Forum avocaţi > Civil

Anulare contract vinzare-cumparare

23-11-2013
Vizitator
buna ziua ,in urma cu 3 ani am dat fratelui meu in virsta de18 ani o casa pe care iam facut acte pe suma de 5000roni iar la acea vreme imobilul valora in jur de 40000 euro as vrea sa stiu ce sanse am sa anulez actul in instanta
Răspunde
 24-11-2013

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Din ce ați scris rezultă că ați vrea să anulați actul pe motivul că prețul a fost unul derizoriu. Potrivit Art. 1665 Cod Civil, vânzarea este anulabilă (sancționată cu nulitatea relativă) atunci când preţul este stabilit fără intenţia de a fi plătit. De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când preţul este într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare.

Pentru a vedea dacă aveți vreo șansă concretă trebuie văzute actele. Trebuie văzut exact în ce condiții a fost încheiat actul, dacă a existat vreun viciu de consimțământ, dacă a actul a fost făcut la notariat, ce sumă ați trecut în contract drept preț de vânzare, dacă vă mai aflați în termen ca să introduceți direct o acțiune în anulare etc. Dați mai multe detalii și consultați un avocat.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-11-2013
Vizitator
dupa cum spuneam este facut un act de vinzare cumparare intre mine si frate pe suma de5000 roni suma care nu am primito niciodata ,numai dupa pret iti dai seama ca nu a fost o vinzare ,pina si pretul terenului cind lam cumparat eu in 2008 a fost mai mare
Răspunde
 24-11-2013
Vizitator
dupa cum spuneam este facut un act de vinzare cumparare intre mine si frate pe suma de5000 roni suma care nu am primito niciodata ,numai dupa pret iti dai seama ca nu a fost o vinzare ,pina si pretul terenului cind lam cumparat eu in 2008 a fost mai mare
Răspunde
 12-12-2013
Bucuresti

trebuie sa identificati cu mare atentie calea pe care sa o urmati. este totusi un contract notarial in care v-ati exprimat ff clar vointa. se poate interpreta si ca o donatie,
pretul de 5000 lei nu poate fi considerat derizoriu.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.