|
05-02-2017 |
 | R.D. Vizitator |
| Buna seara, As dori o informative din partea cuiva in domeniu, am cautat pe net un raspuns la problema mea, nu m-am lamurit inca. Pe scurt, o casa batraneasca si terenul aferent, fosta proprietate a bunicului meu. Dupa decesul bunicilor, fratii mamei mele, in numar de 5 in total, au facut succesiune iar casa si terenul aferent s-a impartit in mod egal, fiecare dintre frati figureaza in acte cu 1/5 din casa si terenul aferent. Unul din unchi a decedat, a fost casatorit, fara mostenitori legali. Intrebarea mea ar fi: sotia unchiului decedat, ar avea vreun drept asupra partii sale din mostenire? Cautand pe net, nu m-am lamurit, in unele locuri am gasit ca nu ar avea dreptul, deoarece nu a fost bun dobandit in comun in timpul casatoriei, in alte parti se spune ca ar avea dreptul la 1/2 din partea unchiului, cealalta jumatate se va imparti celorlalti frati. | |
|
|
|
05-02-2017 |
| Soția supraviețuitoare are drept succesoral propriu asupra bunurilor soțului. Va veni in concurs cu fratii sotului. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
05-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| R.D. a scris pe 05-02-2017: Buna seara, As dori o informative din partea cuiva in domeniu, am cautat pe net un raspuns la problema mea, nu m-am lamurit inca. Pe scurt, o casa batraneasca si terenul aferent, fosta proprietate a bunicului meu. Dupa decesul bunicilor, fratii mamei mele, in numar de 5 in total, au facut succesiune iar casa si terenul aferent s-a impartit in mod egal, fiecare dintre frati figureaza in acte cu 1/5 din casa si terenul aferent. Unul din unchi a decedat, a fost casatorit, fara mostenitori legali. Intrebarea mea ar fi: sotia unchiului decedat, ar avea vreun drept asupra partii sale din mostenire? Cautand pe net, nu m-am lamurit, in unele locuri am gasit ca nu ar avea dreptul, deoarece nu a fost bun dobandit in comun in timpul casatoriei, in alte parti se spune ca ar avea dreptul la 1/2 din partea unchiului, cealalta jumatate se va imparti celorlalti frati. Sotia unchiului decedat are dreptul la o cota de 1/2 din bunurile defunctului. Fratii acestuia au drepturi egale la cealalta cota de 1/2. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
07-02-2017 |
 | Elisabeta, Vizitator |
| Va rog sa imi spuneti , in ce conditii copilul de 1 an poat ram ane in grija tatalui? Acesta lucreaza, are mostenire casa parintilor si suportul acestora.Micutul este crescut de bunica din partea tatlui din prima zi de la nastere.Pentru tata, copilul este totul!, Repeta ca ar face orice , sa ii ofere micutului o crestere foarte buna, iar micutlui este inebunit si doar tata spune. Copilul este foarte atasat de tata si bunica, mai putin de mama, care este rece si foarte impulsiva. Isi loveste sotul, soaca , chiar si pe maica-sa cu care nu tine legatura, iar alte rude, prieteni nu are s-o ajute cu copilul. Mama are datorii la banca pt aun ap.achizitionat in afara casatoriei, iar indemnizatie nu primeste , ca nu a lucrat in tara.S-a angajat de 2 sapt.si nu indrageste copilul atat de tare, ba chiar uita sa ii dea medicamentul! Tatal este cheia cresterii copilului, el este atent la tot! Multumesc, | |
|
|
|
07-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Elisabeta, a scris pe 07-02-2017: Va rog sa imi spuneti , in ce conditii copilul de 1 an poat ram ane in grija tatalui? Acesta lucreaza, are mostenire casa parintilor si suportul acestora.Micutul este crescut de bunica din partea tatlui din prima zi de la nastere.Pentru tata, copilul este totul!, Repeta ca ar face orice , sa ii ofere micutului o crestere foarte buna, iar micutlui este inebunit si doar tata spune. Copilul este foarte atasat de tata si bunica, mai putin de mama, care este rece si foarte impulsiva. Isi loveste sotul, soaca , chiar si pe maica-sa cu care nu tine legatura, iar alte rude, prieteni nu are s-o ajute cu copilul. Mama are datorii la banca pt aun ap.achizitionat in afara casatoriei, iar indemnizatie nu primeste , ca nu a lucrat in tara.S-a angajat de 2 sapt.si nu indrageste copilul atat de tare, ba chiar uita sa ii dea medicamentul! Tatal este cheia cresterii copilului, el este atent la tot! Multumesc, Situatia expusa de dvs. este delicata, data fiind varsata foarte frageda a copilului, respectiv 1 an. Din argumentele expuse de dvs. exista toate premisele ca domiciliul minorului sa fie stabilit la domiciliul tatalui si nu la domiciliul mamei, insa un imediment poate fi, astfel cum am mnetionat mai sus, varsta frageda a acestuia. Minorii de varste similare (mai mici, mai mari) de obicei se incredinteaza mamei, aprecindu-se ca este oportun ca mama sa asigure cresterea copilului pana la o varsta mai inaintata. Insa, nu este o regula!!! Va sfatuiesc sa formulati o astfel de actiune, prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la domiciliul tatalui, stabilirea in favoarea mamei a unui program de vizitare si totodata a unei obligatii de a achita o pensie de intretinere minor. (Chestiunea relativa la programul de vizitare este facultativa pentru dvs. intrucat mama daca are acest interes poate sa isi solicite singura acest drept.) Instanta va analiza cererea dvs. prin prisma tuturor argumentelor expuse si a probatiunii administrate si cu siguranta va decide in conformitate cu interesul superior al copilului. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |