Forum avocaţi > Civil

Reziliere bilaterala contract de comodat

13-04-2017
Vizitator
Subiect: Reziliere contract de comodat

Bine v-am gasit!

Am incheiat un contract de comodat cu parintii mei la notariat cu scopul deschiderii unui PFA. As dori sa reziliez contractul si sa inchei unul nou, cu alte conditii, de data aceasta fara notariat.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Avand in vedere ca eu si parintii mei suntem de-acord sa reziliem contractul, care este urmatorul pas? Trebuie sa merg la acelasi notar sau pot sa reziliez contractul si la alt notar? Pot aparea probleme daca contractul este reziliat la 2 zile dupa incheiere? (motivul este ca cei de la ONRC nu sunt de-acord cu forma lui actuala. Numele meu nu este urmat de sintagma "PFA" si spun ca nu se poate infiinta PFA-ul in aceste conditii).
Multumesc mult!
Răspunde
 13-04-2017
Vizitator
Nu mai puteti sa modificati un contract facut la notariat fara interventia notarului.
Actul juridic aflat în raport de interdependenţă cu un act solemn trebuie să îmbrace şi el forma solemnă, chiar dacă nu este un act solemn; se aplică principiul simetriei de formă (art. 1243 NCC)
Da, puteti sa mergeti la alt notar.
Rezilierea de comun acord se poate face si in aceeasi zi, nu este nicio problema.
Răspunde
 17-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti merge la orice birou notarial pentru a rezilia bilateral vechiul contract si pentru a incheia un nou contract.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.