|
31-03-2017 |
 | Amariusflorin
|
| Bună! Vă solicit părerea asupra urmatoarei situații; Mama este parte într-un proces civil care s-a strămutat la 250 de km. Partea adversă a solicitat ca ședintele să se desfășoare fară accesul publicului – cerere care s-a aprobat. Eu, nefiind parte în dosar, nu mai pot asista la desfășurarea ședințelor și nici mama nu poate, ținând cont că are 87 de ani! Întrebarea mea este: mama poate să î-mi facă o împuternicire sau o procură -sau ceva de genul ăsta- notarială, prin care eu să pot asista la desfășurarea ședințelor? Avocatul nostru a trimis întâmpinarea de rigoare dar nu se deplasează nici dânsul. În cazul în care se poate face un act notarial aș mai dori să știu dacă partea adversă poate conteta acel act sau dacă instanța l-ar putea respinge. Și aș mai îtreba dacă cu un avocat care te reprezintă ,,din oficiu” sau ,,pro bono” este necesar să se încheie un contract de reprezentare. | |
|
|
|
31-03-2017 |
| Va puteti prezenta in baza unei procuri speciale autentice notariale, dar nu veti putea pune concluzii daca nu aveti studii juridice. Puteti solicita de asemenea asistență juridica gratuită printr un avocat din oficiu, daca mama indeplineste conditiile spre a beneficia de aceasta facilitate. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
31-03-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Amariusflorin a scris pe 31-03-2017: Bună! Vă solicit părerea asupra urmatoarei situații; Mama este parte într-un proces civil care s-a strămutat la 250 de km. Partea adversă a solicitat ca ședintele să se desfășoare fară accesul publicului – cerere care s-a aprobat. Eu, nefiind parte în dosar, nu mai pot asista la desfășurarea ședințelor și nici mama nu poate, ținând cont că are 87 de ani! Întrebarea mea este: mama poate să î-mi facă o împuternicire sau o procură -sau ceva de genul ăsta- notarială, prin care eu să pot asista la desfășurarea ședințelor? Avocatul nostru a trimis întâmpinarea de rigoare dar nu se deplasează nici dânsul. În cazul în care se poate face un act notarial aș mai dori să știu dacă partea adversă poate conteta acel act sau dacă instanța l-ar putea respinge. Și aș mai îtreba dacă cu un avocat care te reprezintă ,,din oficiu” sau ,,pro bono” este necesar să se încheie un contract de reprezentare. Buna ziua, Mama va poate face procura speciala la notar cu care va puteti prezenta in numele mamei la proces. Partea adversa nu are cum sa conteste procura (daca este data in fata unui notar), iar instanta e obligata sa ia act de vointa mamei. Daca solicitati desemnarea unui avocat din oficiu, acesta va fi numit de catre baroul de avocati si nu trebuie sa incheiati cu el un contract de asistenta juridica. Delegatia pe care o va depune la dosar se emite in temeiul incheierii de incuviintare a asistentei judiciare din oficiu, nu in temeiul contractului de asistenta juridica. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
08-04-2017 |
 | Bt_elena Vizitator |
| Buna ziua , am pe rol un proces pentru anularea unui act de vanzare -cumparare cu uzufruct viager . In stadiul de fata , a venit o expertiza de la INML care spune ca la momentul semnarii actului diamna nu avea discernamant pt a semna. 1. La semnarea actului doamna a fost asistata de sot (semnand si sotul) 2. Ambii ne-au ascuns atat mie cat si doamnei notar faptul ca ar suferii de vreo boala (nu dadea nici un semn in acest sens -78 ani ) 3. Le-am dat suma de 9500e la semnarea contractului + 3000 e m-a costat intretinerea lor timp de 1 an de zile . Dupa expertiza de la INML , se mai accepta si proba cu martori si alte probe sau risc anularea contractului , fara a ma mai putea apara? Ce pot face sa -mi recuperez prejudiciu , tinand cont ca din 2015 locuiesc in acest apartament impreuna cu cei 2 copii , unde am investit bani si in renovare . Va rog sa ma sfatuiti cum pot face, caci nu ma asteptam la asemenea rezultat ferm de la INML. Multumesc. | |
|
|
|
08-04-2017 |
| E greu de dat un raspuns fara a sti ce anume s a cerut in dosar, cum v ati apărat dvs si ce ati cerut la rândul dvs. Dati mai multe detalii. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
08-04-2017 |
 | Elenabot Vizitator |
| S-a cerut anularea actului, datorita faptului ca doamna suferea de Alzheimer din 2008 , avea fisa la Obregia, lucru nestiut de mine!(actul l-am semnat in 2013.) Instanta a cerut din oficiu expertiza pagihiatrica la INML , pe baza actelor medicale aduse de reclamant. In ceea ce priveste acest lucru eu detineam doar un aviz medical ( un MMSE) emis de un pshiholog, act prezentat la notar la semnarea contractului. Am cerut proba cu martori , care s-a aprobat dupa sosirea expertizei.(insa nu stiu cat v-a mai conta). INML a cerut o ancheta sociala l-a ultimul domiciul al defunctei (doamna a decedat in 2015, la fel si sotul ) pentru a putea face expertiza pshihiatrica. Cand trebuia sa fie trimisa aceasta ancheta la INML(fiind contestata de catre mine), ne-am trezit peste noapte cu rezultatul expertizei !?!?! Doresc sa contest bineinteles aceasta expertiza , insa ma tem ca sanse vor fi destul de mici... Pot bloca cumva apartamentul pana imi recuoerez prejudiciul ??(este singura locuinta ..) Multumesc pentru raspuns ! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |