Razvan a scris pe 09-02-2017: buna seara. in decembrie 2015 am primit instiintare de executare de la un executor judecătoresc pentru o datorie la banca pireus. inafara de blocarea conturilor nu s-a facut nimic. acum 2 saptamani am primit telefon de la banca ca-mi face o oferta si mi se reduce datoria considerabil. intrebari: o sa fiu obligat sa mai platesc cheltuielile de executare daca sting datoria direct catre banca? banca este obligata sa renunte la executare daca platesc? si daca renunta la executare nu este banca obliga a sa plateasca cheltuielile de executare (onorariu,taxe,etc)? multumesc Daca platiti datoria integral la banca, executarea va ramane fara obiect si ar trebui ca dosarul de executare sa fie inchis. In principiu, daca banca a platit cheltuielile de executare in avans, acestea urmand a fi recuperate de executor de la dvs, si la acest moment banca nu va pretinde aceste cheltuieli, nu va trebui sa mai platiti nimic. In caz contrar, va trebui sa platiti cheltuielile de executare. Daca intentionati sa achitati datoria bancii, va sfatuiesc sa discutati si problema cheltuielilor de executare la banca si sa ajungeti la un consens si cu privire la aceasta problema. |
Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. |
|
|