Forum avocaţi > Civil

Majorare pensie de intretinere

12-02-2017
Vizitator
Buna ziua!

In urma cu trei ani am divortat la mediator si am hotarat de comun acord suma pentru pensia alimentara. Eu am acceptat pentru ca stiam ca tatal si-a pus un salariu mic la propria firma si am fost descurajata in acest sens. Din cate am citit zilele acestea pe internet la calcularea pensiei de intretinere se ia in considerare si dividendele incasate. El este asociat unic sau sunt doi asociati, dar al doilea este doar pe hartie, neavand pretentii financiare. Si incaseaza banii cu facturierul in mana. Banii nu sunt reinvestiti. Pot depune o actiune pentru majorare in care sa precizez ca tatal este asociat la acea firma? Trebuie sa merg mai intai la Registrul Comertului pentru a lua informatii financiare despre firma sau instanta trebuie sa dacida si sa dispuna o solicitare oficiala catre Registrul Comertului.?
Răspunde
 12-02-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă tatăl plătește o sumă mai mare decât cea care ar fi fost raportată la salariul minim ce-l încasează de la firmă, ar trebui să nu formulați o acțiune pentru majorarea pensiei. Dividendele pot sau nu pot fi încasate (nu este obligatoriu) sau pot să nu influențeze foarte mult cuantumul pensiei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017

Toti banii sunt incasati. Daca s-ar lua in considerare acele venituri, pensia s-ar dubla sau chiar tripla.
Răspunde
 13-02-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Mergeți intai la registru si verificări datele financiar-contabile si apoi decideți cu privire la o eventuală acțiune de majorare.

Ati încercat sa discutați cu tatăl aceste aspecte ?

Pensia se raportează nu numai la venituri ci si la restul de bunuri ale tatălui.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017
Vizitator
Abia plateste pensia. Primii doi ani platea la doua luni. I-am facut plangere penala, dar mi-am retras-o. Sunt 100% sigura ca nu ar fi de acord cu majorarea acesteia.

Am fost azi la Registrul Comertului si am primit situatiile financiare pana in anul 2015. Impozitul pe profit nu se plateste trimestrial? Pot lua alte informatii de la ANAF?
Răspunde
 13-02-2017
Vizitator
Sunt sigura ca in 2016 a avut un profit mai mare ca in 2015.
Răspunde
 13-02-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
De la ANAF nu puteti obtine nicio informatie pentru ca nu s-a dispus acest lucru de catre o instanta de judecata si nici nu sunteti organ de ancheta.
Cu documentele pe care le-ati primit deja de la Registrul Comertului pensia este mai mare? Daca da, cereti majorarea pensiei in instanta. Si in cadrul procesului cereti ca instanta sa emita adrese pentru a vedea profitul din 2016

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017
Vizitator
Da. Pensia ar trebui sa fie mai mare. Dar mai e o problema. Sunt doi asociati. Al doilea are cota de participare la beneficii si pierderi de 40%. Fostul sot e trecut ca persoana imputernicita. Are calitate de administrator cu puteri si atributii depline. Stiu sigur ca al doilea asociat e trecut ca cineva sa aiba control asupra firmei si nu a beneficiat de un leu din firma. La calculul pensiei se va lua in calcul doar 60% din profit?
Răspunde
 13-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Ioana a scris pe 13-02-2017:
Da. Pensia ar trebui sa fie mai mare. Dar mai e o problema. Sunt doi asociati. Al doilea are cota de participare la beneficii si pierderi de 40%. Fostul sot e trecut ca persoana imputernicita. Are calitate de administrator cu puteri si atributii depline. Stiu sigur ca al doilea asociat e trecut ca cineva sa aiba control asupra firmei si nu a beneficiat de un leu din firma. La calculul pensiei se va lua in calcul doar 60% din profit?

Da, la calcularea unei noi pensii de întreținere se va avea in vedere doar procentul de 60%.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.