Forum avocaţi > Civil

Recuperare pensie de intretinere

19-02-2017

Buna ziua! Am inteles ca daca fac plangere penala pentru abandon de familie si mi-o retrag nu mai pot sa fac din nou pentru acele luni de neplata a pensiei de intretinere, dar pot sa actionez in instanta pentru recuperarea banilor?
Răspunde
 19-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Plangerea penala pentru abandon de familie se formuleaza pentru neplata, timp de 3 luni, cu rea credinta, a pensiei de intretinere datorata minorului. Daca v-ati retras plangerea nu va puteti adresa instantei de judecata, insa puteti formula o alta plangere pentru urmatoarele 3 luni de neplata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2017
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare .parinti mei mi-a dat casa cu clauza de intretinere nu specifica in act .act de vinzare cumparareci doar clauza de intretinere. Parinti sunt decedati amandoi.eu nu ma mai inteleg cu sotu si doresc sa divortez si vreau sa stiu daca are si el dreptul la casa daca suntem amandoi in acte.va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns de la dumneavoastra
Răspunde
 19-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Elena a scris pe 19-02-2017:
Buna ziua am si eu o intrebare .parinti mei mi-a dat casa cu clauza de intretinere nu specifica in act .act de vinzare cumparareci doar clauza de intretinere. Parinti sunt decedati amandoi.eu nu ma mai inteleg cu sotu si doresc sa divortez si vreau sa stiu daca are si el dreptul la casa daca suntem amandoi in acte.va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns de la dumneavoastra

Daca bunul este dobandit in timpul casatoriei, da, si sotul are un drept cu privire la respectivul imobil.
Chiar daca bunul este de la parintii dvs., sotul figureaza in acte si mai mult decat atat amandoi ati prestat obligatia de intretinere in favoarea parintilor dvs..
Intretinerea a fost asigurata de catre dvs si sotul dvs. din bani comuni. (orice bun, venit, etc. dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune)

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Ioana33333 a scris pe 19-02-2017:
Buna ziua! Am inteles ca daca fac plangere penala pentru abandon de familie si mi-o retrag nu mai pot sa fac din nou pentru acele luni de neplata a pensiei de intretinere, dar pot sa actionez in instanta pentru recuperarea banilor?

Dupa trecerea altor 3 luni in care nu isi indeplineste obligatia de plata a pensiei de intretinere, puteti sa fomulati o alta plangere penala.

De asemenea, puteti apela la un executor judecatoresc pentru a demara procedura executarii silite a debitorului obligatiei de intretinere pentru perioada in care acesta din urma nu si-a respectat obligatia de plata ce ii incumba conform dispozitiilor instantei de judecata, cuprinse in senstinta. (important de mentionat este faptul ca puteti pretinde plata pensiei de intretinere doar pentru 3 ani in urma)

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2017
Vizitator
Va multumesc .daca doriti sa imi spuneti daca am 2 copii minori. O fetita de 8 ani si un baitel de 2ani. daca bag divort de sot pot sa pierd custodia copiilor iar la casa suntem amandoi in acte .casa este data de parinti mei cu clauza de intretinere seimparte pe jumatate.Va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.