Forum avocaţi > Civil

Clauze abuzive banci

17-11-2013
Vizitator
buna ziua am si eu o problema cu un credit ipotecar luat in 2007 in lei.,in contractul respectiv am o marja de 2% in momentul cat l-am luat marja care ramane neschimbata.Dupa aparitiaoug50/2010, banca conform acestei ordonante trebuia sa-mi calculeze dobanda robor+marja adica 2%.,la vremea respectiva am primit o instiintare de la banca ca noua formula de calculare a dobanzii va fii robor+2%+2,25%o alta marja adaugata de banca in plus.Eu binenteles ca nu am fost de acord cu accea marja de 2,25% si nu am semnat actele aditionale,si am facut o plangere la banca cu nr de inregistrare si mi-au raspuns ca nesemnarea actelor aditionale conform ordonantei se con sidera acceptare tacita,si de atunci din 2010 platesc rata lunara mai mult cu 2,25%,anul acesta am mai facut o notificare la banca tot cu nr.de inregistrare tot aceelasi raspuns,dar mi-au spus ca daca ma incadrez la conditiile de acum de creditare beneficiez de ofertele de acum a bancii,dar nu nu pot sa ma incadrez deoarece garsoniera nu mai poate fii evaluata cu pretul din 2007 ,binenteles ca ei stiau acest lucru.Imi puteti spune ce pot face in acest caz ca sa nu mai platesc aceea marja introdusa abuziv si fara acordul meu?
Răspunde
 23-11-2013
Vizitator
chiar nimeni nu stie sa-mi de-a un sfat
Răspunde
 12-12-2013
Bucuresti

in ultimul timp si Ro s=a aliniat directivelo UE privind comisioanele bancare atit cele ascunse ci si cele la vedere. de asemenea, bancile practica o modalitate de calcul ilegala a desfasuratorului de plati a scadentarului.
aveti mari sanse de cistig si de reevaluuare a creditului si a costurilor acestuia.. prin negociere directa in prima faza si eventual in instanta.

Răspunde
 13-12-2013
Vizitator
cum pot sa vad eu toate comisioanele ascunse? iar despre scadentar mi-l dau numai pe un an ,tot la un an mi se schimba rata ,iar despre negociere directa ce trebuie sa fac in acest sens,ca la banca se spala pe maini spun ca cei de la bucuresti comanda ,eu stau in provincie
Răspunde
 14-12-2013
Bucuresti

o banca nu va prezenta niciodata scadentarul creditului pina cind nu este obligata sa il predea.
cu alte cuvinte trebyuie sa procedati la faza preliminara de a obtine infirmatii de la banca despre creditul DV.
acest lucru il puteti face pritr-o corespondenta corect adresata si invocind prevederile bancare romanesti si europene. abia in urma obtineriri situatiei concrete, vei descoperi situatia reala a creditului so faptul ca banca a incasat anticipat dobinda fara a scadea din principal. abia in acest moment poti actiona banca in judecatra si solicita sa efectueze calculatia si reprezentarea corecta a sumelor achitate de Dv.
succes

Răspunde
 20-01-2014
Vizitator
domnule,avocat am facut plangere la protectia consumatorului din localitate si acestia au trimis mai departe la p.consumatorului bucuresti in legatura cu aceea marja de 2,25%iar ei mi-au raspuns ca conform legii288 din 2010 art 2 unde scrie ca am dispzitie 60 de zile sa fac notificare la banca ca nu sunt de acord cu actul aditional sa fac o notificare la banca ca nu sunt de acord cu ele,lucru pe care eu nu l-am facut ca nu am stiut ,ei nu ma poate ajuta cu nimic si mi-au sfatuit sa ma duc in instanta.dar eu am respectat oug 50 /2010 ,unde am facut notificare la banca ,notificata si cu nr de inregistrare ca nu sunt de acord cu acele acte aditionale,si banca mi-spus ca se cosidera acceptare tacita ce pot face in acest caz mai ales ca nu s-a respectat in cazul meu nici prevederile legii 193/2000 in concluzie banca putea sa-mi pune ce o taia capul in acele clauze si eu daca nu am semnat opc nu te ajuta cu nimic.Puteti va rog sa-mi dati un sfat in acest caz,ar trebui sa ma inscriu si eu intr-o asociatie si sa actionam banca in judecata,sau ce pot face ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.