Forum avocaţi > Civil

Pretentii exagerate inundatie

10-11-2013
Vizitator
Buna ziua,

Am cumparat in vara un apartament prin Prima Casa si am apelat la o firma pentru renovari. Nu am facut nici un contract cu aceasta firma. Cand s-au facut probele la caldura (nu s-a pus nici un anunt) ne-am trezit cu o mare inundatie pentru ca se pare ca cei care ne-au renovat apartamentul nu au pus niste garnituri la calorifere dupa ce le-au curatat. In consecinta, vecinul de sub noi a fost inundat. Am ajuns la intelegere cu firma care ne-a renovat apartamentul si vor repara peretii vecinului care au fost afectati de inundatie. O perioada nu au putut lucra pentru ca peretii erau inca uzi. Acum ca s-au uscat s-au apucat de lucru si aproape au terminat cele doua dormitoare care erau cele mai afectate (curatat huma, gletuit, varuit). In afara de asta, mai e afectat tavanul de la sufragerie si cel de la un hol foarte putin. In rest sunt doar cateva probleme cu mucegaiul in baie. Cei de la firma de constructii doresc sa ii repare si cele doua tavane si in rest doar sa stearga mucegaiul. Acum vecinul de dedesubt are pretentii sa-i refacem toti peretii din apartament cu exceptia bucatariei. Mi se par pretentii exagerate din moment ce restul peretilor nu au probleme din cauza inundatiilor. Intre timp, dupa ce au inceput muncitorii sa lucreze, se pare ca a apelat si la asigurari pentru a primi despagubiri. Cum nu s-a incheiat nici un contract cu vecinul pentru reparatiile facute, am cum sa doveedesc ca firma pe care am adus-o sa ii repare nu a luat nici un ban de la vecin, sau ma voi trezi si cu asiguratorul care va incerca sa isi recupereze banii inca odata de la mine? Vecinul are vreun temei pentru a cere sa-i repar si ceilalti pereti? In plus, un vecin de ma sus inceaca sa scoata probabil niste bani si tot vine si ii baga in cap faptul ca cei pe care i-am adus eu nu sunt buni si nu fac treaba buna (in conditiile in care inainte vecinul avea huma pe pereti si nu cred ca peretii au mai vazut vreo mana de var de multi ani). Tot vecinul asta i-a bagat in cap ca-i face el una din camere si sa ne dea pe noi in judecata sa isi recupereze banii si sa stranga semnaturi pe scara sa meaga la primarie sa ne dea afara din bloc (e cea mai mare imbecilitate pe care am auzit-o). Cum pot face sa dovedesc ca i-am reparat stricaciunile produse si ca el nu a cheltuit nici un ban din cei de la asigurari pe aceste reparatii? Daca ma da in judecata din stiu eu ce motive ar avea sanse sa castige? Eu ce obligatii am? Daca ii repar la sufragerie doar tavanul, care va fi alb, iar peretii ii raman cu huma si var galben cum ii avea inainte, e justificat sa-mi ceara sa-i refac si peretii? Daca as aduce vecini sa vada ca martori ca i-am reparat tot ce a fost stricat si ca ce a ramas nu necesita renovari, ar avea vreo relevanta?

Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Răspunde
 12-11-2013
Vizitator
Buna seara
Dvs. va trebui sa aveti cativa martori pentru a va proteja in situatia in care va da in judecata.
Firma care i-a renovat ar trebui sa va dea ceva la mana cum ca s-a ocupat de renovarea apartamentului vecinului, care au fost pagubele facute de la inundatie, pentru ca vecinul poate spune ca i ati inundat tot apartamentul.Era bine daca aveati si cateva fotografii facute cu suprafetele afectate.
Cu stima av. Andreea Chirica
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.