Forum avocaţi > Civil

Mostenirea datoriilor matusei

02-03-2017
Vizitator
Buna ziua. Matusa mea a murit in italia si a ramas cu o datorie la CEC care a fost preluata de o firma de recuperari credite. Matusa mea are o fata , mentionez ca am trimis prin email o copie a decesului pe emailul firmei. Nu tin legatura cu fata matusei. Firma ma hartuieste telefonic ca eu sunt mostenitoare si trebuie sa platesc datoria. Spuneti-mi ce sa fac. Sau spuneti-mi ce legi si articole trebuie aa le arat ca eu nu am nici o mostenire de la matusa mea. Matusa nu mi-a lasat nici o avere si nici o mostenire. Va multumesc
Răspunde
 02-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Firmele de recuperare sunt destul de agresive si de cele mai multe ori incalca legea atunci cand ameninta oamenii sa plateasca sau ii sicaneaza in mod constanta.

Daca matusa nu v-a lasat nicio mostenire si are un copil (desdendent direct), dvs. nu aveti calitatea de mostenitor legal sau testamentar, astfel incat nu aveti niciun motiv pentru a achita datoriile matusii.

Nu aveti de ce sa le dati explicatii celor de la firma de recuperare. Ei stiu prea bine cum stau lucrurile insa mizeaza ca va pot prosti. Daca intr-adevar ar vrea sa recupereze ceva de la dvs. ar trebui sa va dea in judecata, lucru pe care nu il vor face pentru ca nu sunteti mostenitoarea matusii.

Incercati sa le explicati ca daca va mai sicaneaza, veti face plangere penala impotriva lor pentru amenintari.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2017
Vizitator
Va multumesc foarte mult pt mesaj
Răspunde
 03-03-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Din 30 septembrie 2016 a intrat în vigoare OUG 52/2016, referitoare la contractele de credit prin care apar aceste limitări pentru firmele de recuperari.

"Se interzice:
a) cesionarea contractului de credit şi a accesoriilor, precum şi a creanţei către o entitate care nu are sediul social, o sucursală sau un reprezentant în România;
b) perceperea de comisioane, dobânzi şi dobânzi penalizatoare, cu excepţia dobânzilor penalizatoare legale, de către entităţile de recuperare creanţe;
c) perceperea de costuri aferente activităţii de recuperare de către entităţile de recuperare creanţe, cu excepţia costurilor aferente procedurilor de executare silită;
d) derularea activităţilor de recuperare creanţe în perioada celor 30 de zile calendaristice prevăzute la art. 71 alin. (5) lit. b) şi până când este transmis consumatorului răspunsul la contestaţie;
e) utilizarea de tehnici care să hărţuiască sau să abuzeze orice persoană în legătură cu recuperarea creanţelor;
f) utilizarea, în cadrul procesului de recuperare creanţe, de ameninţări sau alte tehnici agresive, cu scopul de a vătăma fizic ori psihic consumatorul ori rude ale acestuia ori de a-i afecta reputaţia sau proprietatea;
g) contactarea consumatorului, în cadrul procesului de recuperare creanţe, la locul de muncă al acestuia;
h) contactarea, în legătură cu recuperarea creanţelor, a oricărei altei persoane diferită de consumator, succesorii legali, avocatul sau împuternicitul acestuia, creditorul, avocatul sau împuternicitul creditorului;
i) afişarea la uşa apartamentului/blocului a notificărilor/ somaţiilor/adreselor în legătură cu recuperarea creanţelor, cu excepţia actelor de procedură afişate la solicitarea executorului judecătoresc ori a instanţei de judecată;
j) comunicarea entităţii de recuperare creanţe cu consumatorul în intervalul orar 20,00—09,00

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.