Forum avocaţi > Civil

Recuperare datorie pesoana fizica

08-02-2017
Vizitator
as vrea sa stiu si eu cum se procedeaza in urmatorul caz: sunt in procesul de succesiune dupa tatal meu ,acesta tocmai divortase de sotia lui cu, care in timpul casniciei lor facuse u imprumut la cec ,in procesul lor de divort cazusera de acord printr o hotarare judecatoreasca ca ea sa nu ii plateasca pensia alimentara ptr fiul lor si el sa nu ii plateasca jumatate din acest credit( ea a demonstrat ca facuse imprumutul in timpul casniciei lor ) dar el a decedat exact dupa aceasta hotarare si oricum copilul avea 18 ani cand a decedat tatal meu( tata ar fi vrut sa mearga mai departe dupa liceu astfel incat el sa il intretina si in schimb sa nu mai platesca partea lui din imprumut) ,acum cum se va proceda cu acest imprumut avand in vedere ca nu tata era titularul imprumutului dar exista acea hartie prin care e de acord sa nu i ceara pensia alimentara fostei sotii si nici el sa nu i plateasca jumatatea din credit..
Răspunde
 08-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Masa succesorala se compune din toate bunurile mobile si imobile detinute de defunct, cat si din datoriile acumulate de acesta. In privinta creditului, in functie de forma de acceptare a mostenirii si de intelegerea dintre mostenitori, acesta se poate transmite catre mostenitori. Din moment ce s-a promuntat divortul, fosta sotie nu va mai putea veni la impartirea masei succesorale, in schimb mostenitorii legali vor trebui sa gaseasca o forma de stingere a obligatiilor contractuale ale defunctului..

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.