Forum avocaţi > Civil

Înțelegere verbală

19-04-2017
Vizitator
In urma unei evaluări făcute de un expert judiciar desemnat de judecătorie sa stabilit suma pe care am investit noi in imobil noi nu mai avem unele chitanțe este asta o problema in a ne recupera banii?,,va rog
Răspunde
 19-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Expertul a fost desemnat tocmai pentru a evalua intreaga valoare a investitiei in imobil. Nu conteaza daca aveti chitante sau nu pentru intreaga suma. Instanta va tine cont de suma aratata de expert.

Mai problematic era daca suma stabilita de expert era cu mult inferioara celei dovedite de dvs. prin chitante, iar acest lucru va indreptatea sa considerati ca expertiza nu a fost corect intocmita.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-04-2017
Vizitator
Aceasta suma investita este intr-un imobil pe care îi avem datorita unui schimb de locuințe insa datorita unor împrejurări actele de schimb nu au fost finalizate la un notar iar noi nu avem nici un act de schimb ,,persoana care inca are actele de pe casa renovata de noi dorește înapoi casa insa nu are să ne dea banii pe care noi i-am investit in renovare ,,noi am cerut să rămânem în casă până ne restituie suma,,,, dar întrebarea mea e,,,,,daca ea nu are banii exista posibilitate legală sa devenim proprietarii acestui imobil?Schimbul propriu-zis a fost făcut în urmă cu doi ani de atunci ea locuiește în casa noastră iar noi in a ei,,,,va rog,,,,nu!tumesc
Răspunde
 19-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Proprietarul imobilului va fi obligat de instanta sa va inapoieze sulta aferenta costurilor efectuate cu ocazia imbunatatirilor aduse imobilului in care locuiti in prezent, in masura in care puteti dovedi aceste cheltuieli. In cazul in care nu va restituie suma, aveti posibilitatea sa puneti in executare hotararea in momentul ramanerii definitive, iar paratul va fi executat din bunurile pe care le detine.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-04-2017
Vizitator
Scuze,,nu știu dacă am înțeles bine,,instanta va trebui să ia o hotărâre pe baza evaluării judiciare și a martorilor apoi pe baza acestei hotărâri ea poate să își piardă casa ?Șiva rămâne în apartamentul meu? Ea nu are altele bunuri și suma este destul de mare,,
Răspunde
 20-04-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Depinde foarte mult care sunt petitele cererii de chemare in judecata. Se putea cere ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract de schimb.

Daca nu exista acte de schimb si instanta nu va putea sa constate acest schimb, fiecare parte isi va recupera imobilul pe care l-a avut inainte de schimb, fiecare va reveni in fosta casa. Daca dvs. ati facut in acesti doi ani investitii si ele sunt dovedite (conform expertizei si martorilor), instanta va obliga cealalta persoana la plata acestor investitii. Daca nu are bani, hotararea va putea fi executata silit si ii veti putea scoate la licitatie imobilul (tocmai cel in care locuiti in prezent). Exista chiar posibilitatea sa luati dvs. imobilul in contul platii contravalorii investitiilor realizate (daca acestea sunt mai mari decat valoarea imobilului inainte de investitii).

Astfel, ea poate sa isi piarda casa (daca nu are de unde sa dea banii de investitii) si nici nu va ramane in apartamentul dvs.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-04-2017
Vizitator
Mulțumesc foarte mult de explicații...Renovările au fost făcute în primele trei luni de la mutație după ce sau evaluat lucrările nu am mai făcut lucrări mari deși unele tot sau mai făcut,,noi am cerut respectarea înțelegerii ce am avut la facerea schimbului șau dreptul de a rămâne în casa până la recuperarea sumei,,știu că a fost discutat despre faptul că instanța ar putea să ne dea un act care sa tina loc de contract sau cu acel act sau hotărâre se întocmesc actele la notar insa nu știam dacă se poate legal și în ce condiții,,,insa noi dorim doar sa se respecte înțelegerea și nu știu dacă am avea dreptul la recuperarea cheltuielilor de judecată ?
Răspunde
 20-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti solicita acordarea cheltuielilor de judecata, respectiv cheltuielile constand in onorariul expertului, onorariul avocatului, taxele judiciare de timbru.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.