Forum avocaţi > Civil

Aplicarea procedurii uzucapiunii de scurta durata

20-02-2017
Vizitator
Buna ziua. Va rog un raspuns competent la urmatoarea situatie :locuiesc de 26 ani intr-o casa ce a apartinut unor cetateni rusi ,repatriati in fosta URSS, odata cu plecarea trupelor rusesti din tara noastra .Csa nu a fost nationalizata. Doresc sa-mi spuneti daca pot cere in instanta aplicarea procedurii de scurta durata , avand in vedere ca nu indeplinesc ternenul de 30 de ani pentru prescriere, dar nici nu ma incadrez in perioada de 10-20 ani , avand dupa cum am spus 26 de ani efectivi de sedere in aceasta locatie .Multumesc .
Răspunde
 20-02-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, conform noului cod civil puteti solicita pe calea unei actiuni in instanta sa se constate intervenita uzucapiunea tabulara.

Uzucapiunea imobiliară

Art. 931
Uzucapiunea tabulară
(1) Drepturile celui care a fost înscris, fără cauză legitimă, în cartea funciară, ca proprietar al unui imobil sau titular al unui alt drept real, nu mai pot fi contestate când cel înscris cu bună-credinţă a posedat imobilul timp de 5 ani după momentul înregistrării cererii de înscriere, dacă posesia sa a fost neviciată.
(2) Este suficient ca buna-credinţă să existe în momentul înregistrării cererii de înscriere şi în momentul intrării în posesie.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2017
Vizitator
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu am fost suficient de explicit, imobilul respectiv nu este inscris in cartea funciara . Intrebarea mea se referea la faptul daca pot solicita instantei punerea in posesie ca efect al uzucapiunii de scurta durata, avand in vedere ca nu ma incadrez in perioada de 10-20 ani, cat prevede in acest caz legea, eu avand 26 de ani de sedere , deci mai mult de 20 ani, dar nici nu indeplinesc termenul de 30 sani pentru a dobandi imobilul ca efect al prescriptiei .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.