Forum avocaţi > Civil

Partaj intre mostenitor si fosta sotie divortata la data decesului

10-02-2017
Vizitator
Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema ce o am.Tatal meu s a recasatorit in trecut iar in anul 1999 a cumparat un apartament impreuna cu sotia.In anul 2003 au divortat ea locuind doar 4 ani in apartament .De atunci si pana in 2013 cand a murit tatal meu a locuit singur.Tot in timpul casatoriei sotia lui a cumparat de la mama ei o casa plus teren contract de vanzare cumparare trecandu l pe tatal meu cu drept comun in acte potrivit codului 30 din codul familiei.In 2013 eu am facut succesiunea si am act de mostenitor in care scrie ca am un drept din acea casa plus teren si un drept din apartament.Ea acum m a dat in judecata pentru partaj dar doar despre apartament scrie.Va rog sa imi spuneti cum se va desfasura partajul ?Cum se va impartii?la ce sa ma astept mai rau ?
Răspunde
 10-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Diana a scris pe 10-02-2017:
Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema ce o am.Tatal meu s a recasatorit in trecut iar in anul 1999 a cumparat un apartament impreuna cu sotia.In anul 2003 au divortat ea locuind doar 4 ani in apartament .De atunci si pana in 2013 cand a murit tatal meu a locuit singur.Tot in timpul casatoriei sotia lui a cumparat de la mama ei o casa plus teren contract de vanzare cumparare trecandu l pe tatal meu cu drept comun in acte potrivit codului 30 din codul familiei.In 2013 eu am facut succesiunea si am act de mostenitor in care scrie ca am un drept din acea casa plus teren si un drept din apartament.Ea acum m a dat in judecata pentru partaj dar doar despre apartament scrie.Va rog sa imi spuneti cum se va desfasura partajul ?Cum se va impartii?la ce sa ma astept mai rau ?

Fosta sotie are dreptul la jumatate din bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Dvs. ca si descendent al defunctului veti mosteni partea acestuia, respectiv 1/2 din bunurile comune, detinute in coproprietate cu fosta sotie.

Nu inteleg de ce nu a determinat corect masa bunurilor partajabile in cadrul actiunii de partaj introduse.
Daca fosta sotie figureaza si in actele de proprietate ale imobilului - casa+teren, si din acest imobil fosta sotie are dreptul la o cota de 1/2.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2017
Vizitator
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Ea este o femeie de 76 de ani care toata viata s a judecat si pentru cateva mileuri de la bunici.Nu accepta sub nici o forma ca eu am dreptul la partea tatalui meu .Considera ca ea e singura proprietara pentru ca le a cumparat cu tatal meu.Si acum m a dat in judecata pentru ca vrea sa ma dea afara din apartament pe motiv ca este al ei.Eu sunt despartita si am doi copii minori iar acest apartament este singura mea locuinta.Va rog sa imi spuneti am sanse sa nu raman fara locuinta?Nu imi permit avocat ,pot avea unul din oficiu?va multumesc anticipat
Răspunde
 10-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Diana a scris pe 10-02-2017:
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Ea este o femeie de 76 de ani care toata viata s a judecat si pentru cateva mileuri de la bunici.Nu accepta sub nici o forma ca eu am dreptul la partea tatalui meu .Considera ca ea e singura proprietara pentru ca le a cumparat cu tatal meu.Si acum m a dat in judecata pentru ca vrea sa ma dea afara din apartament pe motiv ca este al ei.Eu sunt despartita si am doi copii minori iar acest apartament este singura mea locuinta.Va rog sa imi spuneti am sanse sa nu raman fara locuinta?Nu imi permit avocat ,pot avea unul din oficiu?va multumesc anticipat

Formulati o cerere la Baroul din judetul unde aveti litigiul pe rol, prin care solicitati un avocat din oficiu, facand totodata dovada faptului ca nu va permiteti din punct de vedere financiar angajarea unui avocat.

Astfel cum v-am spus prin mesajul anterior aveti dreptul la o cota de 1/2 din toate bunurile comune.
Depinde de modalitatea de partaj solicitata, bunul va putea ramane la dvs. si in paralel sa fiti obligata la plata unei sulte in favoarea fostei sotii, sau invers.

Va sfatuiesc totodata sa faceti demersuri in sensul de a afla de ce casa si terenul nu au fost introduse in masa bunurilor de impartit. (avand in vedere ca sustintei ca si acea casa a fost cumparata tot in timpul casatoriei de catre tatal dvs. si fosta sotie)
Daca acest imobil (casa si teren) va fi inclus in masa bunurilor partajabile, este posibil fiind vorba de doua imobile in masa bunurilor partajabile, sa va fie atribuit cate unul fiecareia (daca valorile acestora sunt similare), situatie in care aveti o sansa sa ramaneti cu apartamentul in discutie, iar fosta sotie cu casa.

Chiar daca nu veti primi un avocat din oficiu, va sfatuiesc sa faceti demersuri sa va angajati un avocat, fiind vorba totusi de o problema delicata.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2017
Vizitator
Va multumesc mult !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.