Bunicul meu (decedat 1998) a avut un titlu de proprietate pentru un teren extravilan de 5ha situat in doua tarlale (1,4ha si 3,6ha). Tatal meu (fiul bunicului) a facut succesiunea dupa decesul bunicului , la care a adaugat ca supliment la certificatul de mostenitor (cota 1/1) acest teren. In anul 2001 tatal meu a imputernicit o persoana X sa faca intabularea terenului si apoi sa-l instraineze unei firme contra unei sume de bani la care s-au inteles si pe care a primit-o in fata unui notar, instrainand si titlul de proprietate al bunicului in original. La incheierea actelor tata a primit numai suma de bani (nu copie dupa procura sau alte acte sau documente). In 2013 tata a decedat si am dezbatut succesiunea impreuna cu sora si mama mea la care nu am prins si acest teren nestiind situatia lui. Anul acesta m-am interersat la primaria din localitatea unde figureaza terenul si mi sa confirmat ca apare in evidenta lor pe titlul bunicului si ca a fost instrainat cu o procura, dar care nu mai este valabila daca tata a decedat , nu are impozitul platit pe nici un an, iar la cadastru este facuta o carte funciara pe numele tatalui numai pe terenul de 1,4ha. Va mai mentionez ca sora mea este stabilita in SUA, suntem amandoi mostenitori, mama renuntand la cota ei de mostenire. Ca acte avem: - documentul prin care i se acorde bunicului terenul - certificatl de mostenitor si suplimentul la certificatul de mostenitor al tatalui, original, - o copie cu tarlalele unde se afla terenul - o copie dupa titlul de proprietate al bunicului, nelegalizata, - certificatul de mostenitor , succesiunea facuta dupa decesul tatalui meu - si am facut rost de o copie dupa procura incheiata intre tatal meu si persoana X, nelegalizata Va rog frumos daca puteti sa-mi dati niste sfaturi legale pentru a rezolvarea uni supliment la certificatul de mostenitor cu acest teren, eventual dupa ceea daca este cazul cum poate fi vandut acest teren. Multumesc pentru intelegere. |
|