Forum avocaţi > Civil

Recunoastere hotarare judecatoreasca pronuntata in strainatate

01-03-2017
Vizitator
Buna ziua, am o hotatarare judecatoreasca de tagduire paterna pronuntata in 2016 in Spania prin care se anuleaza numele de familie patern dat la nastere fiicei mele de catre cel care a recunoscut-o la nastere. Pt a ii obtine rectificarea in Registrul Civil roman(si un nou certificat de nastere) am nevoie de recunoasterea acestei sentinte prin Tribunal in Romania. Intrebarea e ce acte am nevoie in concret, dat fiind ca in Spania modificarea s-a produs in Registrul Civil unde a fost inregistrata fetita la nastere si am un Livret de Familie nou. Eu am sa traduc si legalizez sentinta, copia literal de nastere din registrul Civil spaniol(unde se vede ca modificarea a avut deja loc), LIvretul de Familie care la fel confirma acest fapt...sper sa nu omit ceva, de aceea v-as ruga doar sa-mi confirmati daca e tot ce am nevoie sau o sa imi mai ceara ceva(n-o sa am la dispozitie decat 3 zile in Romania sa rezolv problema, de aceea vreau sa ma pregatesc din timp). Multumesc anticipat
Răspunde
 01-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Claudia a scris pe 01-03-2017:
Buna ziua, am o hotatarare judecatoreasca de tagduire paterna pronuntata in 2016 in Spania prin care se anuleaza numele de familie patern dat la nastere fiicei mele de catre cel care a recunoscut-o la nastere. Pt a ii obtine rectificarea in Registrul Civil roman(si un nou certificat de nastere) am nevoie de recunoasterea acestei sentinte prin Tribunal in Romania. Intrebarea e ce acte am nevoie in concret, dat fiind ca in Spania modificarea s-a produs in Registrul Civil unde a fost inregistrata fetita la nastere si am un Livret de Familie nou. Eu am sa traduc si legalizez sentinta, copia literal de nastere din registrul Civil spaniol(unde se vede ca modificarea a avut deja loc), LIvretul de Familie care la fel confirma acest fapt...sper sa nu omit ceva, de aceea v-as ruga doar sa-mi confirmati daca e tot ce am nevoie sau o sa imi mai ceara ceva(n-o sa am la dispozitie decat 3 zile in Romania sa rezolv problema, de aceea vreau sa ma pregatesc din timp). Multumesc anticipat

Buna ziua,

In primul rand, orice acte emise de autoritatile spaniole ar trebui sa fie apostilate conform Conventiei de la Haga.

Apoi, daca aveti nevoie ca hotararea de tagada paternitatii din Spania sa fie recunoscuta in Romania, este necesara depunerea unei cereri la instanta competenta din Romania, cerere care nu se solutioneaza nicicum in 3 zile. Practic, este o actiune in instanta care se judeca in conformitate cu dispozitiile Codul de procedura civila.

In cadrul acestui dosar pentru recunoasterea hotararii din Spania, trebuia facuta dovada faptului ca paratul a fost citat si a avut cunostinta de proces in Spania (se elibereaza o adeverinta/certificat de catre instanta de judecata din Spania in acest sens).

In mod normal hotararile pronuntate de un stat membru UE se recunosc de drept in alte state UE fara sa fie nevoie de procedura de recunoastere a hotararii. Cu toate acestea, unele institutii refuza sa puna in aplicare hotarari pronuntate in alte state UE. V-as recomanda sa cereri informatii clare de la Oficiul de Stare civila unde veti solicita noul certificat de nastere pentru a verifica daca este nevoie intreaga procedua de recunoastere a hotararii intrucat aceasta poate dura destul de mult si este costisitoare (va trebui sa angajati cel mai probabil un avocat daca sunteti plecata din tara).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Actiunea pentru recunoasterea unei hotarari straine este de competenta Tribunalului Bucuresti.Va trebuie hotararea care urmeaza sa fie recunoscuta tradusa si apostilata si copii de pe actele de stare civila ale partilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2018
Vizitator
Buna seara! In urma cu un an am facut recunoasterea unei sentinte din Spania in Romania,In Spania judecatorul mi a dat cistig de cauza in procesul contra asigurarilor sociale,din care reíese ca statul Spaniol este obligat sa imi plateasca o pensie de boala de 55 % din salariul baza de 740€ iar din cei 55% ,44% va plati Spania restul de 56% revine Romaniei .In acest moment Casa de pensii imi da o pensie de handicap de 13 € .In ianuarie 2017 a fost depuaa o cerere de punere i drepturi atasind Sentinta data in Spania tradusa si recunoasterea sentinte de catre Tribunalul Bucuresti in care se spune clar ca trebuie pusa in aplicare Sentinta data de spaniol. In acest moment nu am nici un raspuns, de fiecare data justificand prin cauza ca Inca e in studiu dosarul.Deja nu stiu in ce directie sa merg.Va rog daca cineva ma poate sfatui as fi recunascator.
Răspunde
 19-12-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Orlando a scris pe 18-12-2018:
Buna seara! In urma cu un an am facut recunoasterea unei sentinte din Spania in Romania,In Spania judecatorul mi a dat cistig de cauza in procesul contra asigurarilor sociale,din care reíese ca statul Spaniol este obligat sa imi plateasca o pensie de boala de 55 % din salariul baza de 740€ iar din cei 55% ,44% va plati Spania restul de 56% revine Romaniei .In acest moment Casa de pensii imi da o pensie de handicap de 13 € .In ianuarie 2017 a fost depuaa o cerere de punere i drepturi atasind Sentinta data in Spania tradusa si recunoasterea sentinte de catre Tribunalul Bucuresti in care se spune clar ca trebuie pusa in aplicare Sentinta data de spaniol. In acest moment nu am nici un raspuns, de fiecare data justificand prin cauza ca Inca e in studiu dosarul.Deja nu stiu in ce directie sa merg.Va rog daca cineva ma poate sfatui as fi recunascator.

Buna ziua,
Poate ar fi bine sa apelati la un executor judecatoresc.
Vorbim de o sentinta definitiva, care trebuie respectata.
In momentul in care o sentinta nu este respectata, atunci debitorul trebuie executat silit.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.