Andrei9965 a scris pe 25-02-2017: Buna seara! Acum 3 ani am incheiat un contract de inchiriere pt o garsoniera! In contract nu era specificata durata acestuia ci doar faptul ca plata chiriei se va face intre 1-5 a lunii urmatoare. Acum 2 ani am plecat din chirie: am anuntat verbal proprietarul, a venit inainte sa plec, i-am dat cheile de la apartament si de atunci nu am mai vorbit cu dansul! Chiria pe luna in care am plecat era platita(eu am plecat chiar pe 31 a lunii pt care platisem in avans) In acest caz se considera contractul incheiat? Conform codului civil: art 1785 : Dacă în contract părţile nu au arătat durata locaţiunii, fără a-şi fi dorit să contracteze pe o durată nedeterminată, în lipsa uzanţelor, locaţiunea se consideră încheiată: b) pe durata corespunzătoare unităţii de timp pentru care s-a calculat chiria, în cazul bunurilor mobile ori în acela al camerelor sau apartamentelor mobilate; Art. 1809 : ( 1 ) Contractul de locaţiune încetează de drept la expirarea termenului convenit de părţi sau, după caz, prevăzut de lege, fără a fi necesară o înştiinţare prealabilă. Va multumesc anticipat de raspuns. Nu aveti de ce sa va faceti probleme. Contractul dvs de locațiune a încetat la momentul in care ati predat de comun acord cu proprietarul , cheile garsonierei si implicit folosința bunului. Cel mai probabil imobilul a fost închiriat altor persoane. Apreciez ca nu e cazul sa va gânditi la faptul ca proprietarul o sa va pretinda contravaloarea chiriei retroactiv. |
Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. |
|
|