Forum avocaţi > Civil

Succesiune

06-02-2017
Vizitator
sunt in procesul de succesiune pentru o casa si un teren dupa tatal meu, eu impreuna cu 3 frati intrebarea mea ar fi cum se procedeaza daca tata avea un credit de platit impreuna cu o fosta sotie :vom fi obligati la finalul succesiunii sa platim toti banii sau vom putea plati esalonat si daca 2 frati ar avea toata partea lor de platit ce se intampla cu ceilalti?
Răspunde
 06-02-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Veti participa la achitarea partii de credit a tatalui dvs proprotional cu cotele succesorale.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2017
Vizitator
buna ziua , as dori sa stiu daca tata este cu uzul fruct si eu nud si nu mai am domiciliu acolo pot sa mai intru in casa , dadica pana nu se va stinge uzul fruct . MULTUMESC.
Răspunde
 07-02-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Uzufructul este pe toate casa ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2017
Vizitator
Louisa a scris pe 06-02-2017:
sunt in procesul de succesiune pentru o casa si un teren dupa tatal meu, eu impreuna cu 3 frati intrebarea mea ar fi cum se procedeaza daca tata avea un credit de platit impreuna cu o fosta sotie :vom fi obligati la finalul succesiunii sa platim toti banii sau vom putea plati esalonat si daca 2 frati ar avea toata partea lor de platit ce se intampla cu ceilalti?
Răspunde
 08-02-2017
Vizitator
Louisa a scris pe 06-02-2017:
.decizia de plata va fi constatata in procesul desclhis pentru succesiune sau va fi alt proces?
Răspunde
 08-02-2017
Vizitator
Exista posibilitatea preluarii contractului de credit de catre mostenitori, cu acordul bancii. Daca banca intervine in proces se poate dezbate succesiunea inclusiv cu privire la pasiv - la datorii. Daca nu intervine, isi va recupera datoria ulterior. Incercati sa vb cu banca.
Răspunde
 08-02-2017
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o intrebare. Tatăl meu a decedat in nov.2016, mama in 1998. După moartea ei am inceput demersurile pt succesiune , dar nu am terminat. Ce se intampla in cazul acesta? Am fost sfătuită sa apelez la un avocat sa merg in instanta. Mentionez ca sunt singur mostenitor. Multumesc!
Răspunde
 08-02-2017

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Nu aveti de ce sa mergeti in instanta. Faceti acum succesiunea de pe urma ambilor parinti

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2017
Vizitator
Deci, in concluzie, voi plati de doua ori ?
Răspunde
 08-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Veti plati taxele aferente intregii mase succesorale, insa succesiunea la notar presupune taxe mai mici decat dezbaterea procedurii in fata instantei de judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2017
Vizitator
Am o intrebare:in un dosar in care EU am imprumutat o su ma de brani cu cistig de cauza pt a primi banii inapoi si cheltuielile de judecata,ce cale as mai aveva de a parcurge pentru ca persiana respectiva sa mii returneze.ce se intimpla cu acea persiana dava un mi da banii?
Răspunde
 10-02-2017
Vizitator
Elena Apopei a scris pe 10-02-2017:
Am o intrebare:in un dosar in care EU am imprumutat o su ma de brani cu cistig de cauza pt a primi banii inapoi si cheltuielile de judecata,ce cale as mai aveva de a parcurge pentru ca persiana respectiva sa mii returneze.ce se intimpla cu acea persiana dava un mi da banii?
Documenti facut si la notariat ,precum ca pina la data de 30 August 2016 IMI da banii. Ne am judecat un de EU am cistig de cauza± cheltuieli de judecata.Un are unici un buon materiale PE nume le ei un este angajata.intrebarea este :Cum scout banii de la aceasta persiana?
Răspunde
 10-02-2017
Vizitator
Documenti facut si la notariat ,precum ca pina la data de 30 August 2016 IMI da banii. Ne am judecat un de EU am cistig de cauza± cheltuieli de judecata.Un are unici un buon materiale PE nume le ei un este angajata.intrebarea este :Cum scout banii de la aceasta persiana?
Răspunde
 10-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com

Dacă la acest moment nu detine bunuri imobile, mobile si/sau venituri, nu o sa aveti cum sa va recuperați banii.
Poate in viitor o sa aiba astfel de bunuri sau un loc de munca cu forme legale, si va putea fi executata.
Pentru moment nu aveti in indemana nicio modalitate de recuperare a banilor.
Puteti apela la un executor pentru a incepe procedura executării silite, insa cu siguranta va fi nevoie sa achitați macar un avans din onorariul executorului.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2017
Vizitator
Buna ziua.a-si dori sa ma ajutati la aceasta intrebare daca se poate?anul trecut in decembrie a decedat bunica mea care prin testament autentic la notar mi-a lasat jumatate din imobilul pe care il detineau impreuna cu bunicul,intrebarea mea este daca tatalui meu i se cuvine parte din testament si daca da cat la suta?cat timp am la dispozitie pentru a revendica succesiunea?
Răspunde
 24-02-2017
Vizitator
Radu a scris pe 24-02-2017:
Buna ziua.a-si dori sa ma ajutati la aceasta intrebare daca se poate?anul trecut in decembrie a decedat bunica mea care prin testament autentic la notar mi-a lasat jumatate din imobilul pe care il detineau impreuna cu bunicul,intrebarea mea este daca tatalui meu i se cuvine parte din testament si daca da cat la suta?cat timp am la dispozitie pentru a revendica succesiunea?

Daca se solicita reductiunea testamentului, 50% din cat i s-ar fi cuvenit in mod normal.
Răspunde
 24-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Radu a scris pe 24-02-2017:

Avand in vedere faptul ca prin testament bunicii dvs au dispus in favoarea dvs doar cu privire la jumatate din imobil, rezerva tatălui dvs nu este încălcată, sens in care cota de 1/2 nu o sa va fie afectată.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2017
Vizitator
Tatal nostru a murit acum un an. Noua ne-a spus ca ne lasa casa. Se pare ca in schimb, a doua sotie a adus notar si martori si au facut donatie , ea primind 1/2 din 3/4 partea copiilori. Immediat dupa acea, notara ea dat acte de propietar si a trecut casa pe ea.El a murit la 3 luni mai tirziu.
Sotia a refuzat sa arate actul de donatie, a vindut casa si refuza sa dea banii.
Are masina de la defunct, s-a si recasatorit la citeva luni , nu a cumparat gropa de mormint.
Vrea sa semnam document ca nu o sa mergem la tribunal si asa ne da banii dupa cum crede ea .
Ce solutie si drepturi avem.
Răspunde
 10-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie sa mergeti la notar pentru a accepta mostenirea, iar ulterior, daca nu va intelegeti, va trebui sa formulati actiune in instanta pentru dezbaterea mostenirii si iesirea din indiviziune, putand solicita anularea contractului de vanzare cumparare incheiat de catre sotia defunctului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.