Forum avocaţi > Civil

Executare silita - incheierea

30-03-2017

Buna ziua,

Caut o lege - norma - procedura - prin care sa fie explicitata in detaliu incheierea executarii silite.
De ce?
Vreau un raspuns ferm si legal la intrebarea: este retragerea titlului executoriu in original din dosarul de executare (cod civil vechi) semn pentru executor sa inchida executarea?
Mi se pare cel putin straniu ca legiutorii sa lase la voia intamplarii acest aspect.
Pur si simplu, eu incep o executare, dupa ceva vreme vin sa imi retrag titlul si doresc ca acea excutare sa continue. Desi ea a fost inceputa doar prin prezentarea titlului in original si atasarea lui la dosarul de executare.
Caut un text de lege/norma/procedura care sa fie explicita in acest sens, nu prin deductie ca daca inceperea se face cu originalul, e logic ca nu poate continua fara el. E logic dar judecatorii vor sa fie si scris.
Multumesc.
Răspunde
 30-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Nu exista in Codul de procedura civila o dispozitie legala clara in acest sens. La aceasta concluzie se ajunge doar prin interpretarea logica a dispozitiilor legale.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-03-2017

Daaaa, toata lumea zice la fel insa judecatorii spun ca totusi trebuia ca restituirea titlului nu inseamna ca executarea se incheie.
Pentru ca creditorul pe parcurs s-a razgandit, dupa ce executorul a inchis executarea (normal) si si-a dat seama ca a facut o greseala.
Si judecatorii zic ca da, poate gresi ca doar e titlul lor...
Sunteti foarte draguta ca mi-ati raspuns, va multumesc. Daca mai aveti vreo idee, e bine venita.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.