|
15-11-2013 |
 | Floriniam Vizitator |
| Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata in urmatoarea speta: Doi frati mostenitori. Mama decedata in 2008. Se va dezbate succesiunea amiabil la notar pentru un cont la banca si o parte dintr-un loc de veci. Aici nu sunt probleme. Succesiune dupa tatal diagnosticat cu Alzheimer din 2006, decedat in octombrie 2013. Masa succesorala: O parcela de teren arabil la care unul dintre mostenitori a facut, cu de la sine putere, pe numele tatalui, cadastrul si dezmembrarea la 1/2 in anul 2009. Plus o parcela de teren a carei configuratie este o parte cu casa defunctului, o parte cu o casa a unor rude a bunicilor, o parte in spate unde este o vie si o parte din drumul de servitute. Acelasi mostenitor nu a putut face cadastrul si la acest teren pentru ca nu iesea toata suprafata conform certificatului de mostenitor al tatalui. In schimb in 2010 s-a mutat si a ocupat toata casa defunctului fara sa aiba consimtamantul celuilalt mostenitor. In afara cazului in care se demoleaza casa veche, nu se poate construi nici in fata (celalalt mostenitor a construit o fosa septica pentru casa veche) si nici in spate in vie (acces foarte dificil plus ca in stanga si dreapta sunt grajdurile vecinilor). I-am propus sa ramana unic proprietar pe aceste parcele astfel incat sa nu fim obligati sa amestecam lucrurile, in schimbul valorii ca si suprafata la terenul arabil. Nu este de accord si doreste impartirea in mod egal a tuturor bunurilor. Asta inseamna ca vrea si 1/2 din terenul arabil si 1/2 din parcelele cu casa si vie, cu toate ca s-a instalat unde a vrut, mizand pe faptul ca celalalt mostenitor va accepta situatia de fapt. Intrebare: In instanta exista sansa sa se dea o hotarare in sensul propunerii pe care i-am facut-o, mai ales ca nu dorim sub nicio forma crearea unei permanente situatii conflictuale intre cei doi mostenitori si urmasii acestora? Multumesc anticipat. | |
|
|
|
16-11-2013 |
| Floriniam a scris pe 15-11-2013: Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata in urmatoarea speta: Doi frati mostenitori. Mama decedata in 2008. Se va dezbate succesiunea amiabil la notar pentru un cont la banca si o parte dintr-un loc de veci. Aici nu sunt probleme. Succesiune dupa tatal diagnosticat cu Alzheimer din 2006, decedat in octombrie 2013. Masa succesorala: O parcela de teren arabil la care unul dintre mostenitori a facut, cu de la sine putere, pe numele tatalui, cadastrul si dezmembrarea la 1/2 in anul 2009. Plus o parcela de teren a carei configuratie este o parte cu casa defunctului, o parte cu o casa a unor rude a bunicilor, o parte in spate unde este o vie si o parte din drumul de servitute. Acelasi mostenitor nu a putut face cadastrul si la acest teren pentru ca nu iesea toata suprafata conform certificatului de mostenitor al tatalui. In schimb in 2010 s-a mutat si a ocupat toata casa defunctului fara sa aiba consimtamantul celuilalt mostenitor. In afara cazului in care se demoleaza casa veche, nu se poate construi nici in fata (celalalt mostenitor a construit o fosa septica pentru casa veche) si nici in spate in vie (acces foarte dificil plus ca in stanga si dreapta sunt grajdurile vecinilor). I-am propus sa ramana unic proprietar pe aceste parcele astfel incat sa nu fim obligati sa amestecam lucrurile, in schimbul valorii ca si suprafata la terenul arabil. Nu este de accord si doreste impartirea in mod egal a tuturor bunurilor. Asta inseamna ca vrea si 1/2 din terenul arabil si 1/2 din parcelele cu casa si vie, cu toate ca s-a instalat unde a vrut, mizand pe faptul ca celalalt mostenitor va accepta situatia de fapt. Intrebare: In instanta exista sansa sa se dea o hotarare in sensul propunerii pe care i-am facut-o, mai ales ca nu dorim sub nicio forma crearea unei permanente situatii conflictuale intre cei doi mostenitori si urmasii acestora? Multumesc anticipat. In instanta va trebuie un avocat neaparat pentru rezolvarea acestei probleme. Cu siguranta rezolvarea data de instanta va fi in sensul atribuirii cotelor legale catre toti mostenitorii legali. Contactati inainte un avocat care sa vada toate actele ce le aveti si sa stabiliti impreuna toate etapele premergatoare ce trebuie parcurse, inaintea depunerii actiunii la instanta. Cu stima, avocat Petrescu Carmen | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
