Forum avocaţi > Civil

Intelegere verbala

07-02-2017
Vizitator
as dori va rog sa ma ajutati cu un sfat,,in urma cu un an am facut un schimb de locuinte apartamentul nostru in schimbul unei case ,,am dat diferenta de bani ,,datorita unor imprejurari nu am finalizat actele la notar dar mutatia dintre noi sa facut dupa cateva luni cand sa semnam actele la notar persoana care e proprietara casei nu mai vrea sa semneze prin mediere nu am rezolvat nimic pentru ca noi am investit o suma considerabila in renovari iar acum proprietara a deschis proces sa eliberam casa ,,ce putem face? avem expertiza cu suma pe care am investit ..in urma schimbului anul trecut ea sa mutat in apartament noi in casa ,,nemultumiri nu erau la inceput insa cand am terminat renovarile nu a mai vrut sa semneze actele...va rog foarte frumos ce as mai putea face?
Răspunde
 07-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Din pacate situatia dvs este foarte delicata.
Nu aveti nicun fel de document semnat in acest sens (un antecontract)?
In lipsa unui inscris nu puteti face dovada sumei de bani achitata pentru diferenta de valoare intre imobile.
In ceea ce priveste investitia realizata de dvs., mentionez ca in situatia in care aveti documente justificative/ expertiza in acest sens, in situatia in care veti fi scosi din imobil, se impune introducerea unei actiuni prin care sa solicitati instantei obligarea paratei la plata acestor cheltuieli realizate de dvs. In acest caz trebuie a faceti dovada realizarii efective de catre dvs a acestor investitii si inclusiv sa aduceti dovezi in sensul ca a existat o intelegere intre parti in sensul realizarii schimbului de locuinte, insa parata s-a sustras incheierii contractului in forma autentica. (daca aveti martori care pot sustine aceste aspecte, inclusiv faptul ca o perioada determinata de timp in considerarea schimbului realizat, dvs v-ati mutat in casa si parata in apartamantul dvs.)

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2017
Vizitator
multumesc mult pentru raspunsul dat..da avem dovada banilor dati ca diferenta,,avem expertiza judiciara..avem martorii care poate sa sustina in ce conditi sa mutat si dupa ce perioada au aparut nemultumirile ...suma de investitii e mare ..insa ingrijorarea mea este ca..daca se poate ca eu sa fiu evacuata inainte de a primii despagubirile? persoana nu are aceasta suma iar imobilul nu a reusit deocamdata sa vanda la altii ..insa ma gandesc ca oare mai am o sansa sa raman in imobil?
Răspunde
 08-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal acea persoana, fiind proprietara in acte, va poate evacua, insa daca si dvs veti incepe procedurile legale impotriva dansei, va puteti recupera atat imobilul detinut anterior, cat si costurile imbunatatirilor aduse noului imobil.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2017
Vizitator
Ar fi o posibilitate legala in care eu as putea ramane in casa pana imi recuperez banii? ? ...multumesc pentru raspunsurile date
Răspunde
 09-02-2017

BRASOV
0754861299
Adela a scris pe 09-02-2017:
Ar fi o posibilitate legala in care eu as putea ramane in casa pana imi recuperez banii? ? ...multumesc pentru raspunsurile date

Din pacate nu este posibil acest lucru.
Evacuarea nu este conditionata de recuperarea investitiei dvs.
Va trebui sa procedati la introducerea unei actiuni distincte in sensul recuperarii acestei sume de bani, reprezentand contravaloarea imbunatatirilor aduse de dvs. imobilului. Aceasta acetiune va dura, dat fiind faptul ca se va pune problema realizarii unei expertize de evaluare.
Din pacate, pana la finalizarea unui eventual litigiu de acest gen, proprietarul imobilului conform mentiunilor din actele de proprietate, va poate evacua din casa.

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2017
Vizitator
Multumesc pentru indicatii..stim ca aceste lucruri dureaza din pacate am ajuns in aceasta situatie care dureaza de peste un an in aceasta perioada ea a deschis procesul ,tribunalul ne-a delegat expert judiciar si a evaluat lucrarea si topograf care a facut masuratorile ,,toate acestea au durat cateva luni ,,probabil va trebui sa mergem cu toate rezultatele ,,insa am sperat ca se poate sa obtinem o hotarare ceva care ne va da posibilitatea sa ramanem in casa pana la primirea sumei datorate si a sumei din expertiza ..am fost incurajati ca se poate o retentie,,sau retinere de imobil pana la recuperarea sumei datorate??
Răspunde
 09-02-2017

BRASOV
0754861299
Adela a scris pe 09-02-2017:
Multumesc pentru indicatii..stim ca aceste lucruri dureaza din pacate am ajuns in aceasta situatie care dureaza de peste un an in aceasta perioada ea a deschis procesul ,tribunalul ne-a delegat expert judiciar si a evaluat lucrarea si topograf care a facut masuratorile ,,toate acestea au durat cateva luni ,,probabil va trebui sa mergem cu toate rezultatele ,,insa am sperat ca se poate sa obtinem o hotarare ceva care ne va da posibilitatea sa ramanem in casa pana la primirea sumei datorate si a sumei din expertiza ..am fost incurajati ca se poate o retentie,,sau retinere de imobil pana la recuperarea sumei datorate??

