Forum avocaţi > Civil

Posibilitate solicitare cheltuieli de judecata

22-01-2017
Vizitator
Bună. Vă solicit opinia în următoarea problemă; Proces civil (rezolutiune contract). La fond (după 7 termene) reclamantul pierde și este obligat să achite pârâtului cheltuielile de judecată. Reclamantul face apel și încearcă să-l lungească la nesfârșit și deasemenea încearcă să facă presiuni asupra judecătorilor prin sesizări la DNA, acțiune penală, deschisă acestora, pentru „grup organizat”... (dealtfel, pentru exercitarea abuzivă a drepurilor, a primit amendă judiciară). Într-un final (după 15! termene) când constată că va pierde și apelul renunță la dreptul litigios dar solicită instanței să nu fie obligat la cheltuieli de judecată. Instanța ia act de renunțare iar referitor la cheltuieli obligă reclamantul la plata a jumătate din cheltuieli „reprezentând onorariul avocațial aferent celei dintâi faze a judecății”citat din Decizia Civilă. (aici arăt că s-a încheiat contract cu avocatul pentru fond și recurs și onorariul a fost astfel plătit). Reclamantul face recurs și solicită să nu fie obligat la nici un fel de cheltuieli. În citația primită, Curtea de Apel menționează că „În caz de neprezentare a părților, se va putea trimite un înscris, ...”. Mai menționez că reclamantul este avocat în barou iar avocatul meu m-a anunțat că nu va merge. Întrebarea mea este dacă sunt îndreptățit să solicit, în cadrul acelui înscris care se poate trimite, să mi se restituie întreaga sumă cheltuită cu onorariul avocatului deoarece nu eu am cauzat cheltuielile. Dacă da, care ar fi temeiul legal. (sau nu pot cere decât păstrarea deciziei instanței de apel) Și aș mai dori să știu ce altceva ar mai trebui trecut în acel înscris. Cu stimă.
Răspunde
 23-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca dvs. nu ati formulat recurs impotriva deciziei din apel, in fata instantei de recurs nu aveti dreptul sa solicitati toate cheltuielile din fond si apel, ci doar sa se mentina hotararea pronuntata in apel. Puteti solicita cheltuielile ocazionate si de judecarea recursului (daca ati facut cheltuieli in recurs).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2017
Vizitator
Mulțumesc mult. Cu deosebuită stimă!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.