Forum avocaţi > Civil

Contract de inchiriere

25-02-2017

Buna seara!
Acum 3 ani am incheiat un contract de inchiriere pt o garsoniera! In contract nu era specificata durata acestuia ci doar faptul ca plata chiriei se va face intre 1-5 a lunii urmatoare.
Acum 2 ani am plecat din chirie: am anuntat verbal proprietarul, a venit inainte sa plec, i-am dat cheile de la apartament si de atunci nu am mai vorbit cu dansul! Chiria pe luna in care am plecat era platita(eu am plecat chiar pe 31 a lunii pt care platisem in avans)
In acest caz se considera contractul incheiat?

Conform codului civil:
art 1785 : Dacă în contract părţile nu au arătat durata locaţiunii, fără a-şi fi dorit să contracteze pe o durată nedeterminată, în lipsa uzanţelor, locaţiunea se consideră încheiată:
b) pe durata corespunzătoare unităţii de timp pentru care s-a calculat chiria, în cazul bunurilor mobile ori în acela al camerelor sau apartamentelor mobilate;

Art. 1809 : ( 1 ) Contractul de locaţiune încetează de drept la expirarea termenului convenit de părţi sau, după caz, prevăzut de lege, fără a fi necesară o înştiinţare prealabilă.

Va multumesc anticipat de raspuns.
Răspunde
 25-02-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă nu v-a căutat nimeni să vă ceară chirie înseamnă că proprietarul a reînchiriat de mult acea garsonieră și nu trebuie să vă mai faceți griji.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce ati convenit de comun acord cu proprietarul sa plecati si nu a avut alte pretentii din partea dvs, nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Andrei9965 a scris pe 25-02-2017:
Buna seara!
Acum 3 ani am incheiat un contract de inchiriere pt o garsoniera! In contract nu era specificata durata acestuia ci doar faptul ca plata chiriei se va face intre 1-5 a lunii urmatoare.
Acum 2 ani am plecat din chirie: am anuntat verbal proprietarul, a venit inainte sa plec, i-am dat cheile de la apartament si de atunci nu am mai vorbit cu dansul! Chiria pe luna in care am plecat era platita(eu am plecat chiar pe 31 a lunii pt care platisem in avans)
In acest caz se considera contractul incheiat?

Conform codului civil:
art 1785 : Dacă în contract părţile nu au arătat durata locaţiunii, fără a-şi fi dorit să contracteze pe o durată nedeterminată, în lipsa uzanţelor, locaţiunea se consideră încheiată:
b) pe durata corespunzătoare unităţii de timp pentru care s-a calculat chiria, în cazul bunurilor mobile ori în acela al camerelor sau apartamentelor mobilate;

Art. 1809 : ( 1 ) Contractul de locaţiune încetează de drept la expirarea termenului convenit de părţi sau, după caz, prevăzut de lege, fără a fi necesară o înştiinţare prealabilă.

Va multumesc anticipat de raspuns.

Nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Contractul dvs de locațiune a încetat la momentul in care ati predat de comun acord cu proprietarul , cheile garsonierei si implicit folosința bunului.
Cel mai probabil imobilul a fost închiriat altor persoane.
Apreciez ca nu e cazul sa va gânditi la faptul ca proprietarul o sa va pretinda contravaloarea chiriei retroactiv.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2017

Buna seara,
Va multumesc de raspunsuri.
Dar daca, prin reducere la absurd, ar pretinde contravaloarea chiriei retroactiv, ar avea castig de cauza intr-o instanta?
De asemenea, daca acel contract nu a fost inregistrat se poate pretinde plata chiriei? Se poate verifica de catre chirias daca acel contract este activ/ daca a fost inregistrat?
Răspunde
 03-03-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu vi se va putea cere plata chiriei retroactiv de vreme ce acel contract nu a fost înregistrat la impozite și taxe.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.