Încă o chestiune importanta este aceea ca in cadrul unei acțiuni prin care solicitați contravaloarea îmbunătățirilor se va efectua o nouă expertiza judiciară. Expertiza extrajudiciara pe care o aveti dacă nu este însusita de partea adversă nu poate fi avută în vedere de instanța de judecată la pronunțarea unei sentințe.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2017
Vizitator
Expertiza extrajudiciara am avut la mediere insa ,,,,,, expertiza judiciara,, a fost numit de instanta acest expert judiciar a facut evaluarea platit de noi si de proprietara si a facut evaluarea in prezenta ei iar dosarul am primit atat noi cat si ea si instanta ..?si probabil vom fi chemati in instanta cu rezultatele de la evaluator si topograf ,,,,, ,de aceea intrebarea mea era daca prin lege se putea ca sa avem posibilitatea de a retine imobilul pana la recuperarea sumelor,,,?
Răspunde
 10-02-2017

BRASOV
0754861299
Adela a scris pe 10-02-2017:
Expertiza extrajudiciara am avut la mediere insa ,,,,,, expertiza judiciara,, a fost numit de instanta acest expert judiciar a facut evaluarea platit de noi si de proprietara si a facut evaluarea in prezenta ei iar dosarul am primit atat noi cat si ea si instanta ..?si probabil vom fi chemati in instanta cu rezultatele de la evaluator si topograf ,,,,, ,de aceea intrebarea mea era daca prin lege se putea ca sa avem posibilitatea de a retine imobilul pana la recuperarea sumelor,,,?

Dreptul de retentie este un adevarat drept real de garantie imperfect, in virtutea caruia cel ce detine un bun mobil sau imobil al altcuiva, pe care trebuie sa-l restituie, are dreptul sa retina lucrul respectiv, sa refuze deci restituirea, pana ce creditorul titular al bunului ii va plati sumele pe care le-a cheltuit cu conservarea, intretinerea ori imbunatatirea acelui bun.
Conditiile recunoasterii sau instituirii dreptului de retentie sunt: creanta creditorului sa fie certa, lichida si exigibila, dreptul de retentie, sa fie invocat fata de proprietarul exclusiv si actual al bunului respectiv, intre lucru si creanta sa existe o conexiune contractuala sau extracontractuala.
Insa, ceea ce este esential spre a putea fi invocat dreptul de retentie, este aceea ca datoria pe care detinatorul lucrului o pretinde de la creditorul restituirii sa se afle in conexiune, sa aiba legatura cu lucrul, sa fie prilejuita de acesta, sa fie deci un debitum cum re iunctum.
Cu alte cuvinte, pentru a putea fi instituit un drept de retentie este necesar ca prin hotarare judecatoreasca sa fie stabilita in sarcina creditorului lucrului o obligatie de plata a unor sume de bani ce au legatura cu lucrul respectiv, tocmai datorita caracterului dreptului de retentie, ca drept real de garantie imperfect, opozabil atat fata de tertii straini de raportul juridic cat si creditorilor chirografari ai titularului lucrului, precum si creditorilor privilegiati si ipotecari privind lucrul respectiv si subdobanditorilor ulteriori ai lucrului, functionand ca un important mijloc de constrangere a celui ce trebuie sa restituie cheltuielile, ca acesta sa-si execute obligatia.

Concluzia este ca se poate institui un drept de retentie dupa ce instanta va stabili in mod clar faptul ca parata va datoreaza o suma cu titlu de cheltuieli efectuate in sensul imbunatatirii imobilului si cuantumul acesteia.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2017
Vizitator
Multumesc pentru raspunsurile date..
Răspunde
 10-02-2017

0742933968
buna ziua , ma confrunt cu o situatie neplacuta la doua instante de judecata toate actiunile introduse au fost respinse ca nefondate si toate actiunile am fost reprezentata de avocat . ce inseamna cand 2 instante de judecata iti respinge actiunea ca nefondata si daca eu reclamanta am introdus actiunea si instanta mia respinso ca nefondata asta inseamna ca paratul a castigat ?
Răspunde
 10-02-2017

BRASOV
0754861299
Aurelia10 a scris pe 10-02-2017:
buna ziua , ma confrunt cu o situatie neplacuta la doua instante de judecata toate actiunile introduse au fost respinse ca nefondate si toate actiunile am fost reprezentata de avocat . ce inseamna cand 2 instante de judecata iti respinge actiunea ca nefondata si daca eu reclamanta am introdus actiunea si instanta mia respinso ca nefondata asta inseamna ca paratul a castigat ?

Faptul ca actiunea a fost respinsa ca nefondata, inseamna ca nu ati avut temei (motive relevante).
Nu insemna ca a castigat ceva parataul, ci ca nu s-au admis pretentiile dvs. in contradictoriu cu acesta. (probabil ca apararile din intampinarea paratului au determinat instanta sa pronunte aceasta solutie)
Daca paratul nu a formulat cerere reconventionala, instanta avea cum sa admita vreo solicitare expresa a acestuia.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.