As vrea sa ma ajutati cu un raspuns, si in cazul in care este ok ce imi veti spune, mama mea sa vina la dvs sa colaborati pe o speta legata de mostenirea unei vile, acte si ce mai trebuie. Vila a apartinut strabunicii mele. Ea a avut doi baieti, pe bunicul meu si pe fratele lui. Bunicul a avut doua sotii, fiecare din ele are cate o fata. Eu sunt fata primei sotii. Bunicul a parasit vila dupa divortul de bunica, si s-a mutat intr-un apartment in zona Obor cu noua nevasta (cu care a ramas casatorit pana la moartea lui). Bunica a murit acum 3 ani, dupa 2 luni a murit si bunicul. Peste un an a murit si fratele bunicului (care traia in vila) La moartea bunicului, mama nu a facut succesiunea pentru el. Sora ei vitrega nu cred ca a facut succesiunea decat pentru apartamentul unde traise bunicul, si a vandut apartamentul fara sa o intrebe pe mama. Problema succesiunii vilei s-a pus doar in momentul in care si fratele bunicului a murit (el nu are sotie si nici mostenitori). Am trimis-o pe mama la un anume cabinet de avocatura unde eu aveam relatii, si s-au facut anumite demersuri. S-a descoperit ca nu se facuse succesiunea inca de pe vremea strabunicii, s-au platiti niste taxe, in fine, aproape tot, pana acum 2 zile, cand, s-a incercat sa se termine aceasta operatiune, practic, ca mama si sora ei sa primeasca certificatele de mostenitoare, ca sa poata sa vanda vila. (Mentionez ca cea de-a sotie a bunicului nu este in totala deplinatatea facultatilor mentala, dar cu toate aceasta, sora mamei mele a adus-o la cabinetul de avocatura sustinuand(si se pare ca are totusi dreptate) ca vrea si ea o parte din vile pe acte. Cu toate acestea, se pare ca exista o clauza, in cazul in care sotia supravietuitoare are probleme psihice/mentale... Stiu ca legea spune ca desi nu au fost imobile sau proprietati obtinute, realizate in timpul casniciei, sotia supravietuitoare are dreptul la o mica parte, dar, problema este alta. Mama a crezut ca atata vreme cat la vanzarea apartamentului bunicului din centru, ea nu a fost nici macar instiintata, darmite, sa i se dea vreo parte, repet, mama a crezut ca a doua sotie a bunicului nu va avea vreo pretentie asupra niciunei parti din vila, lasandu-le pe cele doua mostenitoare, mama si sora ei, sa isi imparta in mod egal domeniul (zic domeniu, pentru ca are si vila si gradina si zona de garaje). Si acum a inceput scandalul... Desi au platiti fiecare cate 2 milioane lei vechi - 200 lei, atat mama cat si sora ei, totul s-a sistat pe termen nedeterminat. Intrebarea mea este, pentru ca noi vrem sa rezolvam cazul totusi, daca aveti vreo solutie. Astept un raspuns din partea dvs cat mai curand, va multumesc anticipat din suflet ps. vila este in zona Basarabia, este o zona foarte buna, de asta probabil si atatea probleme cu deosebita stima |
|