Forum avocaţi > Civil

Vatamare corporala, despagubire locuinta, vaduva cu un minor

18-02-2017
Vizitator
Mesaj : Buna ziua, as dori un sfat pentru urmatoarea situatie: Suntem 3 proprietari a unei locuinte in urma decesului sotului meu in felul urmator inscris in certificatul de mostenitor 2/8 eu 3/8 baiatul meu minor( 14 ani) 3/8 baiatul cel mare a sotului( 28 ani) Pana la implinirea majoratului copilului meu nu pot sa fac credit ipotecar sa- l despagubesc pe baiatul cel mare- care e copilul sotului din alta casatorie( a ramas la noi inca de cand era minor), deoarece autoritatea tutelara nu ma lasa sa pun sarcini pe proprietatea minorului. Initial am convenit sa il despagubesc atunci darintre timp au survenit dificultati de alta natura. Baiatul sotului a fost plecat in Belgia 4 ani si la intoarcere a inceput sa faca probleme. Am certificat medico legal si poze precum si plangere penala la politie. Baiatul nu lucreaza si nici nu participa la facturile casei, ba dimpotriva si-a facut un atelier ilegal de reparatii biciclete si motoare drept pentru care mi s-au dublat facturile la curent( foloseste scule electrice sa taie fier si sa gaureasca, etc). Ar fi mai multe acuzatii, deci 1. este violent( eu sunt vaduva cu un copil minor 2. nu participa la plata facturilor partea lui 3. strica in casa si ceea ce am realizat eu( am poze)-inclusiv spart geam si gaurit teava de cupru de la centrala termica- doar eu am chitante pentru tot ce am pus in casa-gaz, centrala, si pentru toate facturile. Domnii politisti mi-au spus ca foloseste substante interzise. El s-a drogat cat timp a fost in Belgia. Mi a spus ca unele droguri- care le ia el- sunt"suplimente alimentare". De asemenea doreste mai multi bani decat ar face partea lui din locuinta. As dori sa fiu despagubita pentru vatamarea corporala. As dori sa se mute de la noi deoarece prin faptul ca are o parte de locuinta nu inseamna ca are voie sa stea aici in conditia in care se poarta urat si suntem speriati. As dori sa-l despagubesc daca se poate in functie de salarul care il am- sunt profesor-astfel incat sa-i dau o suma in fiecare luna....deci nu toti banii ca sulta(nu deodata). Dar nu stiu daca ceea ce doresc este si ceea ce spune legea ca ar fi corect . In acest sens am scris sa ma ajutati cum as putea sa fac. Va multumesc. Am uitat sa va spun ca zilele trecute am renuntat la plangerea penala sperand ca procedand omeneste s-ar putea schimba in bine si baiatul cel mare. Dar ,dimpotriva, a reluat comportamentul violent.
Răspunde
 27-02-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca fiul sotului dvs. este agresiv si dvs. detineti dovezi in acest sens, puteti face o cerere la instanta pentru ordin de protectie (sa nu i se mai permita sa locuiasca in casa dvs.) Se judeca rapid si nu necesita prea multe cunostinte juridice.

Vatamarea corporala este o infractiune care trebuie cercetata de politie, iar daca ati depus plangere impotriva lui, probabil ca exista un dosar in lucru la politie. Daca ati renuntat la plangere nu va fi tras la raspundere, insa daca persista cu violentele, puteti face o noua plangere.

In ceea ce priveste partea pe care o are fiul sotului din casa, doar pe calea unui partaj in instanta puteti obtine atribuirea in natura a intregului imobil, insa va trebui sa il despagubiti pe fiul sotului pentru partea lui. Se va face o evaluarea a imobilului pentru a se stabili care este valoarea de piata a imobilului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Situatia este destul de delicata, in sensul ca va trebui formulata o actiune in instanta pentru iesirea din indiviziune, ocazie cu care puteti solicita atribuirea imobilului in natura catre dvs si fiul dvs., cu obligatia sa-i platiti fiului fostului sot sulta aferenta cotei ce-i revine. Acesta actiune va trebui timbrata la valoarea imobilului. De asemenea, va trebui efectuata o expertiza evaluatorie a imobilului, pentru a se determina valoarea de circulatie, experiza ce va fi suportata in prima faza de catre dvs.
Sfatul meu este sa incercati o rezolvare amiabila a diferendului, in sensul ca puteti vinde imobilul de comun acod cu fiul sotului, iar in urma vanzarii ii puteti da suma ce i se cuvine in mod legal, iar cu banii obtinuti va puteti achizitiona o noua locuinta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.