Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Operator economic refuza returnarea banilor dupa livrarea unui produs neconform

19-01-2017
Vizitator
Am comandat online un TV care a ajuns la mine cu panel-ul crăpat. Eu mi-am asumat obligațiile de consumator deschizând coletul în fața curierului și am inspectat vizual televizorul împreună cu alți doi martori. Nu exista niciun fel de urmă vizibilă cu ochiul liber de lovitură, crăpătură sau alt șoc mecanic.

Abia când am montat televizorul, l-am băgat în priză și l-am aprins am putut observa crăpătura. L-am trimis înapoi și operatorul economic m-a informat că mă costă 1722 de lei să-l înlocuiască (în contextul în care am dat 1545 de lei pe el). Mi-au spus că produsul trimis înapoi e devalorizat 100% și că ei nu mai au ce face cu el.

Operatorul economic nu mi-a asigurat verificarea tehnică (să-l bag în priză să văd că ecranul este în regulă). Ei ar fi putut trimite direct un produs defect care, dacă s-ar fi spart vizibil pe drum vina ar fi căzut pe curier, iar dacă ar fi ajuns așa cum a ajuns la mine, vina pică pe mine. Desigur, nu am niciun fel de dovadă că așa s-a întâmplat (decât faptul că acest agent are un istoric bogat de astfel de cazuri).

Am refuzat condițiile lor de retur pentru că mi s-au părut abuzive. Menționez aici că televizorul a rămas la ei, nu mi l-au trimis înapoi. Am depus plângere la ANPC care mi-a spus exact același lucru pe care mi l-a spus agentul economic, și anume că defectul respectiv nu se încadrează în garanția de reparație. Mai apoi mi-au spus, și citez: "nu ne putem pronunța în legătură cu temeinicia reclamației dvs. în cauză fiind necesară efectuarea unei expertize tehnice de un expert tehnic neutru, conform prevederilor Codului Civi și Codului de procedură Civilă, în cadrul unei proceduri juridice inițiate de dvs., care să aibă ca obiectiv stabilirea relației de cauzalitate dintre neconformitatea apărută la televizorul dvs. și cauza de exclidere de la reparația gratuită în cadrul termenului de garanție, instituția noastră neavând compentența materială în acest sens."

În acest context, aș avea două întrebări:

1. Aș putea avea câștig de cauză într-un astfel de proces?

2. Pot da în judecată agentul economic în alt oraș decât locul unde își are sediul? Eu sunt în Cluj și agentul în București.
Răspunde
 19-01-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Doar in Bucuresti puteti sa va judecati. Acestea sunt normele de procedura civila.
In ceea ce priveste sansele dvs de castig ale unui astfel de proces niciun avocat nu s epoate pronunta decat dupa ce va citi termenii si conditiile de pe site-ul de unde ati cumparat.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2017
Vizitator
Bună ziua,

Mulțumesc pentru răspunsul prompt. Acestea sunt condițiile lor de retur: http://www.cel.ro/retur

O zi bună
Răspunde
 21-01-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Susțineți că acea crăpătură nu era vizibilă cu ochiul liber la inspectarea produsului? Apare doar atunci când băgați televizorul în priză?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-01-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
E de analizat situația. In principiu competența apartine instanței de la sediul paratului. Daca insa vb de un litigiu implicând un consumator, putem vb si de instanță de la domiciliul dvs.

Sansele de castig depind de prevederile contractuale dar mai ales de rezultatul unei expertize tehnice care va tb sa lămurească cui se datoreaza defecțiunea.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.