Forum avocaţi > Civil

Reparatie casa pe proprietatea vecinului

04-03-2017
Vizitator
Buna seara ma confrunt cu o problema pe care nu stiu exact cum sa o rezolv.Doresc sa imi repar casa pe exterior mai exact exteriorul casei mele se afla in curtea unor vecini, casa pe exterior este distrusa,se vede caramida, vecinii uda excesiv cu furtunu pe casa si-au plantat excesiv trandafiri si alte minunatii lipiti de zidul casei mele distrugandu-mi altfel tencuiala, azi am discutat cu vecinu-l si i-am spus ca as dori reparatia casei intrucat este asa cum este, aceasta mi-a spus ca imi permite sa o repar dar nu imi da voie sa pun izolatie pentru ca i-as micsora curtea, cred ca grosimea tencuileii actuale este egala cu grosimea unei izolatii de polistiren, in acest caz in care eu nu ma pot intelege cu el ce pot face? Precizez ca in curtea vecinului nu este un singur vecin si mai multi, mai exact mai multe familii, dar curtea din cate am inteles ar apartine cumva doar lui, deasemenea alte persoane care nu aveau acces la strada au castigat un proces prin care pot folosi acea curte pentru a iesi la strada un metru din zidul casei mele ceea ce ar fi perfect ca sa zic asa intrucat nebunu nu ar mai sta toata ziua cu furtunu pe casa mea. Ce pot face?
Răspunde
 04-03-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Actionat in judecata daca nu va permite repararea zidului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2017
Vizitator
La varianta aceasta ma gandisem dar un proces dureaza mult si deasemenea ar fi costisitor. Dar daca cu restul vecinilor din acea curte ma inteleg inclusiv cu cei care ar trebuii sa foloseasca portiunea de un metru din zidul casei mele pentru a-si accesa locuinta, daca intru si imi incep reparatiile? Imi poate face ceva, legal vorbind?
Răspunde
 05-03-2017
Vizitator
Revin cu noi informatii, m-am interesat si am vorbit cu restul vecinilor din curtea in care se afla spatele case mele, se pare ca toti sunt proprietari pe terenul din curte nu doar "nebunu" care nu imi permite sa imi repar casa. Intrebarea mea este acum cu acordul celorlalte persoane din curtea respectiva ma pot apuca de reparatii fara sa intampin probleme in cazul in care mi se va face reclamatie la politie de "nebun"?
Răspunde
 06-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Marius a scris pe 05-03-2017:
Revin cu noi informatii, m-am interesat si am vorbit cu restul vecinilor din curtea in care se afla spatele case mele, se pare ca toti sunt proprietari pe terenul din curte nu doar "nebunu" care nu imi permite sa imi repar casa. Intrebarea mea este acum cu acordul celorlalte persoane din curtea respectiva ma pot apuca de reparatii fara sa intampin probleme in cazul in care mi se va face reclamatie la politie de "nebun"?

Buna ziua,

Pentru a evita orice discutii pe viitor, obtineri acordul scris al celorlalti vecini pentru repararea zidului. N-ar fi rau sa va interesati si la Primarie daca aveti nevoie de autorizatie de construire pentru reparare. In acest caz, daca vecinul rauvoitor se duce la Primarie sa se planga ca dvs. faceti lucrari neautorizate sa se vada macar ca ati vrut sa va autorizati dar din cauza refuzului vecinului nu ati reusit (pentru ca autorizatia de construire ar presupune si acordul tuturor vecinilor).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Puteti incepe lucrarile de reparatii daca aveti acordul scris al celorlati coproprietari ai curtii si sunteti si pe terenul pentru care o instanta a decis servitute de trecere. Dar trebuie sa obtineti autorizatoe de construire. Altfel, veti fi amendat de catre Primarie, mai ales ca aveti vecin "binevoitor" care cu siguranta va va face plangere.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.