Florentina a scris pe 17-01-2017: Va scriu in speranta ca poate ma puteti ajuta macar sa ma indrumati ca nu stim ce sa facem, va explic:sora mea cea mica locuieste in mosteni,videle,in prezent este casatorita legitim si are un baietel mic,dar inainte de a se casatori legitim a avut alta relatie cu un barbat din acelasi sat ,cu el are doi copii de 11 si 12 ani, cu acela nu a fost casatorita legitim dar copii poarta numele tatalui,acest tata nu il intereseaza de copii, nu ii vede, nu le plateste pensia alimentara nici nu se poate discuta cu el ca este deosebit de violent,intrebarea mea este:ce se poate face pentru ca sora mea sa vina la mine in spania cu toata familia in conditiile in care el nu da semnatura sa-i poata scoate din tara?Banuiesc ca exista un proces pentru asa ceva,ne puteti indruma? Multumesc anticipat. Va trebui introdusa o actiune pentru exercitarea exclusiva sau in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la mama si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Concomitent, se poate formula o actiune pentru suplinirea consimtamantului tatalui pentru a scoate copiii din tara si eliberarea pasaportului pentru minori, insa daca sustineti ca tatal are o atitudine agresiva fata de minori, sora dvs poate obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, astfel ca va putea scoate copiii din tara fara acordul tatalui. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|