Irene a scris pe 16-02-2017: Buna seara ! In urma unei succesiuni de pe urma tatalui am obtinut un apartament in anul 2004 ,fiind minora mama mi a fost curator in hotararea judecatoreasca . Cu dispozitia de curator a incheiat un contract la energie termica,dispozitie valabila pana la momentul majoratului reslectiv anul 2007.In anul 2011 contractele la energie termica s au reinoit intrucat primaria a preluat energia termica facand un acord cu asociatia de proprietari . Nici eu ,nici mama mea nu am fost instiintate de lucrul acesta ,nu am semnat absolut nimic ,nici macar nu am stiut pana anul trecut . In anul 2012 am plecat din tara ,atat eu cat si mama am incercat debransarea energiei termice fara nici un rezultat deoarece se daduse o hotarare de consiliu in care se specifica ca daca ai datorii nu te poti debransa inainte sa le platesti ,am considerat ca fiind un lucru abuziv .Din 2012 nu locuieste nimeni in apartament . S au cumulat datorii in valoare totala dd 7000 lei . Abia in anul 2016 au dat o alta hotarare de consiliu a primariei mentionand debransarea fara plata facturilor restante si abia atunci a reusit mama debransarea. Problema este ca m au actionat in instanta ,initial doar pe mama ,ulterior si au dat seama ca nu ea este proprietar si m au actionat si pe mine . Dosarul din instanta este doar pe suma cumulata intre anii 2011-2014 si anume 3000lei din care 750lei sunt penalitati . Intrebarea mea este : Legal eu nu le sunt datoare lor cu nimic ,nu am semnat nimic cu ei .In conditiile in care imi angajez un avocat am sanse in instanta sa demonstrez abuziv modul lor de a reinoi contractele si de asemenea sunt dispusa sa platesc toata datoria fara plata penalitatilor ,insa nu sunt dispusi sa accepte ...ce pot face in conditiile acestea ? Multumesc Buna ziua, Atat cat se poate deduce din explicatiile dvs., apare ca aveti sanse mari de reusita impotriva asociatiei de proprietari/furnizorului de energie termica pentru a se dispune respingerea cererii acestora de obligare a dvs. la plata contravalorii energiei termice furnizata. In primul rand, nu va pot cere contravaloarea facturilor mai vechi de 3 ani (calculati de la data introducerii cererii de chemare in judecata). Apoi, nu aveti contract semnat cu ei in care sa fiti de acord cu conditiile lor. Nu in ultimul rand, daca veti demonstra ca ati fost plecata si nimeni nu a locuit in apartament, inseamna ca nu ati beneficiat de serviciile lor, iar plata pentru servicii nedatorate nu poate fi ceruta. |
Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 |
|
|