Forum avocaţi > Civil

Asistență socială

09-03-2017
Vizitator
Bună seara, am fost contactată telefonic de primăria unde locuiesc pe baza că trebuie să-mi fc ancheta sociala pt că am soțul plecat din tara . Intradevar am soțul plecat dar el nu sta acolo este șofer de tir la 2 sapt de întoarcere acasă. Nu beneficiez de nimic gen ajutor social și nici supliment pt copii . Mă puteți lamuri ce fel de " lege " este aceasta și dc mă încadrez la așa ceva
Răspunde
 12-03-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ancheta sociala se face in conditiile in care exista unul sau ambii parinti plecati la munca in strainatate si minorul se afla in grija altor persoane.
Din cele ce spuneti nu va incadrati.
Dar, comunicati acest lucru asistentei sociale. Aratati-le si niste acte in acest sens.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2021
Vizitator
Buna ziua,
Numele meu este Sorina și am o întrebare la Dvs și sper sa ma lămuriti cumva.
Cunosc un caz al unei persoane ce dispune de mai bine de 18 ani de un certificat de handicap grav cu asistent personal ( momentan asistentul fiind propriul sau tata, acesta nefiind in țara și nici mama acestuia) însă persoana respectiva locuiește singur de mai bine de un an de zile! Specific ca respectiva persoana deține de 3 ani de zile și carnet de conducere și conduce liniștit!
Vreau sa spun ca nu este bolnav in sensul bun al cuvântului pentru a obține aceste beneficii!
Ce consecințe/penalizări pot avea aceste fapte?

Mulțumesc anticipat! Aștept un răspuns de la Dvs!
Răspunde
 08-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Sunt mai multe aspecte de luat in considerare ptr a putea formula un raspuns: nu ati mentionat ce fel de handicap are persoana; poate conduce o masina adaptata persoanelor cu dizabilitati, caz in care existenta certificatului de handicap nu exclude din start posibilitatea de a obtine carnet de conducere.

Daca insa cele doua se exclud, atunci a savarsit infractiunea de uz de fals, iar persoanele care au dat avizul medical vor fi cercetate si ele penal.

Iar cei care au incasat indemnizatia de insotitor, daca certificatul nu e valabil si a fost emis fraudulos, vor fi de asemenea cercetati penal si obligati sa restituie sumele incasate, iar detinatorul, la fel.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2021
Vizitator
Mulțumesc! Țin sa Menționez ca nu am făcut o in mesajul anterior ca , certificatul pe care îl deține respectiva persona arată faptul ca persoana este total dependentă de cineva , practic ca ar fi o “leguma”, fapt neadevărat! Cu toate ca are hidrocefalie , nu l afectează cu absolut nimic , nu ia niciun fel de medicamentație și este perfect sănătos! Cu toate ca cei de la asistenta știu ca respectiva persoana nici nu se poate ridica singura din pat, lucru neadevărat inca o data și sunt înștiințați ca este pe medicamentație serioasă! Pentru tipul de certificat pe care persoana respectiva îl deține, nu poate avea carnet de conducere și mai puțin sa locuiască singura de atâta timp!
Persoana este apta de orice chiar și de a munci!
Mulțumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.