17-11-2013 |
 | Floriniam Vizitator |
| Multumesc frumos pentru raspuns. Categoric, fara un avocat nu vom demara actiunea. Totusi, din experienta dv. si jurisprudenta, exista sanse? Sau instanta va spune: descurcati-va, stati unul peste altul, bateti-va, omorati-va, asta e, fiecare are dreptul la jumatate din casa si parcele. Instanta, prin hotararile sale, nu are si rolul de a preveni posibile conflicte viitoare? | |
|
|
|
06-02-2014 |
 | Daniel Vizitator |
| buna seara! Am si eu o problema in legatura cu o succesiune. In anul 2012 tatal meu a decedat, in 2013 am facut succesiunea si trei din cei patru frati am cedat totul in favoarea unei sore care locuieste cu mama. Discutia intre frati a fost sa cedam totul in favoarea ei si ea sa aiba grija de mama, a fost totul stabilit verbal nu exista nici un act. De ceva timp sora care trebuia sa aiba grija de mama nu prea si-a indeplinit sarcinile si a in ceput sa vanda din pamantul mostenit. Intrebarea este: Putem ataca in instanta si sa trecem totul pe numele mamei, chiar daca nu avem nici un act care sa ateste ca sora noatra trebuia sa aiba grija de mama? Multumesc! | |
|
|
|
08-02-2014 |
| Daniel a scris pe 05-02-2014: In anul 2012 tatal meu a decedat, in 2013 am facut succesiunea si trei din cei patru frati am cedat totul in favoarea unei sore care locuieste cu mama. Discutia intre frati a fost sa cedam totul in favoarea ei si ea sa aiba grija de mama, a fost totul stabilit verbal nu exista nici un act. De ceva timp sora care trebuia sa aiba grija de mama nu prea si-a indeplinit sarcinile si a in ceput sa vanda din pamantul mostenit. Intrebarea este: Putem ataca in instanta si sa trecem totul pe numele mamei, chiar daca nu avem nici un act care sa ateste ca sora noatra trebuia sa aiba grija de mama? Din ce ați scris rezultă că ați dat o declarație de renunțare la succesiune care poate fi revocată doar în termen de un an de la decesul defunctului și doar dacă moştenirea nu a fost deja acceptată în acest timp de alţi succesibili. Succesibilul care renunţă este considerat că nu a fost niciodată moştenitor. Oricine poate ataca orice act dorește în instanță, însă aceasta nu înseamnă că instanța îi va și admite acțiunea. Pe scurt, nu sunt șanse să vi se admită o acțiune în sensul arătat de dvs. | Tel: 0726307109 E-mail: asurdescu@gmail.com Www: http://avocatcivil.net Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti | |
|
|
|
|
15-10-2014 |
 | Gabriela Vizitator |
| Buna seara.am o antrebare.dupa moartea tatalui meu nu sa facut succesiunea.pe acelasi pamant sora mia sia construit o casa ,sia luat pamant cat a vrut.si lea trecut an primarie.antrebarea mia cum s-a putut daca succesiunea nu e facuta .noi fiind 4 frati, ce se va antampla cu casa ei la partaj | |
|
|
|
15-10-2014 |
 | Dana Vizitator |
| Legal nu putea face nimic fara acordul d-vs. Incercati sa va intelegeti cu sora si sa mergeti la notar ca sa scapati mai ieftin. In caz contrar, puteti rezolva totul in instanta in cativa ani buni de judecata. Incepeti cu anularea autorizatiei de constructie. | |
|
|
|
15-10-2014 |
 | Gabriela Vizitator |
| succesiunea e deja an curs aspteptam sa avem prima chemare.dar ea nu are autorizatie de constructie pe casa.ia deja are casa si pamant trecut an primarie. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |