Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Reziliere contract telefonie mobila inainte de terminarea perioadei contractuale

17-11-2013

vrea sa intreb daca pot rezilia contract si renunta la abonament telefonie inainte de terminarea perioadei contractuale fara alta costuri daca exista baza legala in acest sens.am cerut telefonic operatorului rezilierea contractului si au spus ca doar cu costurile prevazute in contract se poate .Multumesc!
Răspunde
 30-11-2013
Vizitator
Penalitatile de intarziere si daunele interese reprezentand taxa de reziliere au fost constatate de unele instante ca fiind stabilite si calculate cu incalcarea reglementarilor Legii nr. 193/2000 privind clauzele contractuale abuzive.

Instantele au in vedere protectia urmarita de Directiva 93/13/CCE cat si jurisprudenta Curtii Europene de Justitie in care, Curtea a hotarat ca instanta nationala este obligata sa aprecieze, din oficiu, caracterul abuziv al unei clauze contractuale (de exemplu Hotararea Mostaza Claro, C 168/05, Murciano Quintero, C – 240/98).

Trebuie vazut in ce masura acea clauza penala este una abuziva, scrieti aici cum este formulata exact

cateva spete care v-ar putea fi de folos:
Somaţie de plată Plăţi | Jurisprudenţă şi speţe de drept comercial
SOMATIE DE PLATA Plăţi | Jurisprudenţă şi speţe de drept comercial
SOMAŢIE DE PLATĂ - ADMISĂ ÎN PARTE Societăţi comerciale | Jurisprudenţă şi speţe de drept civil (II)
Răspunde
 01-12-2013
Vizitator
art.15.1din actul meu aditional incheiat cu cosmote :in cazul in care se dezactiveaza una sau mai multe cartele SIM inainte de expirarea perioadei initiale stabilite pentru fiecare cartel SIM din orice motiv mentionat la art.13.1 sau 14.1 (exceptand cazul de deces al abonatului,Cosmote POATE PERCEPE abonatului costuri de incetare a relatiei contractuale inainte de perioada initiala pentru fiecare cartel sim dezactivata.mentionez ca mai am din contract pana in 12.02.2014,si sant la zi cu plata facturii.Multumesc!
Răspunde
 01-12-2013
Vizitator
Din ce scrieti rezullta ca aceste costuri nici macar nu sunt indicate, cuantumul acestora ramanand practic la aprecierea unei singure parti contractate. In acest caz, cu atat mai mult clauza respectiva se contureaza a fi una una abuziva. Denuntati unilateral contractul si refuzati plata taxei respective. Probabil veti fi data in judecata prin procedura somatiei de plata pentru plata acestei taxe asa cum aveti niste spete mai sus, caz in care este bine sa va angajati un avocat. Pentru ca oricum expira contractul in aprox 2 luni, probabil ca cel mai bine ar fi sa asteptati sa inceteze si sa nu-l mai reinoiti. Poate ar fi meritat un demers judiciar daca mai aveati o perioada contractuala mai mare ramasa pana la expirare. Depinde si ce urmariti, daca nu este vorba de bani si doar de orgolii, puteti continua..
Răspunde
 01-12-2013
Vizitator
sant prevazute si costuri in contract la rezilierea acestuia in functie de perioada ramasa pana la terminarea contractului,dar este stipulat in contract ca furnizorul POATE percepe costuri la reziliere,eu le cer sa reziliez contractul acum fara acele costuri pentru ca e interpretabil cu costuri la reziliere din punctul meu de vedere insa sa vad ce raspuns imi da,dar intrebam daca exista vreo baza legala care imi da dreptul sa renunt la abonament inainte de expirare ,nu-I vorba de orgolii pur si simplu nu mai vreau abonament. in L 193/2000,in anexa cu lista cuprinzand clauzele ca fiind abuzive la lit. r daca nu ma insel este prevazut continutul legat de costuri prevazute pentru clienti la reziliere.
Răspunde
 28-03-2016
Vizitator
Buna seara! Am la Vodafone 2 abonamente pentru telefon si unul pentru tableta.Un abonament imi exira in martie, unul in decembrie si cel la tableta la anul in ianuarie. In luna noiembrie o angajata vodafone m-a contactat telefonic sa imi faca o oferta cu mai multe minute si internet la acelas pret. Am intrebat-o daca imi afecteaza in vreun fel perioada contractuala si a aspus ca ultimul abonament s-ar prelungi cu cateva luni.Inainte plateam 180 de ron, iar acum 220 de ron In Februarie am facut o cerere de reziere si m-i s-a spus ca trebuie sa platesc in jur de 250 euro pentru fiecare telefonie mobila si 360 de euro pentru tableta. Asta nu e tot. Luna aceasta m-i s-a stricat tableta si am trimis-o la reparat,Dupa 3 saptamani de stat in service mi-au trimis-o inapoi neraparata deoarece nu aveau factura si fara contract si certificat de garantie. Timp de 2 saptamani am tot sunat la ei si am fost de la o reprezentanta la alta pentru reemiterea facturii si nu au fost capabili sa o trimita nici pana in ziua de azi. Vreau sa reziliez contractele fara sa le platesc taxele de penalizare.Vreau sa platesc decat ceea ce am consumat si pentru tableta am platit 1 an de zile ratetele la ea si cand a fost vorba de reparat nu si-au facut treaba. In contract la clauze principale partea 2 punctul 5 scrie"clientul se obliga sa plateasca toate datoriile scadente si o despagubire in cazul incetarii contractului inainte de expirarea duratei minime contractuale."Despagubirea pentru tableta la care eu platesc si nu o folosesc cine mi-o plateste? Ce pot sa fac in aceasta situatie? VA mltumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.