Forum avocaţi > Civil

Pensie alimentara

24-01-2017
Vizitator
Bună ziua,as vrea să întreb dacă pot cere mărire de pensie alimentară pentru 2 minori dintre care unul cu grad de handicap grav, in hotărârea de divorț fostul soț a declarat ca nu lucrează pentru care i sa stabilit o pensie de 100 pentru copil,deci 200 lei pentru amandoi lunar.De câteva luni el lucrează cu contract de muncă si mă interesează dacă îi pot cere această mărire de când el lucrează (nu pentru faptul ca ar conta numai bani ,dar el nu ma ajută deloc in cresterea copiilor,nu ii ia in vacanțe, nimic dar el postează tot timpul fotografii in restaurante,cluburi etc) .
In afară de aceasta problemă noi cu divorțul nu am făcut partajul cu speranță ca ne vom reimpaca dar el a adus pe cineva in casa noastra ,fiind pe numele amândurora, eu cu copii am ramas in Italia pentru tratamentul fetei. Ce pot face in aceasta privință? Vă mulțumesc anticipat
Răspunde
 24-01-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți cere majorarea, iar pensia va fi calculată raportat la salariul lui (facă îl puteți dovedi) sau raportat la salariul minim pe economie.
Pensia va fi majorată începând cu data cererii de chemare în judecată dacă pârâtul nu a plătit pensie în această perioadă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2017
Vizitator
Vă mulțumesc pentru răspuns, dar în privința partajului ce imi puteți spune? Sau dacă eu mă duc acasă cu copiii el imi poate interzice sa intru in casă, specific din nou ca casa este bun dobândit in timpul căsătoriei pe numele la amândoi. Va multumesc.
Răspunde
 24-01-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Ramy a scris pe 24-01-2017:
Vă mulțumesc pentru răspuns, dar în privința partajului ce imi puteți spune? Sau dacă eu mă duc acasă cu copiii el imi poate interzice sa intru in casă, specific din nou ca casa este bun dobândit in timpul căsătoriei pe numele la amândoi. Va multumesc.

Buna seara.
In mod mormal, fiind proprietara pe jumatate din imobil, nu va poate interzice sa intrati in locuinta.
Va sfatuiesc sa introduceti o actiune de partaj, in una din formele prevazute de lege. Probabil cea mai avantajoasa forma este partajul prin atribuirea bunului, ori dvs. ori fostului sot, cel care va pastra imobilul fiind obligat la plata unei sulte celuilalt sot, reprezentand contravaloarea cotei de proprietate a acestuia din urma.

In ceea ce priveste pensia alimentara, puteti cere suplimentarea acesteia in cadrul unei noi actiuni. In aceasta situatie este necesar sa faceti dovada veniturilor fostului sot.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.