Diana a scris pe 10-02-2017: Va multumesc din suflet pentru raspuns.Ea este o femeie de 76 de ani care toata viata s a judecat si pentru cateva mileuri de la bunici.Nu accepta sub nici o forma ca eu am dreptul la partea tatalui meu .Considera ca ea e singura proprietara pentru ca le a cumparat cu tatal meu.Si acum m a dat in judecata pentru ca vrea sa ma dea afara din apartament pe motiv ca este al ei.Eu sunt despartita si am doi copii minori iar acest apartament este singura mea locuinta.Va rog sa imi spuneti am sanse sa nu raman fara locuinta?Nu imi permit avocat ,pot avea unul din oficiu?va multumesc anticipat Formulati o cerere la Baroul din judetul unde aveti litigiul pe rol, prin care solicitati un avocat din oficiu, facand totodata dovada faptului ca nu va permiteti din punct de vedere financiar angajarea unui avocat. Astfel cum v-am spus prin mesajul anterior aveti dreptul la o cota de 1/2 din toate bunurile comune. Depinde de modalitatea de partaj solicitata, bunul va putea ramane la dvs. si in paralel sa fiti obligata la plata unei sulte in favoarea fostei sotii, sau invers. Va sfatuiesc totodata sa faceti demersuri in sensul de a afla de ce casa si terenul nu au fost introduse in masa bunurilor de impartit. (avand in vedere ca sustintei ca si acea casa a fost cumparata tot in timpul casatoriei de catre tatal dvs. si fosta sotie) Daca acest imobil (casa si teren) va fi inclus in masa bunurilor partajabile, este posibil fiind vorba de doua imobile in masa bunurilor partajabile, sa va fie atribuit cate unul fiecareia (daca valorile acestora sunt similare), situatie in care aveti o sansa sa ramaneti cu apartamentul in discutie, iar fosta sotie cu casa. Chiar daca nu veti primi un avocat din oficiu, va sfatuiesc sa faceti demersuri sa va angajati un avocat, fiind vorba totusi de o problema delicata. |
Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. |
|
|