Forum avocaţi > Civil

Mostenire

14-03-2017
Vizitator
Buna ziua,
Problema mea e urmatoarea:
Parintii mei au divortat acum 27ani, de la tatal meu nu am primit nimic toata viata mea.
El a murit acum 3 ani.El mai are 2 surori si mama ei (bunica mea).
Totdeauna ziceau ca o sa primesc si eu ceva din casa familala.
Acum cele 2surori vrea sa vanda casa fara mine, bunica mea trebuie sa semneze contractul de vanzare(batrana are 90ani si nici nu stie daca e ziua sau noapte,nu mai aude,nu mai vede)
Ce as putea sa fac eu ca sa nu raman cu nimic?Cele 2surori mi-au zis clar ca nu vreau sa-mi deie nimic.
Răspunde
 14-03-2017

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Fiind descendentă de grad 1, d-voastră inlaturati de la succesiune toate clasele de mostenitori.
Daca sunteti singura descendenta ( singurul copil) , atunci d-voastră primiți intreaga masa succesorală. Cu conditia ca, tatal d-voastră sa nu aibă sotie supraviețuitoare, caz in care aceasta intra in concurs cu d-voastră.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Dvs sunteti mostenitoarea tatalui, respectiv puteti veni la succesiunea de pe urma bunicii in momentul decesului acesteia.
Bunica poate instraina bunurile pe care le detine in timpul vietii, insa daca sustineti ca acesta nu ar mai fi in deplinatatea facultatilor mintale, puteti solicita instantei sa o declare incapabila si sa instituie tutela sau curatela, astfel acesta nu va mai avea capacitatea de a incheia acte juridice.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Beata a scris pe 14-03-2017:
Buna ziua,
Problema mea e urmatoarea:
Parintii mei au divortat acum 27ani, de la tatal meu nu am primit nimic toata viata mea.
El a murit acum 3 ani.El mai are 2 surori si mama ei (bunica mea).
Totdeauna ziceau ca o sa primesc si eu ceva din casa familala.
Acum cele 2surori vrea sa vanda casa fara mine, bunica mea trebuie sa semneze contractul de vanzare(batrana are 90ani si nici nu stie daca e ziua sau noapte,nu mai aude,nu mai vede)
Ce as putea sa fac eu ca sa nu raman cu nimic?Cele 2surori mi-au zis clar ca nu vreau sa-mi deie nimic.

Buna ziua,
Surorile tatalui dvs nu pot vinde nimic fara dvs. Ele nu il mostenesc pe tatal dvs, ci dvs in calitate de fiica. In primul rand dvs trebuie sa mergeti la notar si dezbateti succesiunea dupa tatal dvs. In cazul in care acesta nu are sotie supravietuioare si nici alti copii, doar dvs in calitate de fiica veti fi declarata unica mostenitoare a acestuia.
Apoi, casa despre care vorbiti este a tatalui dvs sau a bunicii..? Daca e bunicii, atunci ea poate vinde casa in timpul vietii, numai daca este apta medical sa faca acest lucru. Daca sustineti care are problemele medicale pe care le scrieti, atunci puteti solicita o expertiza medicala. Niciun notar nu va accepta o semnatura pe un act de vanzare din partea unei persoane care nu mai e in deplinatatea facultatilor mintale.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.