|
19-02-2017 |
 | Gabriela Vizitator |
| Am divortat in anul 2014,minorul mi-a fost incredintat mie iar custodia este comuna.S-a stabilit o pensie de 210 lei minim pe economie pe care o plateste cand isi aduce aminte iar la alte cheltuieli pentru copil nu participa.Din 2014 pana in prezent s-a marit minimul pe economie,l-am rugat sa ajungem la o intelegere amiabila de a-mi plati majorarea pensiei in functie de minimul actual fara a il mai da in judecata dar refuza.Specific ca acesta are domiciliul pe buletin la apartamentul parintilor mei unde locuiesc si eu si ca este plecat in strainatate.Cum as putea sa fac sa il dau in judecata pentru majorarea pensiei alimentare fara a imi angaja un avocat deoarece nu imi permit.Va multumesc. | |
|
|
|
19-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Gabriela a scris pe 19-02-2017: Am divortat in anul 2014,minorul mi-a fost incredintat mie iar custodia este comuna.S-a stabilit o pensie de 210 lei minim pe economie pe care o plateste cand isi aduce aminte iar la alte cheltuieli pentru copil nu participa.Din 2014 pana in prezent s-a marit minimul pe economie,l-am rugat sa ajungem la o intelegere amiabila de a-mi plati majorarea pensiei in functie de minimul actual fara a il mai da in judecata dar refuza.Specific ca acesta are domiciliul pe buletin la apartamentul parintilor mei unde locuiesc si eu si ca este plecat in strainatate.Cum as putea sa fac sa il dau in judecata pentru majorarea pensiei alimentare fara a imi angaja un avocat deoarece nu imi permit.Va multumesc. Formulati o actiune prin care solicitati majorarea pensiei de intretinere datorata de tata in favoarea minorului. Va las un link unde veti identifica un model de actiune pentru majorare pensie intretinere. Adaptati schita in conformitate cu situatia dvs concreta. http://legeaz.net/modele/actiune-majorare-pensie-legala-intretinere-noul-cod-civil In strainatate lucreaza cu forme legale? Aveti posibilitatea de a face dovada in fata instantei a veniturilor reale ale acestuia? In caz contrar majorarea se va raporta la minimul pe economie actual, respectiv 1450 lei brut, 1065 lei net, sens in care tatal va fi oblgat la plata unei pensii de intretinere in cuantum de aproximativ 266 lei. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
20-02-2017 |
 | Gabriela Vizitator |
| Nu pot face dovada ca acesta lucreaza cu acte. | |
|
|
|
20-02-2017 |
 | Gabriela Vizitator |
| S-a dispus tot atunci ca exercitarea autoritatii parintesti sa se faca in comun.Cum pot cere sa nu mai fie custodie comuna?Paratul nu a vazut copilul de 3ani,minorul avand acum 4 ani si jumatate si nici nu a participat financiar la cresterea lui. | |
|
|
|
20-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Gabriela a scris pe 20-02-2017: S-a dispus tot atunci ca exercitarea autoritatii parintesti sa se faca in comun.Cum pot cere sa nu mai fie custodie comuna?Paratul nu a vazut copilul de 3ani, minorul avand acum 4 ani si jumatate si nici nu a participat financiar la cresterea lui. Am inteles ca nu aveti dovezi care sa ateste veniturile reale ale tatalui, insa cunoasteti daca acesta lucreza cu forme legale si unde mai exact? In ceea ce priveste custodia minorului, regula este in sensul exercitarii autoritatii parintesti de catre ambii parinti. In situatii exceptionale, instanta poate incuviinta ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata doar de catre unul dintre parinti. Puteti incerca o astfel de actiune, insa va trebui sa dovediti in fata instantei faptul ca lipsa de comunicare, lipsa de interes a tatalui in ceea ce il priveste pe copil va cauzeaza prejudicii efective, va ingradeste in anumite situatii, etc. Exista posibilitatea ca instanta sa aprecieze ca lipsa de comunicare dintre parinti este defavorabila minorului, sens in care instanta sa aprecieze ca este in interesul superior al copilului ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata doar de catre dvs. Situatiile de acest gen sunt rare, insa daca apreciati ca se impune acest lucru in situatia dvs, in baza unui probatoriu relevant, poate exista sanse ca instanta sa pronunte o hotarare favorabila. (Spun ca "poate" exista sanse, intrucat nu pot aprecia problema in concret, necunoscand detalii relevante relative la situatia dvs.) | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
20-02-2017 |
 | Gabriela Vizitator |
| Lucreaza in Grecia,pe insula Mitilini iar acolo fara forme legale in principiu nu se poate lucra.Alte detalii referitoare la ceea ce lucreaza nu cunosc,si nu am prin cine afla.La divort in anul 2014 a fost obligat sa imi plateasca cheltuielile de judecata pe care refuza sa mi le plateasca.Am inteles ca dupa 3 ani acestea se prescriu. | |
|
|
|
20-02-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In ceea ce priveste cheltuielile de judecata, va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc. Pentru faptul ca nu va achita pensia de intretinere, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere datorata minorului. Pentru majorarea pensiei de intretinere, va trebui sa formulati o cerere in instanta, urmand ca ulterior sa se emita adrese pentru a se afla castigul net/lunar realizat de catre tata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-11-2017 |
 | Dragan Denisa Vizitator |
| Buna seara, as dori sa stiu daca pot cere majorare pensie alimentara pentru copil fara sa angajez un avocat si daca nu o sa am avocat sansele de reusita sunt mai mici? Multumesc frumos! | |
|
|
|
04-11-2017 |
| Puteți formula cerere pentru majorarea pensiei de întreținere fără avocat. Procedura în instanță se va desfășura repede și ușor dacă cunoașteți adresa corectă a pârâtului și locul lui de muncă al acestuia deoarece în acest caz nu mai sunt necesare verificări suplimentare pentru obținerea acestor informații. Poate ar fi benefic ca măcar cererea să fie redactată de un avocat, care să vă explice și procedura în instanță și ce probleme ați putea întâmpina pe parcursul desfășurării procesului. Succes! | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |