pot deschide dezbaterea la notar dacă nu am decât certificatul de deces? Va mulțumesc | |
|
|
|
13-01-2017 |
 | Ricarda Vizitator |
| Cristina Cristinik a scris pe 12-01-2017: Cum pot deschide dezbaterea la notar dacă nu am decât certificatul de deces? Va mulțumesc Notarul il poate cita si pe mostenitorul care detine actele in vederea dezbaterii mostenirii. Daca nu vrea sa se prezinte la citarea notarului si se ajunge astfel la judecata, veti fi indreptatita la plata cheltuielilor de judecata care nu sunt deloc mici. | |
|
|
|
13-01-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Cristina Cristinik a scris pe 12-01-2017: Am inteles. Acum nu știu ce sa mai cred, am discutat și cu un alt avocat care mi a spus ca el nu are niciun drept acolo atâta timp cât nu a făcut nimic. Care este de fapt legea? Și Cum pot deschide dezbaterea la notar dacă nu am decât certificatul de deces? Va mulțumesc Buna ziua, Dvs., in calitate de mostenitor, aveti posibilitatea de a merge la notar sa incepeti dezbaterea mostenirii. In mod normal, daca locuinta in care au trait in cei 4 ani a fost integral pe numele mamei, iar alte imbunatatiri nu au fost, sotul supravietuitor este indreptatit la o cota de 1/4 din mostenirea mamei, restul revendindu-va dvs. Nu este vorba despre partaj in urma unui divort (atunci sotul mamei probabil ca nu ar fi primit nimic), ci despre dezbaterea succesiunii in urma decesul cand sotul supravietuitor are dreptul la o parte din mostenire, chiar daca nu a contribuit cu nimic la dobandirea casei. Daca nu va intelegei la notar sau daca vreti sa mergeti direct la instanta, puteti dezbate succesiunea direct la instanta, unde se va stabili care bunuri fac parte din mostenire si care nu. Tot atunci se vor stabili cotele cuvenite fiecarui mostenitor si se va face partajul (daca va fi solicitat). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
13-01-2017 |
 | Criveanu Elena Vizitator |
| relatii in legatura cu locul de veci pe perpetuitate,dace se trece in actul de succesiune? | |
|
|
|
13-01-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cristina Cristinik a scris pe 12-01-2017: Am inteles. Acum nu știu ce sa mai cred, am discutat și cu un alt avocat care mi a spus ca el nu are niciun drept acolo atâta timp cât nu a făcut nimic. Care este de fapt legea? Și Cum pot deschide dezbaterea la notar dacă nu am decât certificatul de deces? Va mulțumesc Merget cu Certificatul de deces la notar pentru a accepta mostenirea, iar in cazul in care sotul supravietuitor nu se va prezenta in fata notarului, va trebui introdusa actiune in instanta pentru dezbaterea mostenirii si iesire din indiviziune. Cota sotului supravietuitor este de 1/4 din masa succesorala, chiar daca dansul nu a contribuit cu nimic, mosteneste 1/4 din bunurile sotiei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-01-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Cristina Cristinik a scris pe 12-01-2017: Am inteles. Acum nu știu ce sa mai cred, am discutat și cu un alt avocat care mi a spus ca el nu are niciun drept acolo atâta timp cât nu a făcut nimic. Care este de fapt legea? Și Cum pot deschide dezbaterea la notar dacă nu am decât certificatul de deces? Va mulțumesc Avocatul cu care ati vorbit este in eroare....din pacate...in dreptul succesoral nu conteaza daca unul din soti contribuie sau nu cu ceva la achizitionarea bunurilor...nu conteaza daca bunurile defunctului sunt proprii sau comune cu sotul supravietuitor. Acest lucru conteaza numai la partajul efectuat in urma divortului! Legea este clara: sotul supravietuitor, atunci cand vine in concurs cu copiii defunctului primeste 1/4 din masa succesorala. Masa succesorala, potrivit legii, este compusa din bunurile proprii ale defunctului+bunurile comune cu sotul supravietuitor. Daca aveti numai certificatul de deces, mergeti cu acesta la notar, asa cum vi s-a sugerat si in raspunsurile anterioare. Notarul are mijloacele specifice, legale, pentru a-l putea cita la acest sot la dezbaterea succesiunii. daca nu se prezinta, veti merge in instanta. Instanta il va obliga sa aduca toate actele. In legatura cu intrebarea privind locul de veci, raspunsul este afirmativ. Se trece si acesta in certificatul de mostenitor. Oricum, veti primi toate lamuririle la notarul care se va ocupa de succesiune. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-01-2017 |
| Am inteles. O sa merg la un notar,măcar am un punct de plecare. Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Multă sănătate! | |
|
|
|
15-01-2017 |
| Bună seara din nou. Având în vedere ca o sa plec din tara pentru o perioada de cel puțin un an,cred ca nu mai este cazul sa deschid succesiune,neavand Cum sa mă prezint,voiam sa va intreb cat timp am la dispoziție sa deschid succesiune,sau trebuie sa fac vreo foaie înainte sa plec,se poate întâmpla ceva dacă o las așa un timp? Va mulțumesc | |
|
|
|
16-01-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Cristina Cristinik a scris pe 15-01-2017: Bună seara din nou. Având în vedere ca o sa plec din tara pentru o perioada de cel puțin un an,cred ca nu mai este cazul sa deschid succesiune,neavand Cum sa mă prezint,voiam sa va intreb cat timp am la dispoziție sa deschid succesiune,sau trebuie sa fac vreo foaie înainte sa plec,se poate întâmpla ceva dacă o las așa un timp? Va mulțumesc Buna ziua, Mergeti la un notar inainte sa plecati pentru a da o declaratie de acceptare a succesiunii. Dupa ce va intoarceti este posibil sa se implineasca termenul de acceptare a succesiunii si sa pierdeti tot pentru o neatentie. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |