Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Curatorul poate plati taxa de timbru din buzunarul propriu daca cel pe care si sa continue procesul?

14-04-2017
Vizitator
Sunt reclamant in procesul de succesiune imporiva celor doi frati ai mei care nu au dorit sa se prezinte la notar pt.a accepta succesiunea mamei noastre.Eu am platit apartamentul mamei mele cu legea 11 (altfel risca sa fie evacuata )pt.care locuia cu chirie pt.ca cei doi frati ai mei au declarat ca nu au posibilitati economice.Am platit ratele catre primarie si mai apoi o suma finala ptr.a plati mai putin.
Mama avea o pensie de urmas de 350 lei deci se poate demonstra ca nu avea venituri pt.achizitionare.Dupa cumparare mama a facut testament si contract de intretinere in favoarea mea in care se specifica ca eu ma oblig sa platesc mamei cheltuieli lunare de 50 lei pe luna pt intretinere,ptr.renovari,mai apoi am platit si o bona ptr.ingrijirea personala a mamei cand sa imbolnavit de Alzhaimer,i-am cumparat si amenajat locul de veci si am platit si cheltuielie de inmormantare dupa moartea ei.Am intentat proces de succesiune celor foi frati ,unul nu s-a prezentat iar altul e plecat in strainatate si nu a fost de gasit pt.ca nu are un domiciliu in Romania nici de MAI.Curatorul cerut de noi a depus cerere pt.certificare de grefa pt.a plati taxa de timbru pt.continuarea procesului.
As vrea sa stiu daca taxa de timbru e platita de curator cum se va desfasura mai departe procesul?Curatorul poate plati taxa de timbru din buzunarul propriu in numele fratelui meu care nu e de gasit si cine va suporta aceasta taxa de timbru la finalul procesului?Eu am platit o taxa de timbru de 11500 lei.Curatorul ce drepturi are pt.a continua procesul avand in vedere ca fratele meu nu este de gasit cu toate caile legale efectuate?Va multumesc pt.un un raspuns
Dani
Răspunde
 14-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Curatorul special se desemneaza de catre instata pentru a apara interesele partii lipsa, respectiv pentru indeplinirea procedurii de citare, insa nu intra in sarcina sa plata taxelor de timbru. La finalul procesului, taxa de timbru se imparte intre partile procesuale, in functie de cota ce le revine din mostenire, daca reclamantul solicita acordarea cheltuielilor de judcata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-04-2017

Azi curatorul a cerut ajutor public judiciar in numele paratului.Are dreptul sa il obtina?Se poate cere contestarea cererii de ajutor punlic judiciar?
Multumesc
Răspunde
 14-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cererea de ajutor public judiciar se face in nume propriu de catre partea interesata si trebuie sa contina pe langa inscrisurile doveditoare ale veniturilor si o declaratie pe proprie rasundere ca persoana in cauza nu a mai beneficiat de ajutor public judiciar in decurs de un an.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-04-2017

Va multumesc prr.raspuns dar nu inteleg cum curatorul a facut asta avand in vedere ca paratul .fratele meu nu a fost gasit deci curatorul nu cunoaste veniturile lui.Este exces de zel ?Putem contesta ?
Răspunde
 15-04-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Curatorul- chiar daca e avocat - nu acționează ca un avocat, adica ca un mandatat al părții neavând o imputernicire care sa ii fixeze limitele mandatului.

In aceste conditii nu poate formula cereri in proces in numele partii. Caci doar atunci cand formuleaza cereri are obligatia timbrarii.

Prin urmare tb sa invocati exceptia inadmisibilitatii acestor cereri.

S ar putea sa nu fie vorba despre un exces de zel ci doar probleme de interpretare a legii in legătură cu numirea curatorului in astfel de cazuri caci practica nu e deloc una unitară.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.