Forum avocaţi > Civil

Reziliere contract asistenta juridica

08-04-2017

Buna dimineata,

Care sunt conditiile in care un avocat poate rezilia contractul cu un client va rog?

Multumesc.
Răspunde
 08-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Principalul motiv pentru care avocatul poate rezilia contractul este neplata onorariului la termenul agreat sau neplata cheltuielilor avansate de avocat in interesul clientului.

Rezilierea contractului de catre avocat presupune informarea clientului despre acest lucru, precum si instanta/autoritatea in fata careia avocatul s-a prezentat pt client. Rezilierea nu trebuie sa afecteze drepturile sau obligatiile procedurale ale clientului, din acest motiv trebuie adusa la cunostinta persoanelor interesate/autoritatilor competente intervenirea rezilierii contractului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-04-2017

Multumesc. Totul era platit si inca platit si in avans. A trimis un email in care nici macar nu specifica ce contract reziliaza, in ce speta, samd. De banii platiti in avans pentru servicii neefectuate zice ca au fost efectuate si nici un ban inapoi.
Nu exista nici un motiv de reziliere desi eu am rugat-o sa treaca si motivul. Care motiv, nu exista!!!
Asa, nu ma mai vrea de clienta si gata. La cosul de gunoi cu mine si nici un ban inapoi.
Nu cred ca acelasi email l-a trimis pe la vreo instanta.
Răspunde
 08-04-2017
Vizitator
Daca lucrurile stau chiar asa cum spuneti, puteti formula o actiune in pretentii in instanta in care sa invocati neexecutarea contractului. Asigurati-va insa ca faptele stau chiar asa pentru ca actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor si puteti fi obligat si la cheltuieli de judecata fata de avocat daca pierdeti procesul.
Răspunde
 09-04-2017

O sa ma gandesc ce e de facut. Stiti, am ajuns la concluzia ca justitia de la noi e ca ruleta ruseasca, poti avea cea mai mare dreptate si sa pierzi cu un mare ... succes.
Trebuie sa iau alt avocat ca sa scap de altul si atunci alti bani, alta distractie. Poate cine stie ce mai patesc si cu cel nou...
Oricum, multumesc.
Ma gandesc si vad ce decid.
Deocamdata sunt siderata si scarbita.
Răspunde
 09-04-2017
Vizitator
In regula, dar cred ca ar fi corect sa generalizati despre justitia din Romania daca ati avut procese care au mers mai bine in alte tari. Nu mai aruncati vina pe o tara intreaga in mod gratuit.
Răspunde
 10-04-2017

Ah, dvs. aveti alta opinie despre justitia romana. Asta e exclusiv treaba dvs. dar nu imi puteti impune mie ce sa cred si ce sa zic.
Răspunde
 14-04-2017
Vizitator
BFX a scris pe 10-04-2017:
Ah, dvs. aveti alta opinie despre justitia romana. Asta e exclusiv treaba dvs. dar nu imi puteti impune mie ce sa cred si ce sa zic.

Opinia mea este ca sistemul de justitie este slab in intreaga UE, in frunte CEDO. Eu am scris doar ca nu trebuie sa afirmati asta in mod special despre Romania pentru ca sistemul aici, afirm in cunostinta de cauza, merge mai bine decat multe tari din UE. Nu zic sa nu criticati, insa sa o faceti la obiect, cu situatii concrete si sa nu generalizati pentru ca imaginea proasta cu care suntem priviti din exterior este facuta chiar de noi prin autodenigrare.
Răspunde
 28-09-2019
Vizitator
Am incheiat un contract de asistenta juridica cu un avocat inca din luna mai.Cu aceasta ocazie i-am achitat si onorarul cerut. Ne-am intanit in iulie ca sa definitivam anumite aspect legate de proces si mi-a promis ca o sa imi trimita actiunea depusa la Judecatorie. Vazand ca nu primesc nimic, la jumatatea lunii septembrie l-am contactat prin telefon si mi-a transmis ca o sa o primesc in saptamana urmatoare.Au trecut doua saptamani de atunci si nimic.Eu locuiesc in strainatate si nu pot ca sa ma deplsez la biroul lui.Este si foarte greu de contactat, deoarece nu raspunde intotdeauna la telefon sau mesaj.As dori ca sa reziliez contractul cu el, dar nu stiu cum sa procédez.Va multumesc pentru raspuns
Răspunde
 28-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Puteti renunta unilateral la contractul cu avocatul dvs.

Adica, doar prin vointa dvs , nu este necesar ca si avocatul sa fie de acord si sa semneze .
Faceti un inscris (mail, fax, posta) prin care sa aduceti la cunostinta avocatului ca doriti sa reziliati unilateral contractul incheiat cu el (il identificati clar, prin numar si data ).

Trebuie, totodata, sa verificati daca exista deja o actiune pe rolul instantei. Caz in care va trebui sa informati si instant si partea adversa, prin alt inscris, ca ati renuntat la serviciile avocatului ales initial, cf.art.89 C.pr.civila.

Asigurati-va ca detineti chitanta originala care atesta dovada platii onoariului, ca sa puteti solicita plata la cheltuieli de judecata, in cazul in care castigati.

Insa trebuie sa stiti ca renuntarea dvs. la contract nu va scuteste de plata onorariului cuvenit pentru serviciile prestate pana in momentul renuntarii . Daca ati facut o plata integrala, solicitati rambursarea unei parti de onorariu.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2019
Vizitator
Va multumesc mult pentru raspuns.A fost destul de clar.Ramane ca sa aflu daca a depus actiunea si de la distanta este mai greu.
Răspunde
 28-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca cunosteti instanta la care urma sa fie depusa actiunea, (judecatorie, tribunal) puteti cauta dvs. pe site-ul instantelor: portal.just.ro.

Puteti cauta dupa numele reclamantului (al dvs.)

Din harta Romaniei, selectati o zona, vi se vor deschide mai multe instante, selectati instanta, apoi, din dreapta, selectati Dosare.
Urmariti indicatiile.

Daca nu va gasiti in felul acesta, la sectiunea Contact, luati nr. de telefon al instantei si sunati luni la Arhiva sa va interesati daca pe numele dvs. apare vreun dosar. Ori, dati un mail. Preferabil telefon insa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2019
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.Cum nu am gasit nimic pe portailul indicat nu imi ramane decat sa sun la arhiva..
Răspunde
 28-09-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
RDG a scris pe 28-09-2019:
Va multumesc pentru raspuns.Cum nu am gasit nimic pe portailul indicat nu imi ramane decat sa sun la arhiva..

Unele dosare sunt confidenţiale şi nu apar pe portalul instanţelor, de ex: divorţ. Este adevărat că nu toate instanţele aplică confidenţialitatea.

Cel mai bine este să solicitaţi avocatului să facă dovada faptului că a depus acţiunea, fiind necesar să vă spună numărul dosarului. Dacă nu vă dă aceste informaţii faceţi o sesizare baroului din care face parte avocatul şi cereţi suport.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2019
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.