Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Tatal meu a decedat in 2007 fiind divorzat inainte de 1990 de a doua sotie si mama mea vitrega. Suntem 3 frati, eu cel mai mare cu prima sotie a tatalui, dupa aceea un frate si o sora cu a doua sotie. Deci eu am un frate si o sora numai dupa tata. Acum eu fiind demult timp in strainatate, incerc prin ambasada de aici sa incep procedurile de succesiune si partaj. Dar totul este foarte complicat, pentru ca trebuie sa incepem de la bunicii mei. Intrebarile mele sunt doua: 1. Fosta sotie a tatalui meu (despartita prin 1990) s-a mutat atunci la fratele meu dupa tata (casa a doua a tatalui nostru pusa pe rol fratelui meu mai mic), dar dupa moartea tatalui meu s-a mutat din nou in fosta casa comuna (deci casa veche). Dansa spune ca nu stie ce s-a hotarat la divort si spune ca nu are nici acel act de divort. Ce trebuie sa fac ca sa obtin un extras al divortului tatalui meu? Are voie sa locuiasca din nou in aceasta casa? 2. Sora mea, numai dupa tata (14 ani mai mica decat mine) locuieste in apartamentul ei personal dar foloseste totul in casa noastra veche a tatalui din 2007 acolo unde locuieste si mama ei biologica. Ea folseste pamntul (peste 4000 m²) ca gradina de zarzavat, prunii pt. tuica, via pt. vin si chiar atelierul de tamplarie al tatalui, folosind-ul ca magazie. Ce pot sa fac, ca sa-i pot interzice aceste lucruri? Nu as ave nimic impotriva, dar ea face totul fara acorduri fratesti. MUltumesc, Ion Gheban, Berlin |
|