Forum avocaţi > Civil

Art. 669 si 700 c. civ. din 1973.

10-02-2017

Va salut!
Daca ma-ati putea ajuta cu textele Art. 669 si 700 c.civ. din 1973 prt. problema urmatoare:
Bunica mea a murit in 1971, bunicul in 1949. Sa facut succesiunea dupa ei in 1973. Ei au avut 4 fratii, respectiv tatal meu, care a decedat si el in 1996. In Certificat de mostenitor din 1973 apare insa si fratele meu, mostenind casa bunicii. Tatal nostru nu mosteneste nimic. el renunta impreuna cu fratii ptr fratele meu. va intreb daca sa putut face asta in mod legal, ptr ca eu nu am fost nici citata nici instintata, crezand ca la partaj au fost numai cei 4 fratii. In certificatul de mostenitor in baza art. 669 primeste mostenirea si in baza art 700 renunta ceilalti.
Va intreb daca e vreo modalitate sa fie atacata acest certificat de care eu abia am putut sa fac rost.
Va multumesv ptr raspuns. Angela
Răspunde
 11-02-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da. Trebuie sa cereti printr-o actiune in instanta anularea certificatului de mostenitor, in termen de 1 an de la data aflarii despre existenta acestuia.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2017

Va multumesc ptr raspunsul acordat, dar la termenul de 1 an as avea nevoie de o lamurire.
In 2003-2006 a fost un proces intre fratele meu si intre urmasii unchiului meu ( unul cel dintre 4 fratii care au fost chemati la partaj in 1973) acest unchii a mostenit un teren langa casa bunicii care a fost ocupat si folosit tot de fratele meu. Eu in aceste acte, apeluri, recursuri apar ca "reclamanta fara calitatea procesuala activa" iar urmasi unchiului ca "intervenient" . Ei pan la urma au castigat procesul. In acest proces a aparut o xerocopie de proasta calitate despre acest Certificat. Eu la vremea respectiva nu am citit acele hotarari si apeluri etc, fiindca verisori mei se aflau in proces cu fratele meu, am primit si eu din cand in cand cate un exemplar. Eu de vreo 2 saptamani am scos de la Archiva Notariala acel certificat, asa am recunoscut ca ce se afla pe xerocopia de foarte proasta calitate.
In aceste aspecte cum se ia in considerare acel 1 an?
Cu respect: Angela
Răspunde
 13-02-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
In primul rand trebuie lamurit ce intelegeti dvs. pri „reclamanta fara calitate procesuala activa” ... asa ceva este un paradox! Daca esti reclamant si nu ai calitate procesuala ”activa” , atunci nu mai esti reclamant si nu se mai poate judeca nimic!!!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Angela49 a scris pe 11-02-2017:
Va multumesc ptr raspunsul acordat, dar la termenul de 1 an as avea nevoie de o lamurire.
In 2003-2006 a fost un proces intre fratele meu si intre urmasii unchiului meu ( unul cel dintre 4 fratii care au fost chemati la partaj in 1973) acest unchii a mostenit un teren langa casa bunicii care a fost ocupat si folosit tot de fratele meu. Eu in aceste acte, apeluri, recursuri apar ca "reclamanta fara calitatea procesuala activa" iar urmasi unchiului ca "intervenient" . Ei pan la urma au castigat procesul. In acest proces a aparut o xerocopie de proasta calitate despre acest Certificat. Eu la vremea respectiva nu am citit acele hotarari si apeluri etc, fiindca verisori mei se aflau in proces cu fratele meu, am primit si eu din cand in cand cate un exemplar. Eu de vreo 2 saptamani am scos de la Archiva Notariala acel certificat, asa am recunoscut ca ce se afla pe xerocopia de foarte proasta calitate.
In aceste aspecte cum se ia in considerare acel 1 an?
Cu respect: Angela

Vi s-a invocat in proces lipsa calitatii procesuale activa a dvs si a fost admisa de instanta? E ciudata formularea dvs...de fapt, e fara sens juridic...

Oricum, daca ati fost parte in proces, atunci se presupune ca ati avut cunostinta de toate actele din dosar...faptul ca dvs nu le-ati citit din orice motiv nu va interesa instanta de judecata...

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.